Закрепи у немовляток

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем RoksanaVW, 24 Вересень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Lorans

Lorans New Member

Відповідь: Закрепи у немовляток

Дитині 6 місяців,давали дуфалак,бактерії,ніякого результату. Справляємось за допомогою трубочки. Зараз нам порадили давати вазелінову олійку,будемо пробувати. Що з їжі краще давати?

2. Женічка

Женічка Well-Known Member

в 6 місяців так сильно нічого і не дасте, ви на ГВ? вазелінову олійку в котре місце?

3. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Може не даєте дитині шансу самій все зробити? На який день некакання трубочка?

4. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

В нас проблеми з закрепами минули, коли почала малим вводити трохи яблучка або гарбуза печеного якраз десь в 6 місяців. Відтоді все регулярно :)

5. Lorans

Lorans New Member

Так ми ГВ. Печене яблуко також давали,десь від 4,5міців(лікар радила) нам не допомогло. Як ми почали давати дуфалак,перші 3-4 дні був результат,а далі те саме. Зараз рекомендують овочів "побільше". Вазелінову олійку внутрішньо приймаєм по 5крапель,5разів на день.
    трубочку даємо максимум на другий день бо малюк плаче,тиснеться,не може заснути.

6. Amrita

Amrita Member

Я навіть не переживаю, коли мала 1 день не какала. А як тиснеться - масаж роблю, ніжки розвожу - навіть якщо не покакає, то хоч пукне :girl_crazy:
    День - два може не какати, зате потім - декілька раз. Не даю нічого, крім циці : D25:

7. Женічка

мій малий по 7 днів не какав і нічо.

8. Lorans

Lorans New Member

масаж ми теж робипомо,допомагає щоб пукнути,на жаль не більше.
    Ну а на рахунок 2-й день,то більше не витримуєм, ми чекали і більше та дитина дуже неспокійна,весь час тиснеться,ниє,якщо і засне то будиться кожні 20-30хв. з криками. А як покакає таді все нормально. Всі діти різні,не всі можуть терпіти по кілька днів

9. Женічка

я думаю, що головне визначити для себе, що таке закреп. це затвердіння калу, в результаті чого дитина або боїться какати, через страх перед біллю, або взагалі не може, впринципі все, як і у дорослих. і тре розрізняти набуту "звичку" прямої кишки какати лише через побразення (градусник, газовивідна трубочка і тому подібне).
    якщо у дитини кал пластеліновий, то про який закреп може йти мова, тут вже інша проблема, звикання до подразника, в результаті якого дитина не може "задовільнити" природні потреби природнім шляхом. вона відчуває, що хоче какати, але пряма кишка розлінилась сама працювати і чекає на подразник.

10. Malyatko

Malyatko New Member

Ми повністю на ГВ. З малим проблем не було, а от з малою виникли .Перестала добре какати останні 2.5 тижні. 10 днів тому вимушено робила клізму, нічого не допомагало, ні масажі, ні газовідвідна трубка. Сама не какає, але щодоби мучиться видно неозброєним оком. Постійно пукає, разів 100 за добу і дуже часто плаче від болі, особливо по ночах. Я чекала по 5 днів і з жалю перший раз трубочка допомогла, а 2-й раз вже клізма. Сьогодні знов 5 днів, вона зараз спить і разів 5 вже прокидалась,плакала хвилинку і знов засинає. Я їла курагу, перепрошую, але від чорносливу мене верне, що ще можете порадити, бо шкода на неї дивитись як вона плаче....

11. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

отут останні 2 сторінки детально розписано поради для мами
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=33245&page=141

12. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Донечці 1 місяць, годую грудьми і враження що в неі запори, постійно біля грудей, як тільки поість через 15 хв істерика, думала не наідається, але в мене зараз аж забагато молока груди вночі як камінчики, що мушу трохи зціджуватись. А вчора коли я ій ножки до животика зігнула і допомогла покакати то вона заспокоілась і всю ніч тихенько спала і не плакала, а какає ріденько. А зараз знов істерика а коли згинаю ножки то лише пукає, то може в неі зовсім не запори а чого тоді плаче?

13. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

це звичне явище для немовляток, в яких ще несформований шлунково-кишковий тракт. те, що вона після прийняття їжі плаче, намагаючись покакати, то не закреп, а газики, які збираються в кишечнику і турбують дитя. ви ж самі ніжки до животика притягнули і їй стало легше. щоб допомогти дитині справитися з коліками-газиками робіть масаж животика, гладьте за годинникової стрілкою, ніжки підтягуйте до животика і розводьте як жабку (якраз цим ви стимулюєте роботу кишечника і гази вивільняються), ще допомогає елементарний контакт тіло до тіла або якась тепла пеленочка на животик. це все діло проходяще і до 3 місяців це явище, зазвичай, зникає.

14. Margarett

Margarett Well-Known Member

Часто буває, що у кишківнику уже на виході самому ... утворюється повітряний корок , тобто грубо пуки там є. Вийти під туженням не можуть, бо мале не має мускулатури ще тренованої, не може потиснутись. От і назбируються фекалії і той корок, дитині повно, дискомфорт, а само не справляється.
    Тому погоджуюсь і вище написаним, масажики бжушка, ніжки жабкою - все допомога пропукатись і прокакатись. То треба пережити, воно минає. Потім мускулатура буде міцніша і з пуками клопоту не буде, будете мати "маленьку черепашку" (вони так пукають !).

15. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Ну дякую ви мене заспокоіли, бо я вже й не знала що робити, будем допомагати значить)))

16. GIS

GIS Well-Known Member

Моя малявка не какає 2 дні, їй тільки 3 тижні, і такого небуло раніше(
    В мене самої звкрепи, бурячок їм вже 2 день-хоч би що , ні мені ні малій, тільки на гв. Сьогодні з малою годину сиділа бабця моя, то потім я мала цілу лекцію про моє жирне молоко, мучання дитини з животом і необхідність допоювання водою/чаєм з кмену і ін.
    Мала пукає, деколи сучить ножками перед пуком, засинає і їсть нормально. Вчора моя мама наполягла на трубочці-абсолютно ніц не вийшло, ні пуків ні каків. Я певне дуже кіпішую... читаю цю гілку і вирішила чекати. І певне не слухатись нікого про трубки, чаї і дуфалак. Якби щось то дитинка була б дуже неспокійна? Правильно я розумію? І живіт вроді не твердий! Скільки чекати коли дитя таке маленьке?

17. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А дитинку це турбує чи тільки вас?

18. invisible

invisible Well-Known Member

GIS, дитина на ГВ у такому віці може не какати до 10 днів! А за 2-3 дні взагалі нема чого хвилюватися. Основне, щоб її це не турбувало. Допомогти животику можна масажиками легкими, зарядкою, теплою пеленкою чи ванною, потримати в позі висаджування, змінити раціон мами. Ніяких трубок, допоювань чи послаблюючих! Тільки гірше зробите. Не лікуйте здорову дитину. Більше почитайте тут гілочок про ГВ і суміжні немовлячі гілки, судячи з деяких ваших дописів вам трохи бракує вірної інформації (плюс матимете аргументи для мами).

19. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Так, ви дуже кіпішуєте :) 2-3 дня це нормально. Не треба ніяких чаїв і дуфалаків. На ГВ і тиждень може не какати. Якщо крутиться і видно, що болить животик, плаче, то спробуйте посадити в позу висаджування, колінцями до животика і в повітрі так тримаєте (в інтернеті є фотки як то робити)

20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

GIS, повірте, якщо дитина в нормі, живіт не твердий, пукає, то 2-3 дні вона може і не какати, а може і тиждень!
    Наторелла в якійсь темі писала: закреп - це якщо виходить козячий горошок, а якщо ні - то це мамині таргани в голові.
    Якщо там з пуками часом щось вилітає - то це не закреп.
    Масажуйте животик, знімайте памперс, нехай голопопить (бо памперс може там перетискати трохи), ніжки згинайте, розводьте ("жабку" робіть). Циця. Все буде добре.
    Вас, мабуть, збиває з толку те, що у вас самої закреп. Пийте побільше води, можете ромашку якусь собі заварити, багато-багато пийте, одним словом. У вас налагоджується лактація, вода йде на виробіток молока, якщо мало п*єте води - будете мати закреп, ну і плюс, якщо ви на жорсткій дієті, то печиво, хліб, рис будуть тяжко виходити.