Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. zaderyshka

zaderyshka Member

Відповідь: Забобони. Ваше ставлення до них

Обалділа я трошки, дівки. Мама вернулась з Росії в шоці тихенькому. Там, як виявилось, досить дивне ставлення до релігії у самих священників, то якась суміш забобонів-повір'їв. Тітці священник сказав, що вона має великий гріх, бо займалась йогою, а то як відречення від Бога. Хоч вона відвідувала тільки тренування фізичні. Сказав також, що шлюб вдруге брати не треба, бо буде нещастя. То вже якийсь капець! Як священнослужитель може говорити таке?

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

не тільки там, за прикладом не треба далеко ходити - на Волині, священник Православної Церкви МП сказав що не можна фотографувати нехрещених дітей.

Згадала кілька забобонів від свекрухи - треба мені мусово вчепити на візок малого червоний бант, і чим більший - тим краще :) дивитись в дзеркало водночас із малим - ніззя, до хрещення гуляти з малим не можна, а ми похрестили малого майже в 2 місяці - ню-ню :girl_crazy: воду з ванночки, в якій купали малого поки пупчик не зажив треба виливати під дерево. Про те що священик заборонив фотографувати дитину до хрещення вже писала. Таке враження складається що свекрусі хтось постачає ті забобони, гуртом і вроздріб, а вона потім до мене з ними - за що купила, за те і продає :)

Останнє редагування модератором: 13 Грудень 2012
  3. Margot

Margot Well-Known Member

моя мама ходить до церкви, часто сповідаэться,але як щось скаже, чи вчинить то:girl_mad:
    1.не можна показувати малу в дзеркало- не буде довго говорити
    2.червоний бант на каляску треба завязати - би не врекли
    3.кожного вечора цілує малу в чоло і спльовує -погану енергію збавляє
    4.ввечері ніколи нічого з хати не дасть,, но мала заплаче, цитую:"то хтось мусів щось комусь ввечері з хати дати!кажіть хто!"
    5.як мала не спить вночі, каже, що в неї хтось вкрав сон(як його можна вкрасти???:girl_crazy:)
    6.довго не можна гуляти з малою, бо злі вітри літають:girl_crazy
    7.малі набрякли трошечки молочні залози, мама каже:по ночах приходить молочниця до малої і краде молочко:girl_mad: поробила якісь лялечки з тканини, розвісила по вікнах, щоб лякати молочницю.
    Живе в якомусь казковому світі)))
    на мої зауваження, єдиний аргумент:"треба вірити, що старі люди кажуть, то ти така мудра інтернету поначитувалась і всьо знаєш!"

4. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

От моя свекруха така сама. Тільки воду після купання на НІЧ зливати не можна, тільки ранком. І білизну дитячу на ніч залишати на балконі не можна бо вречуть дитину, а я часто прала ввечері і вивішувала відповідно на ніч, але то влітку.
    Ну але з другим малим я твердо відмовилась слухати її "поради", то вона тихенько сину нашіптувала що і я к треба робити. Добре, що він теж не ведеться на таке

5. Margot

Margot Well-Known Member

прочитала тепер таке, не знала де запостити, можливо тут

6. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ставлюся до забобонів, так званих, абсолютно нормально. Хтось каже так, хтось - народна мудрість.

7. Galin Max

Galin Max Member

я завжди перу нову білизну, щоб фарба вимилась. а рештою повесилили, особливо шпагатом :)
    а взагалі, я до забобонів ставлюся по-філософськи, особливо люблю повертатися, коли вже вийшла з дому - радію, що згадала про те, що забула біля дому (коли ще можна повернутися і взяти), а не тоді, коли вже пізно

8. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Оце жесть, особливо 23 і 30:khomyak:

9. Finya

Ви, напевно, ніколи не читали, що пишеться на стенді біля церкви на Короленка) там не тільки про йогу))
    Фізичні вправи йоги не завжди просто вправи) Наприклад, комплекс Сур"я Намаскар можна розглядати як поганство/язичництво) Священослужителі, взагалі, дуже проти йоги, гомеопатії - не потрібно в Росію їхати) Я, коли збиралася лікуватися гомеопатично, цікавилася попередньо в неті) На львівському, по-моєму, сайті Такооого поначитувалась...

10. vikad

vikad New Member

а я собі сподобала 8, 15, 16. Думаю 16 якраз і випливає з 15.
    М-м-м-м, сопельки, ням-ням :girl_crazy:

---------- Додано в 10:27 ---------- Попередній допис був написаний в 10:20 ----------

Щось в тому є.

Я колись хотіла навчитися танцювати індійський танець катхак (це той, що в індійських фільмах - трошки старші мене зрозуміють), ну дуже мені це подобається. Скачала з нету уроки. Включила, а там - кожен рух для якогось бога. Не знала би - вчилася, а так знаю - і совість не позволяє.

---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

До речі, ще один забобон. Квасила капусту (не скажу точно, якого числа), чоловік на роботі з кимось там говорив, а йому й кажуть:"Ти що!:girl_impossible: Не можна капусту квасити, бо то задушні дні (чи задушені?, точно не знаю), а він:"То й що?", а йому:" Капуста задушиться!!!!!!"

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Зробила я ту капусу, а вона така нічого, смачна. Мама приїхала баночку набрала, позавчора гості були - виїли всю капусту, ще й хвалили.
    Живенька така, зовсім не задушена виглядає.:girl_nea:

11. Finya

Сур*я Намаскар - "Привітання Сонцю". З кожним рухом промовляються певні слова (мантри): хвала 12 іменам Сонця і його якостям.

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То ви десь напевне 1-го Листопада робили. Ці дні вважаються задушними, бо в особливий спосіб треба молитись з померлих і їхати на цвинтар. Можливо колись було якесь повір’я, що саме в цей день не можна квасити капусту. Може тоді вже було холодно і вона могла перемерзнути?

13. Sertce

Sertce Member

Я теж не вірю в забобони, але xочу, щоб xтось мені пояснив таке:
    моя тьотя колись робила ще в радянські часи зоотеxніком у тваринницькому господарстві. Одного разу, в якесь свято її, вагітну, примусили телятам спеціальним пристроєм витинати якусь "зазубрину" на правому вусі. Так маркували, позначали xудібку. В тьоті родилася дочка, (зараз вже доросла), але на правому вусі у неї саме такий "витятий" знак, який витинала тоді її мама телятам? Чому? І друге.
    У школі в мене є учениця, на шиї якої знак, зображення миші червоного кольору, ще й пару волосків у цьому зображенні росте. Її мама, будучи вагітною, злякалась миші і торкнулась шиї...

14. Дана

Дана Well-Known Member

От і мені бабуся колись казала що капусту треба квасити на новий місяць, і ніколи в повний чи старий. Якщо квасити ці дні капусту швидко псується, може вийти закисла, мати неприємний запах або покритися пліснявою. 1 листопада це вже якраз старий місяць.

Задушиться це означає буде мати неприємний запах.

15. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

в мого брата на нозі є плямка в вигляді кота - мама каже, шо як була вагітною, то в під*їзді злякалась кота і доторкнулась до живота. не знаю чи то пов*язане, але вже не перший раз чую.

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

не знаю, чи забобон чи прикмета. але сьогодні був на службі Божій "вищий чин", і мали оці свічки великі, що по 3 шт разом. і от одна жіночка позаду скрушно так зітхає - певне Владика помре, дивіться, свічки гаснуть. а от коли був хворий отець Вороновський і тд ітп а як вони мають не гаснути. як ними постійно рухали...я щось не второпала:connie_pull-pigtail

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Йой... якась доброзичлива. Може де був протяг, тому і гасли?

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дикирій і трикирій.
    Дійсно якась дуже доброзичлива пані. Нема що вигадати вже. Люди всюди якихось знаків шукають. І то би ще хоч добрих шукали. Фаталісти. )))
    До речі, о. Вороновський не міг такими свічками благословляти, бо він був звичайним єромонахом, а не єпископом. Хіба на посвячення води брав, але там все одно інакші. Та й дивно, якби не гасли, бо їх же у воду занурюють.

19. CHOICH

CHOICH New Member

Гм, та всі ми врешті-решт помремо.Та ж безсмертних нема,навіть серед Владик...

Це точно, але не розумію для чого? На все воля Господня!

20. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Маю свіжі забобони вд чоловікової мами - дзеркало в шафі-купе, що у спальні - то є дуже зле - саме воно - причина наших сварок....Тре його розбутись, в крайньому разі після кожного непорозуміння - витирати його спиртом. Не можна пеленки вішати надвір наніч (а я з Сашком тільки так й робила, бо було літо), бо дитина буде неспокійна. Не можна колисати пусту колиску - бо дитина буде неспокійна (то вона сварила Сашка, що той гойдав колиску), не можна нічого позичати, коли є дитина маленька...не можна рахувати гроші надвечір - бо не буде...Не можна гроші зичити у вівторок - теж не буде....Й ще багато в такому ж стилі.