Закрепи у немовляток

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем RoksanaVW, 24 Вересень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Закрепи у немовляток

в мене був (в юри тобто) період, шо він почав дуже багато просити і я сорвалась і давала більше ніж варто
    тому мав трохи кріплення
    але перейшло
    правда я не парюсь, просто масувала животик, висаджувала і він прокакувся

2. olangel

olangel Well-Known Member

Та я теж масажую животик... Але просто в нього все на купу(зуби, ночами погано спить) і він такий нервовий, що не хочу щоб животик турбував

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Спробуйте відмінити тимчасово прикорм, хоча б печенька і хліб не давайте.

4. Kazkarka

Kazkarka Member

І в мене питання "в тему". Малому 7,5 міс. Вже 2 тижні на педприкормі. Спочатку все було добре. Зараз 5 день немає стільця. Наразі не бачу, щоб це його турбувало. Як би ви порадили, не давати мікродоз жодних продуктів, поки не прокакається чи продовжувати і спостерігати за його настроєм (самопочуттям)?

5. olangel

та так і зробила, коли підозри з'явились. дякую.
    думаю, що то адаптування до їжі, але ліпше спостерігати, ну і не давати того, що може закріпити, принаймні до того часу поки не покакає і не побачити, чи то закрепи чи зміна консинстенції :)

6. Agrafka

Agrafka Member

Можливо у Вашому раціоні з`явились продукти, які викликають закреп? ( якщо Ви годуєте груддю)

7. Натуля

Натуля Well-Known Member

То певно період якийсь "закрепний" - 7-8 міс, судячи по останнім дописам. Бо добре пам"ятаю як в старшого теж в такому віці був закреп і ми навіть клізму робили. Я тоді прикорм відмінила бо думала, що неправильно догодовую.

8. olangel

Та от малий сидить зараз дуууже тиснеться і плаче :sad: щось не то...

9. Kazkarka

Kazkarka Member

схоже, що зміна консистенції :)

10. olangel

оооо, вітаю вас! :)
    а я не знаю, що вже думати...
    сьогодні зранку з ночі зняла підгузник, а там сухі комочки(((
    дала 3мл Дуфалаку, прокакався вже через 15хв ріденьким, а от тепер знову згустло, до паштетної маси і викликає у нього цей процес великий дискомфорт((((

11. Dolche

Dolche Well-Known Member

напевно, в моїх у 7-8 міс. теж такі кумочки тверденькі виходили, але впринципі їх це не турбувало, тому нічого не робили - все само нормалізувалося.
    Я от тепер думаю, мої малі вже з 6 міс. віку какають щодня (хоча б один раз), а доця останніх 4-5 днів лише раз у два дні, засинає погано. Чи може бути такий прояв на зубчики? Бо шось не знаю з чим це пов"язати?!

12. Галюня

Галюня Member

Закрепи

нам 2.5 роки з яких вже 1 рiк мучимося з закрепами....в хатi аптека -все вже перепробували...хiлак,дуфалак т.д. народнi засоби -олiя,соки з моркви,буряка...ми вже змучились з тими клiзмами ....Чула про якiсь кашi з пробiотиками а також клiтковину з розторопшою....Хтось чув за те???

13. Галюня

Галюня Member

допоможiть порадою

потрiбна ваша порада, а може й фахiвця...
    Дитина маэ 2,5 роки ,з яких ми вже 1 рочок боремося з закрепами...але коли закрепи досягають 4 днiв -ми робимо сольову клiзму (так сказав лiкар),бо чай з чорносливу та дуфалак не допомагають...
    Але суть в тому, що якщо дитина або зiсть щось пересолене або дамо ту клiзму з сiллю, то дитина через деякий час починаэ робити ножками ,терти одна до другоi, вся аж спотiэ ,не бавиться нiчого аж тяжко дивитися поки це не пройде,але повторюю це не мастурбацiя дитичa, а як робимо ту клiзму або солене забагато,то якби за деякий час щось всерединi пекло чи що...
    Може в когось таке було чи знаэ що це може бути..????
    В усьому винувата сiль...ще й збираэмся на море солоне...що ж я там буду робити...там одна сiль...я аж переживаю...
    Що порадите????
    А може в нас теж застiй жовчi,бо коли робили УЗД то говорили дискенезiя ж.шляхiв...
    але чому така р-iя вiд солi...таке сильне подразнення на сечу та слизову статевих органiв...
    Може хтось в тому щось тямить ,бо я вже стомилась ....
    даэмо галстену але
    якось зiла пересолену зупу
    а тепер та сольова клiзма
    а що буде на морi???

14. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

О,і в нас таке два дні було. Я з переляку вчора нічим майже не прикормлювала, тільки чорничне пюре дала, то сьогодні все нормалізувалось.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

нащо даєте пересолене, не судьба попробувати? ну і клізму з сіллю собі зробіть один раз - я собі уявляю як слизову там бідьній дитині вже попекли ...
    ну та ясно - мама яка ту сіль пхає в дитину з усіх сторін ні при чому

16. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Для початку перестаньте робити дитині соляні клізми і годувати соленою їжею. І ще знайдіть нормального лікаря, до того що порадив соляні клізми більше не ходіть.

17. CTAP

CTAP New Member

Дівчатка, всім гарного дня!
    Потребую вашої поради.
    малому зараз 10,5 міс, він на педприкормі, їмо все , але зовсім потроху. Основне в нас досі ГВ.
    Нещодавно лізли зуби з температурою, стілець був по 2-3 рази в день (зазвичай 1), після цього як вилізли верхні, ніби все врегулювалось.
    А от два тижні тому перестав ходити в туалет, я як порядна чекала 6 днів, оскільки з таким вже стикалась, але це було, коли ми були тільки на ГВ.
    6 днів дались важко, бо чим далі, тим малого це починало більше турбувати. Перепробувала все: і висаджувала, і масажик, і ванни теплі - ніц!
    Перевела нас на рослинну їжу, малому ще запарюю геркулес.
    Вже 14 днів, тільки таку їжу і їсть.
    За 6 днів я не витримала, бо бачу, що малого то дуже вже дістало: тиснеться, плаче, почав вже істерики закатувати.
    Поставила трубочку - думала поможе, ніфіга. Зробила клізму. і пішли приймати ванну. малий з таким зусиллям прокакався, але вийшло небагато (видно пробка калова, але консистенція калу не була вже й така густа - скорше як пластилін). Протягом вечора покакав ще 2 рази, останній раз вже ріденько і такого зеленого кольору , брррр.
    Ну думала, все, аж ні.
    пройшло знову три дні - малий неспокійний, не какає, тиснеться, а результат нуль. Це при тому, що дієта вже 10 (!) день.
    Поставила знову клізму, знову прокакався, але вже не настільки грунтовно як раніше.
    Пройшло знову 2 дні.... Зараз малий тиснеться, плаче, але появився результат, три рази по сантиметру видусив із себе. Консистенція така і залишилась - м"який пластилін.
    От сиджу і не знаю, що робити далі......
    Вчора прорізались ще два зуби, може то на них? Не знаю вже що і думати? Я від тої дієти вже собі настільки врегулювала шлунок, що можна заздрити, а малому не помагає...
    даю йому зараз крім грудей, перетерті яблучка та моркву (почала перетирати, може допоможе), геркулес, чорнослив, ківі, сливу, водичку п"є

Малий почав боятися, що я йому буду ставити клізму, тепер видерається, коли намагаюсь попу витерти. Якщо далі покращення не буде, може поставити гліцеринову свічку?
    Малий активний, життєрадісний, до моменту, як починає тиснутись, а там вже плач починається...

ЩО порадите? бо я вже не знаю за що й братися :girl_cray:
    буду вдячна за відповідь.

П.С. А скільки норма для випорожнень для діток, що вже почали вживати дорослу їжу? а то тут тільки про діток, що повністю на ГВ є.
    Для себе на майбутнє :) щоб знати, коли починати сидіти :)

18. CTAP

CTAP New Member

Дівчаткаааааа, є хтось, хто може допомогти? Чи всі у відпусках?

19. Lorans

Lorans New Member

Мій малюк вже 2місяці не какає. Перепробували різні медикаменти,також нічого не допомагає. Зараз почали прикорм,поки ніяких результатів. Може хтось підкаже що краще давати дитині щоб допомогло,які овочі чи каші.:girl_curtsey:

20. Женічка

Женічка Well-Known Member

як це зрозуміти? напишіть якого віку дитина, що їсть і тому подібне.