Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. Ma Cherie

Ma Cherie Нонконформістка

Відповідь: Забобони. Ваше ставлення до них

2. Doro Pesch

Doro Pesch New Member

ні в які забобони не вірю, хіба лише у свої власні
    - якщо будеш вірити в забобони, вони тебе почнуть переслідувати;
    - якщо перебігає дорогу чорна кішка... або симпатична дівчина... дави на газ! І твоє життя налагодиться! (саме так хотіли зробити зі мною)
    - якщо хтось на тебе косо дивиться - врічи перша;
    - подруга вирішила йти до гадалки - не до добра;
    - розсипала сіль\цукор - папуга прилетить на стіл, позбирає...
    і тому подібне.
    Все решта мене нервує.
    а про гроші - взагалі маразм а не забобони, наприклад закривати кришку унітазу, інакше гроші витечуть. Скажіть, в когось їх від того стало більше??? Наша влада - це один великий унітаз, на який цей забобон працює.

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а життя кішки або дівчини скінчиться... :sad:

а якщо в людини косоокість, а ви її, ні в чому не винну, "врічете"?! :girl_crazy:

логічно, а раптом вона вашого хлопця відбити схоче? :girl_impossible: долой таких падруг! :girl_haha:

а як на мене цілком логічно - відкрита кришка - випаровується вода- підвищується вологість - грибок на стінах - ремонт - гроші втікааааають! логіка, аднако :connie_pull-pigtail

4. Doro Pesch

Doro Pesch New Member

скільки себе пам'ятаю, майже ніхто тим не переймається, і мало в кого грибок на стінах. Хіба когось підтоплюють постійно. А ремонт ітак час від часу треба робити, нікуди від того не дінешся... І кришки закривають переважно через те що так естетичніше виглядає.
    ой, я вмію інколи думку не закінчити.. дуже вибачаюсь)) я мала на увазі що це саме подрузі не до добра, а не мені))) ну або загалом для дружби не добре, бо зразу почнеться "вона тобі не подруга", вона тобі то, вона тобі сьо - зі слів гадалки (був такий випадок з подругою)

5. Ma Cherie

Ma Cherie Нонконформістка

О, згадався мені тут іще один забобон. :girl_smile: Колись давно я десь вчула, що якщо дівчина до сходу сонця вкраде у когось чужого квітку червоної півонії, потім вкине її у воду, і тією водою вмиється, то чекає ту дівчину безмежне щастя.

6. AilataN

AilataN жива

Недавно зауважила, що маю звичку всі кухонні причандалля ховати на ніч. Не засну поки не поприбираю на кухні. Особливо вилки і ножі. Згадала, що бабця мені отак казала- треба всі гострі предмети поховати, щоб духи об них не ранились )).
    От шкода від забобонів, лізу на кухню, бо забула щось сховати, перевірю, чи не сидить якийсь дух дупою на вилці, і, спокійно засинаю.

7. Alexx

Alexx New Member

І я вже рік як маю таку звичку ховати всі гострі предмети )))), але не від духів, а від конкретної особи в лиці мого синочка )))), бо він може встати найперший і одразу по хаті шастати біжить )))). Звісно, що першу обслідує кухню. Так що ваша бабця мудра людина, що ховала все гостре )))). Я взагалі тепер маю звичку все ховати )))) як повище і подальше.
    Думаю що всі забобони такого типу десь приблизно з такого ж і починались, а потім переростали в звичку і обростали історями про духів )))).

8. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

А я ото в неділю їздила на хрестини. Зайшла до церкви, хустку вділа...чекаю..аж тут бабці шум підняли, я оглядаюся, що сталося. А то виявляється я хустку одягнула коротшим кінцем до верху..а то НЕ МОЖНА так. Отакі то справи...

9. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

10. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

І це в церкві...

11. zaderyshka

zaderyshka Member

от халепа, я все думалає, що то хустка то квадрат і має рівні діагоналі. А виявляється є довші і коротші кінці.

12. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Ага, а то я темна ніяк зрозуміти не могла, що від мене хочуть.
    Ще перед тим як я мала хрестити свою похресничку, то також дізналася багато нового. А саме, те, що не можна хрестити першу дівчинку. Добре, не можна то не можна, але на моє зустрічне питання, що і відмовлятися від хрестин також вроді би не можна...мовчок). Я вже після хрестин дізналася, що якщо перша похреснця, то дівчина заміж не вийде....сплачешся з тою купою забобонів.

13. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Мене "вбила" моя сусідка. Вернулася з центру, перші слова, які від неї почула "йой, як мене живіт болить" . Вертаюся на кухню за 2 хв, а вона вже палить сірники над склянкою з водою. Вважає, що живіт у неї болить, бо її врекли.
    Я пробувала черговий раз пояснити, що так вона до нечисті звертається по допомогу, краще нехай помолиться Богові. Ага, так вона й послухала. Ось що я почула у відповідь: "та я розумію, що так не можна, але мені то помагає". :khomyak:
    І після цього спокійно пішла до церкви.
    Ну от не розумію: як можна йти по допомогу до нечисті, бо їй "помагає", і при цьому ходити до церкви, ніби то так і має бути?

14. solomka

solomka Active Member

вчора на роботі ходила мити горнятко в туалет. Вертаючись стикаюсь з однією співробітницею, і вона мене відразу "ошарашила": ой, ти йдеш з порожнім горнятком, дай я перед тобою пройду. Я від почутого остовпіла - шем токого не чула, знаю про порожнє відро, але щоб про горня..... А та моя співробітниця така побожна, дотримується всіх постів, щонеділі ходить до церкви. Ну і як таких людей сприймати і розуміти?.

15. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

16. Annyhka Kavetska

Annyhka Kavetska Well-Known Member

Ой як я вас розумію , маю сама багато коліжанок які займаються такими дурницями як зливання на оливо і на сірниках , червоними нитками пообмотують дітей і каляски , кажуть на дітей плювати і т . д .А до Бога звернутись то їм заважко !

17. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ой як мене то злило, як ставали над коляскою і плювали на дитину, хотілося взяти і так само поплювати в лице тій людині, побризгати мікробами трохи.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Вона то від страху робить, швидше за все. Нема на то ради.

Ну, то ви перегнули. Так узагальнювати в жодному разі не можна. Хіба якщо ви говорите про показушну побожність, тоді так. Правдиві побожні не забобонні.

19. Gorda

Gorda Well-Known Member

А що оте скидання вроків сірниками, чи виливання воску після перестраху , це від нечисті?

20. CHOICH

CHOICH New Member

Бігла зранку на роботу, по дорозі на базарі купила малому штани, але зразу ж домовилася з продавчинею що, в разі чого, прийду завтра зранку і поміняю на більші. Ну, ясне діло , трохи були замалі, здалися би більші. То я "без задньої мислі" пригнала на другий день - не встигла рот відкрити, а пані до мене -О, ще ПОЧИНУ не було , а вона вже прийшла міняти... Ну я вже не допитувалася коли в них той почин приходе і як виглядає, штани поміняла, а коли йшла на роботу, то в голові крутилося: "Не май інших богів-окрім Мене"...

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

Нехай не буде в тебе інших богів, крім мене!