Загартовування дітей

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Гелена, 10 Вересень 2009.

1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Загартовування дітей

VIKI в тому то й справа, що дитина хворіє, тільки но трохи промерзне:sad:

Златка ой, бідненькі!
    малий бухикає і я теж кашлюка боюся.
    Скажіть, а ви мали від нього щеплення?

2. Златка

Златка Well-Known Member

Ні, Юколо, ми без щеплень. Ну, фактично, якраз за рахунок того ми легко і виявили наш кашлюк по аналізах крові, бо в щеплених діток так не виявиш. А почався як? Пару легеньких кахиків вдень і все! Якби так не співпало, що ми йшли важитись-мірятись, то певно б запустили трохи ту хворобу, бо я точно не могла подумати, що то щось серйозне, а водити дитину по лікарях при кожному кахику не хочу сорі за оффтопчик :girl_curtsey:

3. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

От шукала методи загартовування для своїх кноп і от шо надибала.

"... У групі інтенсивного загартування черкаського дитячого садочка №2, що діє тут уже 14 років, нині приємна новина: усіх малюків прийняли у свої ряди члени клубу моржів. Таке визнання малеча заслужила своєю сміливістю та наполегливістю. Адже навіть дорослому не так просто вийти на вулицю й облити своє тіло крижаною водою. Однак дитсадківська група інтенсивного загартування у «Сонечку» проводить такі процедури на подвір'ї щодня рівно о 12-й годині, якраз перед денним сном...."

Класно, правда? нам би такий садок!!!

• Подобається Подобається x 2
  4. Diona

Diona New Member

Загартовування малюків

Як ви загартовуєте своїх діток? Моїй донечці 1 рік, хотіла б розпочати загартовування, та не знаю з чого почати...

5. oreol

oreol New Member

Я коли їзжу до Полтави цікаво подивитися на таке...Виходять літом дітки з садочку тільки в трусиках по черзі зануюють ніжки в тазик , біжать по травичці по колу, підбігають до садочка там знов в новий тазик ніжками , їм витирають ніжки і вони бужуть до групи.Вот молодці у садочку!

6. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Юколо, як результати?

7. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я хочу малого з самого народження пробувати загартовувати обливанням холодною водою + плаванням в прохолодній воді... Читала багато методик, але буду пробувати з поступової: десь з 2-3 тижднів купати в воді від 33 градусів і знижувати до 25, а в кінці обливати холодною водою з голови до ніг, спочатку не дуже холодною, але поступово температуру знижувати. А коли звикне - то почати котрастний душ. Правда як тількь сказала про це батькам одразу почула що я збираюсь "знущатися над дитиною" і що "імунітету ж ще нема в немовлят, як вона то витримає". Але я всеодно переконана що загартування змалечку - це дуже позитивно.

8. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

знижувати температуру потрібно потупово, і починати тре з 37 градусі(температура тіла, а перед тим як витирати, облити водою кімнатної температури) і знижувати по градусу щотри тижні, тоді дитина легше адаптується.( з досвіду моїх знайомих,деяких передач і книжок)

9. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Чи можна поцікавитися, чиї? Бо я досі вивчаю це питання, хоча доцю загартовуємо від народження. Обиваємо холодною (з-під крана) водою після купання у теплій (35 С). Дитина здорова і хворіти не збирається:girl_nea: попри протяги, вітер, вологість, відсутність шапочок-шкарпеток і (по секрету, вдома навіть штанців), наявнісь запчиханих у хаті і транспорті людей ( я сама вже 3 рази віруски мала)
    Коротше, ми в свій час вдмовилися від "поступового зниження температури" і бачимо результат. Цікаво як у тих, хто посупово призвичаював діток до холоду.
    Цілком згідна, так тримати !!!!:girl_wink:

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Справа в тому, що РІЗКА зміна температури (без попереднього звикання) - це є стрес для організму. А стрес навпаки глушить імунітет. Важливо не впадати в крайнощі, тому і радять поступово понижати температуру.

11. viktoria

viktoria Well-Known Member

Чи можна поцікавитися, чиї? Бо я досі вивчаю це питання, хоча доцю загартовуємо від народження. Обиваємо холодною (з-під крана) водою після купання у теплій (35 С). Дитина здорова і хворіти не збирається попри протяги, вітер, вологість, відсутність шапочок-шкарпеток і (по секрету, вдома навіть штанців), наявнісь запчиханих у хаті і транспорті людей ( я сама вже 3 рази віруски мала)
    Коротше, ми в свій час вдмовилися від "поступового зниження температури" і бачимо результат. Цікаво як у тих, хто посупово призвичаював діток до холоду.

Очень мне понравилось, как на эту тему пишет КОМАРОВСКИЙ, и имея опыт закаливания и плавания с грудными детьми, я с ним полностью согласна.

"Ребенок в воде с температурой выше 35 градусов не имеет никаких стимулов шевелению и развитию. Заставить его подрыгать руками и ногами довольно трудно. Но такая ванна, как правило, не вызывает у младенца никаких неприятных ощущений - он ведь хоть и детеныш, но человеческий и по натуре своей лентяй.
    ...
    Но купание в теплой воде совершенно ничего не дает здоровью! Мыть (смывать грязь), может быть, в такой воде и лучше, но купаться для здоровья в указанных температурных условиях нельзя!"

От себя добавлю, опыт многих иинструкторов, купание в воде тем выше 33 градусов дает нагрузку на сердце.
    А насчет обливания, чтоб оно довало оздоравливаще-закаливающий эффект, разница температур должна быть не менее 10 градусов, мои дети не приняли такое обливание. Но если разница меньше данной разницы, обливающие процедуры оздоравливающего эффекта не несут. И то, что ребенок не болеет до полугода, это может быть не результат такого закаливания это показатель, что мама передала ему хороший иммунитет.
    Я считаю, что для деток важно, свободно купаться при температуре 30 градусов и чуть ниже. Резкое понижение ребенок может воспринять отрицательно, но постепенное понижение, не приводит к насилию над организмом. Когда мы остановливаемся на воде температурой 33-35 градусов, эта температура приятна, но малополезна, и уже после полугода, сложнее менять термолегуляцию ребенка. Так-что лучше начинать постепенно опускать с рождения, чтоб максимум к 6 мес ребенок нормально воспринимал темп. 30-31 градус.

12. Latane

Latane Well-Known Member

Починали з 37 градусів і поступово (2-3 тижня) опускали температуру. В данний момент купаємо при 32. Мацьопі 4 місяці :)

13. SoLana

SoLana Well-Known Member

Піднялась на ДП тема про загартовування, і от в мене виникло питання, чи є тут мами/тати які загартовували своїх маленький діток (від року) - сауною? Нам от наш лікар "прописав" такий вид загартовування, ще не пробували, поділіться досвідом:girl_wink:

14. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Чи хтось може порекомендувати хороші книжки/у по загартовуванню дітей?

15. Dybljanugirl

Dybljanugirl New Member

спеціальних методів загартовування не використовуємо - просто не кутаю, в хаті донечка може ходити тільки в трусиках і маєчці, літом ходила боса по травичці, попити холодне теж даю маленькими глотками, коли підмиваю під краном то ледь теплою водою їй так навіть більше подобається, на обливані водою і зниженні температури під час купання не зациклююсь.

16. allusya

allusya Well-Known Member

Ми ходимо в сауну з 6 місяців, потмі обливаємось холодною водою. Все ок.

17. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

Ми ходимо босі і вже десь рік обливаємось холодною водою в душі, любить Ромчик то діло, і вірускою і соплями хворіли 1 раз за його 2.4(ттт), але у ванні любить купатися, щоб не менше 38-39 температура була, інакше жаліється, що холодно і клацає зубами...:scratch_one-s_head:

18. veronka

veronka зла друзя

мдаа, моїй вже 3р., купаю при 27-30 градусах, а ось з обливанням поки не склалося(( мо порадите як це почати так, щоб малій сподобалось?

19. prolisok

prolisok Member

так порадьте мені теж цікаво нам буде рочок , хочемо обливатись .. :girl_yes:

20. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Я теж вбираю легко, в хаті завжди були протяги, бо вікна відкриті. Надворі мами питають чи моїй дитині не холодно, бо завжди легко вбрані, я теж люблю мнімум одягу. Купаємся у воді 30-34 градуси, влітку будем ще в нижчій, моя малеча дуже любить довго хлюпатись у ванні. Обливань холодною водою не роблю, бо сама не люблю цього. Дуже моя доня любить пити холодне з чашки, бабуся намагалась підігріти, то вона не хотіла теплого пиття.