Загинув Кузьма Скрябін

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Нікуся, 2 Лютий 2015.

1. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Ми вчора о 18:30 вирішили не чекати, повернулись близько опівночі. Стояли в черзі біля пів-години, а в церкві були менше 5 хв, при тому, що ще помолились на виході. Відчуття конвеєру, люди, які організовували порядок в церкві, дуже підганяли. Але так мусіло бути, бо черга тільки більшала, всі хотіли віддати йому останню шану. (((
    Розповідали очевидці, що черга була десь до 3 години ночі.
    Вранці перед 9:00 , як я йшла на роботу, вже можна було зайти без проблем.
    Ви знаєте, я після того, як його побачила, теж так подумала. Без сліз на його понівечене обличчя неможливо дивитися (він був сильно загримований).
    Літургія закінчилась після 11:00, як виносили труну, люди плескали в долоні, а я ревіла, не встидаючись свого начальства, яке теж непомітно витирало очі.
    Чомусь подумалось, що з Кузьмою відходить ціла епоха української музики, наша епоха...
    Не знаю на сьогодні рівних йому.
    І теж задаюся питанням, чому саме зараз, коли він був так потрібен Україні? Коли крім його пророчих пісень, вже немає на чому триматися, немає чим втішитися і хоч на хвильку відсторонитися від жаху, що відбувається навколо...
    Можливо і справді все буде добре? Вірю, що він не залишив би доньку з дружиною, стареньких батьків і нас з Вами, якби їм та нам щось загрожувало.
    Назавжди в моєму серці...

• Погоджуюся Погоджуюся x 40
    • Подобається Подобається x 9
  2. poetka

poetka Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  3. Kroshka Enot

А чи чути щось про жінку, яка була з Кузьменком в машині?
    Спочатку мова йшла про двох жінок.
    В якому вона стані? Чи може щось розповісти про аварію? Чому про це мовчать всі ЗМІ, ніби її і не було?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Calypso

Calypso Well-Known Member

З ним в машині була його адміністратор. В новинах лікар розповідав, що в неї пошкодження середньої ступені важкості (перелом хребта), загалом стан стабільний. На рахунок двох жінок, я думаю, що мали на увазі ту жінку, яка їхала з Кузьмою, і ту, котра була в молоковозі. Зараз ще триває слідство, а вони свідки, тому напевне поки що тиша.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. Vendy

Vendy Active Member

друга жінка, здається, була в молоковозі

6. Calypso

7. Marmulyda

Marmulyda Люстрація модераторів

Друга жінка була в молоковозі . Але люди майте трохи поваги зараз ( і трохи потім ) . Яка різниця це не ваше. І взагалі, якщо я не помиляюся про Пелиха теж писали що він з жінкою їхав ...Кузьма був людиною з великої букви і зараз щось винюхувати....:girl_devil: нє ну тіки не кажіть що вас так "сильно" цікавить доля невідомої жінкио_О якщо не так зрозуміла вибачайте.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Пелих взагалі не за кермом був, а пасажиром. Водій тоді з місця аварії втік.

9. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

Останнє редагування: 5 Лютий 2015
    • Корисно Корисно x 1
  10. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

в новинах розповідали ще раніше, що жінка в машині - це була адміністратор їхнього гурту, на разі в лікарні, в неї шоковий стан, тому будь які коментарі надавати відмовляється..Це і не дивно, уявляю як їй тяжко зараз морально..

11. Calypso

Доля цієї жінки цікавить тому, що вона свідок, і її слова багато пояснять. Бо зараз починають такі версії з"являтись :girl_impossible:

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  12. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

із ФБ:
    Ruslana Lyzhychko

В останні хвилини прощання з Андрійком на кладовищі навіть пташка почала співати, а небо стало ясним і почало гріти…

Щойно поклали Андрійка в склеп, одразу вийшло сонце та стало так припікати, що почав танути сніг…

Після літургії, коли винесли труну Андрійка з Церкви, люди плескали дуже довго і дуже гучно…

На похоронах багато друзів Андрійка і не лише з України.
    На кладовищі, незважаючи на те, що було прохання про закритий похорон, людей було дуже багато.
    Поки ми їхали, весь час вздовж траси постійно стояли люди.

Я поклала на труну Андрійкові жовто-блакитний прапор...
    В склеп ми йому поклали великого-великого білого пухнастого дуже світлого ведмедика, який буде там з Андрійком.

Сьогодні ми поховали брата по українській крові, брата по духу і брата по драйву…

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  13. Kroshka Enot

Випередили мене.
    Я в душі не вірю у версії про підстроєну аварію, але якщо в результаті (не приведи Господи) та жінка так і не дасть свідчень, як на мене, це буде привід задуматися.
    Ну і плюс, та жінка - теж людина, може далеко не така відома, як Кузьма, але ж можна 2 слова черкнути про її стан.
    А таке враження, що про неї всі забули (от мене і зацікавило, чи не навмисне).
    І хто з нас не має поваги? Чомусь всі решта мій допис зрозуміли правильно...

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

та чого ж не черкнули, з самого початку в інтерв'ю лікар казав про її стан

15. gava

gava Well-Known Member

Інтерв’ю Кузьми Скрябіна, записане у грудні 2014 спеціально для нового проекту Маші Єфросініної.
    Маша Ефросініна: "В конце декабря 2014 вовсю шла работа над моим новым телепроектом. Редактор предложила записать небольшой комментарий Кузьмы для одной из наших программ. Аргументировала она это просто: "Він не буде брехати. Скаже все як є, та йому і є, що сказати…" Говорили о стране, о жизни и о человеческом. И, конечно же, ему, как всегда было "по барабану", что включена камера - он всегда говорил, что думал. Сегодня мы с моей командой приняли решение, что Его эти слова вне рамок какого-либо проекта…
    Кузьма вообще отрицал рамки… Его эти слова всем нам…. На прощание… И я с тобой прощаюсь, прямой, весёлый, яркий, талантливый человек…"
    Кузьма Скрябін: Кожен плекає своє щастя сам

• Подобається Подобається x 7
  16. Marmulyda

Marmulyda Люстрація модераторів

А давайте просто нині послухаємо його пісні згадаємо хороше ( а погане хай горить ) і не будемо розсіюватись на дурницю. Він для нас зробив 100 пудів більше ніж ми.

• Подобається Подобається x 3
  17. zetta

zetta Well-Known Member

Вчора весь нет облетіло фото скрину оголошення типу : ось мій тел , я свідок аварії там була ще біла Хонда яка підрізала Кузьму . І сьогодні в неті гуляє розмова ніби з тим свідком .
    Може бути що завгодно . Але я не вірю в змову . Зараз критикують всі і все .
    Чесно кажучи я навіть і не подумала якогось підтексту в питанні про жінку ( вище) цілком природньо поцікавитись станом потерпілих .
    --- дописи об"єднано, 5 Лютий 2015 ---
    Слухаю пісні , анекдоти , інтерв'ю і сміюся і плачу . Не віриться надалі ...

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  18. Calypso

Читала, що це фейк, і такого номеру телефону не існує. Як на мене, це вже геть не розумним треба бути, що б отак в неті сказати: "я свідок вбивства, ось мій номер тел."

19. zetta

zetta Well-Known Member

Ну і зараз є нарізки з радіо Львівська хвиля ( якщо не помиляюсь ) там найцікавіше з його інтерв'ю і також вони розкривають секрет що він був одним з найпотужніших волонтерів і брав вояків до себе до дому на вихідні перепочити , одного навіть мив сам бо чоловік падав і не мав сили .

• Подобається Подобається x 8
  20. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Для прихильніків теорії змов і тих, хто легко ведеться на провокаційну дурню. Написано і проаналізовано дуже правильно.
    https://www.facebook.com/rak.roman.ihorovych/posts/10206171838279181
    Зверніть увагу як швидко під співчутливими постами про трагічну смерть Андрія Кузьменка почали з'являтися коментарі про те, що це не ДТП, а замовне вбивство. Одразу посипалися аналогії з вбивством Чорновола і навіть Цоя. Люди (здавалося б адекватні) всерйоз почали обговорювати ймовірність цієї версії. Якась графаманка навіть стряпала сюжетик для кацапського ТБ.

Лінк із зрозумілих причин я не поширю, але суть проста. Спершу розповідають про Кузьменка і реакцію фанів на його смерть. Потім йде компіляція відео з Чубаєм котрий говорить, що Кузьма їздив обережно і Скрипкою, який начебто назвав соліста "Скрябіна" ще однією жертвою війни. Очевидно, що слова і першого, і другого - вирвані з контексту. А далі йде посилання на фейсбук-користувачів, які начебто "підірвали інтернет" версіями про вбивство. Потім кадри Майдану, вирвані з контексту цитати з пісень "Скрябіна" і з інтерв'ю Кузьменка. Згадали і відомий лист Андрія до Порошенка. Словом типове примітивне пропагандистське сміття.

Кацапська пропагандистська машина працює без вихідних і без табу. Інформаційну повістку дня вони вловили чітко. Спершу за допомогою коментарів вкинули в соцмережі версію про вбивство, потім з'явилися пости і обговорення присвячені цьому, а потім на підсилення ефекту підігнали і телесюжетик, в якому натякають, що ледь не Порох замовив Кузьменка, бо той його критикував.

Це називається маніпулювання інформаційною повісткою дня. Вибирається інформаційний тренд останніх днів і подається в такому ракурсі, щоб спрямувати дискусії в потрібне русло. Конкретно ця "акція" розрахована передовсім на прихильників теорій змов. І таких маніпуляцій зараз вагон і ще трохи. І буде ще більше.

P.S. Плекайте критичне мислення - воно наше фсьо.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2