Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Забобони. Ваше ставлення до них

Колись на форумі були різні дописи. Деякі люди дійсно вірять, що в них дітки обмоталися пуповиною, бо вони рукоділлям займалися (в'язали, вишивали, шили). Я от ніяк не можу зрозуміти, який зв'язок. Ну, от якби мама обруч крутила, то ще якось можна пов'язати, а вишивку, в'язання? Від чого та дитина би мала крутитися? :girl_crazy:

2. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

я в той забобон не вірю,
    але, як на зло, в першу вагітність не вишивала, - обвиття не було,
    дві наступні вагітності вишивала активно - і двічі було обвиття, другий раз навколо шиї та попід ручкою, в третю вагітність - подвійне навколо шиї.

ото вже мала дорога родина про що поговорити...

як Бог дасть четверте дитя - все одно вишиватиму)

3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

вишивала по-трохи вагітність
    навіть мені в голову не могло прийти, шо є ше й такий класнючий забобон:)
    люди видумують шось, самі в то вірять, потім поширюють далі і в результаті виходить така каша... жесть
    от дійсно питання до таких вірящих, таке ж як в Лілі:

4. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Дівчата, а ви купували дитячі речі під час вагітності? Бо я ще до того як заміж вийшла мала цілу тумбу гарних повзунят і всього такого, хотіла дитинку і купувала як щось гарне бачила. Я як ту тумбу відкрила і показала своєму чоловікові (тоді ще майбутньому) то він казав: кльово, де ти то все взяла? А як воно по розміру не підійде? ну і ми серйозно задумались над лялькою і подали заяву на шлюб і вже в перший місяць після весілля я завагітніла. Дитинку народила вчасно, легко, здорову.
    Тепер знову вагітна і знову купую всілякі лашки, навіть памперси вже маю, сьогодні ще купили з чоловіком крісло-качалку з вібрацією від Чікко (зараз кину фото в вихвалялку).Одним словом купую все наперед, моя мама теж іноді щось таке прикуповує, а от родина як бачить що я щось приглядаю і збираюсь купувати, то бурчить шо не можна, бо... А далі я не слухаю. Бо що? А коли я то маю купувати з грудною дитиною на руках? Ну нє?
    А як ви робите? Чи купуєте речі наперед?

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Так купую

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Я в забобони не вірю, але самій цікаво часом з чим то пов"язано, бо багато з них мають логічне пояснення, якому надали нелогічного змісту. Власне забобон щодо в"язання, вишивання і т.д. якраз з тих, які можна пояснити. А пояснюється тим, що мама при вишиванні і в"язанні довго сидить нерухомо в одній позі, від того порушується кругообіг в органах малого тазу. Все добре в міру :)

7. Hermi

Hermi Well-Known Member

є таке повіря , що якщо на хаті поселеться лелека (або буде багато часу літати над хатою) то скоро в сімї зявиться поповнення. Вже вдруге це справджується. правда в таких сімях, де вже задумувались про всиновлення.
    десь три роки тому в нас над хатою сусідки літав лелека. Жінка 38 років не молга ніяк завагітніти, всі спроби не давали результатів, уже погодились на всиновлення і шукали собі дитинку. всі сказали що той лелека гарний знак, що без проблем знайдуть. Але виявилось що Леся сама народила і ще двійню
    от і цього року знову над однією хатою з весни почав літати лелека. Жіночка також має проблеми з вагітністю, зараз вже на 3 місяці. З нетерпінням чекаєм поповнення!!!

8. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

а при загрозах викидню лежить всю вагітність іноді і що? вся в пролежнях??? маю товаришку - лежала від 5-го до 39-го тижня в стаціонарі, кровотечі і таке-всяке, хоч повноцінно сама народила, але лежала і вишивала багато в той час, бо що мала робити, підпиралась подушками і вишила чоловікові сорочку.
    а годуючи Софію, мама сидить і годину і півтора...;) часами, як настрій в донечки є
    так от обвиття то тут все-таки при чому?:)
    все добре в міру(с)

---------- Додано в 08:56 ---------- Попередній допис був написаний в 08:53 ----------

і перший раз і другий

9. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

мені подобаються всі історії/повір'я/забобони, пов'язані з лелеками.
    то певно єдині забобонні історії, котрі викликають приємну посмішку...

Вважалося, що якщо молода дівчина ранньою весною побачить перший раз пару лелек, то вийде цього року заміж, а якщо одиночного, то ще поки залишиться в дівоцтві.

А одружені, якщо першого лелеку побачать за пошуком корму - будуть весь рік старанними господарями, за будівництвом гнізда чи в гнізді - самі будуть гніздитись, якщо ж сплячого - будуть ледачими, в польоті - щасливо "пурхатимуть" весь рік, а на голій чорній землі - до хвороби.

в нашому випадку так і було - всі рази, коли бачили навесні перших лелек в гнізді - в сімейному гнізді того ж року нас чекала нова вагітна вісточка :girl_tender:

ще люблю, коли мій чоловік, щоразу як бачить бузьків, голосно-голосно кричить - "бузьку-бузьку, принеси нам Маруську!"
    від того завжди так тепло-тепло на душі робиться)

10. simona

simona Well-Known Member

і я "Лелече повіря"вірю, хоча це напевно єдине в що такого плану вірю. В свій час сама "випробувала" на собі, правда пару лелек не побачила ранньою весною, а трішки пізніше, то власне в цей рік не була сма. Останнім часом бачу їх по одинці , що також справджується на мені:girl_bye: Хочу вже парами їх бачити, одна з мрій)))))))))))) Такого плану "забобон" щодо вишивки, вязання вагітною жінкою, вважаю дурницею, в свій час проблема було купити одяг відповідний і який хочеш, то жінки впродовжу цілу вагітність рукодільничали і нічого все гуд; моя тітка під час вагітності купувала речі своїй дитині і на рік і на два - все нормально. Вважаю, що це просто збіг обставин

11. zaderyshka

zaderyshka Member

Я живу біля болотистої місцевості і згідно народних прикмет мала б з раннього дитинства "підзалетіти" мінімум трійнею, бо лелек на хату сідає по кілька штук за сезон і бачу їх не по одному, а часом по три-чотири. Харчуються вони тут...жабками, а шо дєлать. До школи постійно ходила попри три гнізда, то надивилась навіть як літати вчились маленькі. Якось не відчуваю до лелек надто містичних почуттів.
    Якшо комусь звісно то додає впевненості в 100% вагітності, то хай собі вірять. Віра - гори верне.

12. soyka

soyka New Member

Абсолютно не вірю в забобони і від того так легко на душі.

13. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Сьогодні мене "вбила" сусідка: не може знайти роботу, тому зробила висновок, що то через те, що їй, такій розумній та гарній, заздрять. От і втікає від неї щастя через когось.
    А ще таке почула від неї: в неї тиск нині низький , але то "у всіх тельців тиск низький". То вже дурість, як інакше назвати?

Як на мене, у більшості випадках люди забобонами і вірою у всякі дурниці прикриваються. От не ми винні, в тому, що нам зле, а хтось інший: злі та погані люди нам шкодять, а ми білі та пухнасті... Як зручно, чи не так?

• Подобається Подобається x 1
  14. zaderyshka

zaderyshka Member

Та так, дехто так і вірить. А я нині зранку трошки прифігіла. Відкриваю газзєєєту Експрес і якийсь мудрагель розповідає що можна і не можна робити на весіллі. По-бокам дивитись не можна, бо злі сили намагатимуться наврочити, батьки мають постійно перехрещувати дорогу попереду пари...бла-бла-бла. От пря уявила себе, як коняку, в таких заслінках на очі, що не дають по-бокам оглянутись і маму, яка підтюпцем біжить перед нами і хрестить повітря. Картіна маслом, капєц.

15. bora

bora Well-Known Member

Не так давно співробітниця зашпорталась і допитувалась мене хто в цю хвилину дивився як вона йшла. я не бачила як то сталось... але такий настрой людини мене, як ніколи вразив. може забобони то такий собі захист - можливість скинути вину на когось? Навіть за те, що не дивишся під ноги? Не складається життя - тим більше, сусіди винні. Бо переглянути своє життя, визнати помилки набагато важче, ніж сказати, що "пороблено".
    Я вірю в знаки. Вірю, що все в житті нам дається не просто так, для чогось і повинно осмислюватись.
    Але от чорний кіт, пусті відра, погане око і т.п... Не повертатись додому бо день не складеться? Не купиш те що планувала? Не здасиш екзамени? ТОбто, віруючі люди дійсно думають, що таким чином до них говорить Бог? Попереджає, що можеш не здати екзамен? Це провидіння? А якщо це не Він попереджає про ці всі дурниці - то хто? Кого ми слухаємо виходить?

16. SoLana

SoLana Well-Known Member

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

а знаєте, в тому щось є. За собою замітила, якщо дуже зла, або не хочу щоб мені якусь пакость зробили, гляну на кривдника і має щось статись, перечипитись, чи в нього щось зламатись.
    Памятаю,як впереше це замітила. Це було ще в школі, вчитель хотів поставити 2, а я усердно глянула на його ручку і він зламав перо, а скільки людей спотикнулись чи впали, коли я злобно глянула...

18. Barnaulka

На першому курсі я жила на квартирі, і власниця квартири вважала, що коли на когось подивиться, то той хтось перечепиться і впаде, чи ще щось із ним станеться. Я в таке не вірю. Але теж часто чую, що хтось подивився і хтось - дуже забобонний - впав.

Точно не Бога, то або зручні відмовки, або справді якась нечисть "підказує". Але якщо є віра у Бога, то і ті вилазки нечистого не страшні. Просто треба визначитись, чию вищість людина визнає - Бога чи нечисті. Забобонна визнає зверхність нечисті.

19. Siania

Siania Love Life

А ви коли жили разом, вона на вас не дивилась? І взагалі, на людей не дивиться, чи то як? :girl_crazy:

20. Barnaulka

Дивилась :girl_crazy:. От теж не могла зрозуміти, чо, коли вона на мене дивилася, я не падала, ніц собі не зламала, ніц просто не зламала :girl_in_dreams:. Є люди, яких фіг у чомусь переконаєш, от і та паня серед таких :girl_sad: