Закрепи у немовляток

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем RoksanaVW, 24 Вересень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Закрепи у немовляток

Кхмммм :) А ви покакайте самі, а потім ще собі одразу клізму вбахайте. Знаєте кіко ще "радості" вийде? Наче взагалі не какали 3 дні. А після ще однієї клізми - ще вийде, овва. То що тепер всі дружно клізми ставимо, щоб ВСЕ повиходило, бо ж згниє там наніц, а то як то, щось та й лишиться? :)

2. Virginia

Virginia Well-Known Member

шкода дитини... Цікаво, як вагу дитина набирає, коли вона нормально собі какає раз в день, а мама ще щовечора заставляє докакати

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

і у мене таке було і ніякого дискомфорту не відчула
    :girl_impossible::girl_impossible::girl_impossible:
    ми не какаєм на ніч і цілу ніч спимо без пампіка і вже какаєм самі зранку коли просинаємся
    не знала, що у дитину треба мусово щось пхати, щоб какала

4. tsebenyak

tsebenyak New Member

при чому тут пологи!! це зовсім інше!! а з дітьми зовсім не бред) як мені написали!просто порадьтеся з НОРМАЛЬНИМИ лікарями!! а трубочку використовувала якшо доні не какала сама! чекати 3-5 днів щоб дитина покакала ото бред повний!!

5. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Тут є інший бік медалі. Чим більше штучно допомагати прокакатись дитині, тим важче буде тій дитині самостійно цей процес виконувати. Кишківник і в тому числі пряма кишка має навчитися працювати. Трубочка в цьому випадку виступає вже як протез.
    І ні в яких випадках не треба впадати в крайнощі.

6. Virginia

Virginia Well-Known Member

а чекати 8 днів, як ви таке назвете???

7. nattsol

nattsol Well-Known Member

гм
    тобто якщо 1 раз сама, то не рахується і треба "допомогти"? :girl_crazy:

8. tsebenyak

tsebenyak New Member

знущанням над дитиною

9. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Знущання над дитиною, якраз та ваша трубочка!
    Да, чесно кажучи, важко морально витримати коли твоя дитинка не какає 8 днів , але я витримала і не жалію, після того дитинка почала какати раз в 2 дні, потім раз в день, а зараз кожень день по 3-4 рази.
    tsebenyak, а Ваша дитина нервує, плаче, що Ви кожень день їй трубочку ту пхаєте? Скільки Вашій дитинці? Мені шкода малятко, наберіться терпіння і побачите що все в вас налагодиться, ви ж повинні розуміти що таке звичка...
    Потім буде пізно...

10. Natalya

Natalya Well-Known Member

А в нас після 8 днів не дуже на спад пішли інтервали. 3, 6, сьогодні вже знов 5-й день.

11. SoLana

SoLana Well-Known Member

А скільки Вашій дитині місяців? В моєї малої таке "некакання" по 8, 5 днів було до прикорму, потім, коли вже почала пробувати їжу, "какання" налагодилося. При цьому, її нічого не турбувало, тому я з того проблем не робила.

Стоп, стоп. Не так категорично зразу, якщо дитина не плаче, животик не болить, не твердий, яке це знущання?

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

тут важливо чітко усвідомити всі обставини.
    якщо дитина на виключно ГВ, не какає 3-5 днів, це її не турбує і потім какає нормально (кал м"який, кашкоподібний) - то все гаразд, можна не переживати (молоко повністю засвоюється, нема відходів).
    якщо дитина не какає певний час, при цьому відчуває дискомфорт і кал виходить дуже твердий, грудочками, тоді це закреп і тут варта порадитись з лікарем.

я теж свого часу була переляканою мамочкою, котра вважала, що раз в два дні дитина має какати обов"язково, тому допомагала трубочкою (про що потім дуууже шкодувала), але одного разу прислухалась до поради і почекала 5 днів - синочок сам покакав (легко, м"яко) і з того часу цей процес повністю налагодився.
    мудрості і витримки всім мамам! :girl_wink:

13. Neverland

Neverland Well-Known Member

І ми було не какали по 1,5 тижні, з 3 до 6 місців, було і по 4 дні, а щодня ми ніколи не какали в тому віці. Коли ввела прикорм - кожен день, чи 2 рази на день чьотко какєм. Хіба мало їсть бува, то може день не какати, але то рідко буває. Нічим ніколи не "прокакувались" і нічого страшного не сталось, дитина не трісла від какашок)))))

14. Natalya

Natalya Well-Known Member

Через тиждень буде 4.

15. SoLana

SoLana Well-Known Member

В нас таке було до 7 місяців приблизно, а потім коли буде шось там пробувати , то можна варити компоти з чорносливу, ізюму і кураги.

16. Maternity

Maternity New Member

прочитавши всю цю тему, а в нас та сама проблема що і у всіх тут описаних (тобто без трубочки не какаємо), набралася я терпіння і вже вчора не помагала доці у тому ділі, буду чекати поки сама не покакає (тільки от незнаю на скільки мене вистарчить). Закупилася вчора кефіром, чорносливом і ківі. Побачим який ефект буде.

17. Люша

Люша Well-Known Member

Скоріше за все - ніякого. Мась з 3 місяців почав какати не кожного дня, це відбувається у нас кожні 3 - і наш максимум був одного разу 8 днів. Перший раз нашого 5-денного "некакання" - я з'їла кілограм вареного буряка, упилася кефіром - в результаті в туалеті сиділа я))), а мась зробив своє діло - тоді коли прийшов йому час. Тому тепер не роблю нічого - просто чекаю. Почуває він себе при тому чудово, і закрепом я це все, аж ніяк назвати не можу.

18. marianast

marianast Well-Known Member

В нас так само було. З 6 тижнів Сашко какав 1 раз на тиждень, при тому пукав інтенсивно, животик був м'якенький, спав добре, коліки не турбували. Не стимулювала нічим, тільки масажик животика. Макимально не какав 9 днів. Родичів всіх шокував мій спокій, всі відправляли мене до лікаря, багато говорили про інтоксикацію і т.д. Але по дитині видно було,що його це не турбує, ми були повністю на ГВ. З 5 місяців і до тепер какає 2-3 рази в тиждень, як коли.

19. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Буквально тиждень тому мала (4.5 міс) не випорожнювалась дві доби і почала блювати. Лікар з швидкої сказала, що це могло бути від того, що в кишківнику все зупинилось, тому в дитини пішов рвотний рефлекс. Доця на ГВ. Можливо таке?

20. marianast

marianast Well-Known Member

А крім того,що не какала були якісь зміни у самопочутті? Ви нічим не стимулювали?