Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. zaderyshka

zaderyshka Member

Відповідь: Забобони. Ваше ставлення до них

Пригадую, як була мала і пішли до якоїсь маминої знайома в якої маленька дитинка була. То я спробувала візочок повозити без дитини, то мамина знайома сказала, щоб я так не робила. Не можна, колисати візочок без дитини, бо в неї буде боліти і крутитись голова.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А як вам те, що не можна колисати дитину у возику, бо мозочок у діток ріденький і там все перемішається. :girl_crazy:

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Е... то ще квіточки. Мені казали, що не можна бо дитина взагалі помре.:8::hang1:

4. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Коли я була маленька, мені кзали, що сидячи не можна махати ногами бо мама з татом помруть. А те, що малі діти не дістають з дорослого крісла до підлоги, а ноги рівно втримати важко - ніхто до уваги не брав.

5. zaderyshka

zaderyshka Member

Ой, згадала-згадала шкільні забобони. Був схожий забобон, що не можна ходити "спиною вперед", бо батьки помруть. А ще не можна було тричі казати слово ножиці біля дзеркала, бо з'явиться маніяк із задзеркалля з сокирою і всіх зарубає. Переважно такі дурощі нам переповідав старший брат однокласниці. Цікаво звідки "ростуть ноги" в таких глупств.

6. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

чорта гойдаєш...

7. Натуся

Натуся Well-Known Member

Існує такий забобон,що вагітна жінка не може йти за хресну...Чи це забобон,чи воно підтверджене якимись аргументами?

8. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

забобон. то баба мені казала. бо типу тоді і дитина в животі охрещується і забирає долю народженої. ми на курсах в отця питали, він казав що можна, якщо самопочуття вагітної дозволяє (потримати дитину і постояти службу)

9. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Нам це і на курсах наголошували, і потім ще раз перед хрестинами Андрійка уточнювали (для спокою бабусь-дідусів і т.д.), бо наша хресна була на 20-му тижні вагітності. Сказав отець, що як вагітна жінка чує себе в силі, то чому ні.

10. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Так моя сестра хотіла взяти мене за хресну вдруге для другої дтинки але хтось їй сказав, що діти поділять долю і вона передумала:girl_sad:
    Хоча в нас із нею хресна мама одна і та ж...) Долі в нас зовсім протилежно склались...І в мого чоловіка з сестрою один хресний... деякі обставини справді подібні чи однакові але в основному життя в кожного своє...

11. Натуся

Натуся Well-Known Member

а то не має значення якого патріархату церква?бо вони мали би хрестити в православній,а греко-католики вроді більш лояльні...

12. tegusigalpa

tegusigalpa Well-Known Member

Коли була мала,то не мала причин не вірити. Жила у такому середовищі де і пороблять і відроблять,і замовлять,і ляк відлиють і віск вилиють і вроки знімуть...І ще купа всяких забобон.
    Не мала причин не вірити ще і тому що на похороні мами(мені було 11),ми з братом знайшли у серванті плоский камінь,розміром з долоню,на якому був видряпаний хрест.Сам камінь був загорнутий в папір(такий як з мішка на макарони,цукор).
    Чесно,мені від того було страшно.
    Знаю,що потім той камінь дали священнику(не знаю,що він з ним робив). Потім казали,що через це священник сильно захворів.
    Я вже давно там не живу і певно тому(ну і з віком) в мене стосовно всього помінялися думки.
    Не вірю в забобони. І у вроки,коли в мене з"являються їх "симптоми",знаю,що то просто впав тиск.

Стосовно пороблено,то вірю,що є люди,які чимось таким займаються,тому я би просто не хотіла,щоб мені такі люди попадалися.
    Ну і звичайно що

13. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

а в мене нова забобонна історія про лелек :girl_claping:

в іншій гілці kati давала посилання на інтерв’ю з Евеліною Бльоданс, і от що я там файне прочитала -

Мене також завжди цікавило запитання – звідки в діток оте почервоніння на потилиці, тим більше, в моїх донь таке було/є в усіх трьох...
    жоден з лікарів нормально нам не пояснив що це таке? Просто казали, що з часом мине, то ніц такого, не погано, таке часто буває в діток, і т.д....
    Як же ж мені сподобався такий солодкий забобон-пояснення) люблю-люблю-люблю історії про бузьків...

ну і вмію тепер гарно старшій пояснити, що ж це таке рожевеньке на потилиці в найменшої і розказую їй, що в неї таке ж було... то просто лелеки так їх міцно тримали - цьомали :girl_tender:

14. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

і в моєї доні були ті плямки - над очками, на переносиці, на потилиці...
    як я розумію - то притиснуті місця під час пологів, такі собі підшкірні крововиливи.
    моя доня народжувалась личком, тому я собі так пояснюю.

15. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

ні-ні, очка і переносиця то інше зовсім... ті почервоніння й справді пов'язані з крововиливами і проходять зазвичай за перший місяць життя малюка

а потиличне рожеве і червоне забарвлення то інше, воно так швидко не минає - є випадки, що проходить найшвидше у річному віці, інколи триває до 5-6 років, а у когось є все життя...

найбільш зрозуміле трактування зустрічала у Сірзів, не знайшла цитати нашвидкуруч, тому "на хлопський розум" -
    ці червоні плями - наслідок неправильного внутрішньоутробного формування кров.судин, таке вважається цілковитою нормою, і спостерігається тривалий час і в доролому віці, просто за волоссям не видно і багато хто не помічає)

16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

По чоловіковій лінії таке є у всіх, мій малий не виняток, ні в кого так і не пройшло. Тільки з часом блідне, ну і волоссячко закриває. Є собі, та й є. А пояснення прикольне :)

17. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

19. vikad

vikad New Member

М-дя.То, звісно, все жарти... Але я помітила, що багато батьків серйозно дітям кажуть, що їх лелеки принесли. Фактично, дитина від ніжного віку вірить у всяку туфту, а так недалеко і до забобонів.

20. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member