Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. zaderyshka

zaderyshka Member

Відповідь: Забобони. Ваше ставлення до них

2. Музик

Музик Мартуська

маю таке питання: говорила з татом недавно, питається він коли ми на нову квартиру переселятися плануєм. ну я кажу: "планували Новий Рік там вже святкувати". а він на мене насварив, що не можна того,хіба 1-го січня переїжджати. а чому - не пояснив... от і не знаю з чим то пов'язано - високосний рік (чому?) чи якась ще біда?

3. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Я теж не знаю, з чим, але підозрюю, що з якимись забобонами, це точно. Переїжджайте, коли Вам зручно, і не беріть собі всіх порад до голови, бо хоч ті поради і не зі зла робляться, але часом краще ними знехтувати :girl_wink:

4. AilataN

AilataN жива

Сто % це про високосний рік. Не можна багато чого : в нове житло поселятись, дітей родити, дітей робити)))), нову справу починати, загалом ( напевно) все , що вперше- ніззя.
    А ви ж не вперше в якесь житло поселяєтесь? отак і скажіть татові, най спокійно нервується)))).

5. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

6. AilataN

AilataN жива

7. zaderyshka

zaderyshka Member

Була на весіллі і почула кілька нових пьОрлів від не дуже мудрої сусідки своєї подруги.
    Не мають виводити дружки молоду, тілько" сватки", чому не пояснила, нє і всьо!
    Молодій знімали фату десь біля 2-ї ночі. Казала, шо то заскоро і добра з того не буде. Я порадила, шоб її доця носила фату тиждень до і тиждень після весілля, буде в сам раз.
    Тарілку перед молодими не має мама розбивати, бо священник (!!!) казав, що то до сварок в родині, бо мама буде хотіти керувати молодятами.
    Отак, добре, що коліжанка мудра кобіта, скоро ті мудровані поради припинила.

8. Virna

Virna Well-Known Member

а мені перед весіллям чоловікова баба казала, щоб я перед шлюбом назад не оберталася, що мене будуть дівчата кликати. бо коли я обернуся і на яку першу подивлюся, та заміж вийде. але що мені жаль, крутила головою як могла:girl_wink: тим більше, що ми чемні молоді, до шлюбу трохи скорше прийшли і під церквою чекали.

але знаєте, я певно трохи забобонна, бо ніколи нікому нічого через поріг не даю. так мені то моя бабця з дитинства вторувала. і назад вертатися, коли вже вийшла не люблю.
    і ще прочитала колись класну річ про чорних котів, що вони переходять дорогу на гроші. йой, і так мені стає файно, коли чорну кішку бачу:girl_claping:

9. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Найбільше зараз трафляють мене забобони пов"язані з малечею. Оці всі " тьху-тьху" ,"яка паскудна" і т.д. Ми з чоловіком дійшли висновку , що у всіх країнах, дивлячись на маля всі вигукують "сов бютіфул" бо просто маленька дитина завжди є еталоном краси , а у нас вічно як не в людей...
    Я є категорично проти будь-яких безглуздих забобонів ,але недавно почула цікаву річ. Були ми якось в знайомих і от їх мама каже " Сплюнь з чола дитині " . я звісно зробила вигляд ,що не чую, щоб не починати наболілу дискусію, але вона ще кілька разів повторила , то я якось викрутилась. Цей випадок розповіла знайомій їмості і священику . А вони кажуть, в отому "сплюнь з чола" немає нічого поганого і це не забобон ... Я в замішанні... Щось попахує тими ж такими забобонами.
    Хтось щось про це знає???

10. Virna

Virna Well-Known Member

ну взагалі "спльовують" від вроків. хтось в них вірить, а хтось ні. я вірю. але знайома була в церкві з маленькою дитиною, йшла до причастя. а на ручці в дитини була червона стрічка, то священик сказав: "Щоб я того більше не бачив!"

11. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Богові свічку, чортові огарок...
    В мене так чоловікова мама сестриного малого до хресту збирала і перед виходом з хати кинулася нитку в'язати. То я таки не витримала і зробила рознос.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ой, після тутешніх "яка гарна", "яка солодка", мені було якось аж дико почути від одних знайомих українців оте "тьху-тьху". Так якось... І відки візьмуться ті домовики чи хто там, що дитину заберуть, як почують, що гарна?? :girl_crazy:

На жаль, є в нас такі отці, які дотримуються "дитячих забобонів". Не слухайте їх.
    Буває, що дитинка дійсно розплачеться від чиєїсь присутності, але ми ніколи нічого особливого не робили, хіба могли перехрестити малятко, свяченою водичкою обмити, а тоді я до грудей прикладала і все. Але ніяких ниток, спльовувань (ще є злизування з чола також) не робили. Не можете пояснити чого, нащо й звідки виникло - не робіть.

13. neri

neri New Member

Ох, навіть не знаю, вірити у всілякі такі речі чи ні...
    Колись серйозно то не сприймала та й далі так думаю, коли мова йде про чорну кішку, пусті відра, розсипану сіль і т.д. Але є ще щось інше. Пам'ятаю як ми переїжджали і освячували помешкання (я тоді ще студенткою була), то священник потім так на мене уважно подивився і сказав моїм батькам, щоб мені треба було би підлікувати шлунок, хоч на той момент мене нічого не турбувало. Але через кілька років я зіштовхнулась з такою проблемою і лікарі після досліджень і аналізів мені поставили той же діагноз, що й священник "на око"... Як до такого ставитись і чим це пояснити?...

14. Oriana

Oriana Well-Known Member

Дитинка плаче, бо вона боїться ще, ще дуже маленька, вона до мами привязана, з мамою відчуває спокій. Моя, після того, як двічі побувала в чужих руках (чоловіка я не рахую), плакала несамовито, налякалася чужого зпаху, чужого обличчя, дотику. То заспокоювалась тільки в тихій кімнаті в мене на животі з цицею в роті.. То більше недаю на руки до певного часу. І нема тут забобонів, дитина просто хоче тісного контакту тільки з МАМОЮ, і тільки з нею пізнавати нове, щоб почувати себе в безпеці.
    P.S. Мене вже теж ображають оті "тьфу-тьфу, яка погана" наче то якась зараза..... То ж чудове немовлятко, дане Богом...

15. terezka

terezka котяка-вишивака

проблеми зі шлунком видно по стану шкіри, волосся, свіжості дихання, стану язика і т.д. Може священик просто вчився перед тим на лікаря?

16. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну не кожен лікар Вам то скаже!
    От стикнулась у своєму житті з одною жіночкою, яка по пульсу ставила діагноз і казала де яка ранка. Чесно, була шокована, сказала такі речі, які ні мама ні я не памятаєм, або на то навіть не дуже звертали уваги.Після цього зробили томограму і лікарям сказали на що варто звернути увагу, вони підтвердили усі слова тої жіночки. Як на мене люди мають різні дари і в тому дивуватись не потрібно.

А щодо забобонів, пороблень і т.п. існує магія і ніхто її заперечувати не буде. Варто вірити в Бога і він буде тобі у всьому допомагати!
    Розкажу історію, яка сталась зі мною тиждеь тому. На базарі зустріли одну жіночку, давно її не бачили, поговорили, і на останок, вона сказла - у вас так все добре! Мене то заїло. але нічого. На другий день за хлівом в старих дошках знайшли 2 помідори . Перехрестилась, взяла на сувочок, покропила свяченою водої і сказала, нехай тому хто то приніс воно повернеться, взяла якийсь папір замотала і підпали, коли воно горіло читала 90 псалом і різні молитви і просила в Бога здоровя тій людині. І що думаєте, догоріло то все і прилітає та жіночка з страшними криками - що я творю...Якби в тому нічого не було, та пані б не летіла так і не сабанила...і то вже не вперше після такої процедури мене відьмою називають...чи то я дійсно відьма?!:girl_devil:

18. terezka

terezka котяка-вишивака

якщо вчився, а не купляв диплом - то скаже

віри цілком достатньо, а всілякі магічні ритуали, завуальовані молитвами і т.д. то уже до віри в Бога ніц не має

ну дужеее по християнськи:girl_devil: Варто або у церкву ходити, або відьмацтвом займатись, раз уже 2 помідорчики такі дії викликають:girl_impossible:

19. Liliya Shukh

Liliya Shukh Member

була я на весіллі минулої суботи. Весілля в селі, було 2 шлюби (вони 2), то наречену всі так закривали щоб вона часом іншої нареченої не побачила, бо не можна. А мені зразу пригадуються суботи біля загсу, де жива черга буває з молодят і всі дивляться одна на одну)))

20. Hermi

Hermi Well-Known Member

цікаве у Вас ставлення до лікарів, скількох за своє життя побачила, 100% діагнозу ніхто не ставив отак з порогу, якоїсь радості купу аналізів треба було здавати, перебирають все що тільки можна...

я дуже рада, що Ви у своєму житті не стикнулись з таким. Коли ти цілий місяць під хатою знаходиш все що завгодно, і спочатку в тебе реакція - ну підкунули і що? А потім в хаті не те що дурдом, я навіть передати не може що твориться...Коли здорова людина в один прекрасний день просто невстала з ліжка і жоден лікар не може сказати що таке. Розповідали священику, а він пояснив - що відьомство ніхто не заперечує, потрібно молитись, а все що знайшли з молитвою відпроваджувати з хати...