Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. Heureuse

Heureuse вірю...

Відповідь: Забобони. Ваше ставлення до них

а може таке бути, що людина не контролює того і не хоче зробити нічого поганого насправді.
    от наприклад, чому на маленьких дітей "плюють"- типу тьху на тебе, яка негарна... я ше пам'ятаю завжди ображалась на таке, як мала була :girl_smile:

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Вже безліч разів у темі писали. Вроки дійсно існують. Знімати їх ніякими чаклунськими та магічними діями не треба. Просто перечекати. Випити свяченої води, обмити лице нею можна, більше нічого іншого!

Оце вже забобони. Виводиться із давніх вірувань у різних домовиків тощо. Таким плюванням і говоренням їх хотіли "задурити", щоби дитину не чіпали, бо тоді вона буде плакати, хворітиме і т.д.
    Те плювання так мене завжди дратувало. І я на нього казала, що дитина гарна й плювати нема чого.

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Складно сказати однозначно, але щодо випадків

вважаю що то не вроки, а банальне харчове отруєння - симптоми ті самі, чийсь організм переборює утворені в шлунку токсини, чийсь ні, частіше від такого страждають непитущі - все ж алкоголь пригнічує розмноження бактерій та виділення токсинів. В самої таке було не раз - я рідко пю на гостинах, потім всім нормально, а я "насолоджуюсь" повним букетом. Мама каже - врекли, а я то памятаю що паштетик був якийсь дивний :) Дуже сумніваюсь що якась незнайома зі мною людина зможе акумулювати в собі стільки злості і ненависті, що це аж вкладе мене на лікарняне ліжко.

- але і цього не заперечую - думки матеріальні, якщо хтось комусь прицільно бажає зла - воно може справдитись. Ось такого можна чекати від заклятих недругів. Такі випадки дійсно "лікуються" вірою, а не талісманами чи заговорами.

4. vikad

vikad New Member

Згідна з Вами.
    Витяг з одної статті:

Приклад до вищенаведеного: якщо на Ваш будинок має впасти дерево, то які будуть ваші дії. Ви укріплятимете дах в надії, що дерево його не проламає? Чи підете до лісоруба і попросите зрубати те дерево, доки воно ще не впало? Так само й різне повязування ниточок, запихання солі в кишеню, плювання і т.д. не допоможуть. Демонів перемогти може лише Бог. Тому найкраще в таких випадках звертатися напряму до нього в простій молитві. Це єдиний найркащий захист.

Але тут мова йде про дійсний контакт з людьми, що співпрацюють з демонами, якщо просто стало погано - то може ви дійсно переїли, чи й .... перепили :) .

---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ----------

По темі з Біблії: А Дух ясно говорить, що від віри відступляться дехто в останні часи, ті, хто слухає духів підступних і наук демонів, хто в лицемірстві говорить неправду, і спалив сумління своє, хто одружуватися забороняє, наказує стримуватися від їжі, яку Бог створив на поживу з подякою віруючим та тим, хто правду пізнав. Кожне бо Боже твориво добре, і ніщо не негідне, що приймаємо з подякою, воно бо освячується Божим Словом і молитвою. Як будеш оце подавати братам, то будеш ти добрий служитель Христа Ісуса, годований словами віри та доброї науки, що за нею слідом ти пішов. Цурайся нечистих та бабських байок, а вправляйся в благочесті. (1 Тимофію 4:1-7)

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Відповідь: Не позичай - поганий звичай

Скільки ж тих забобонів :girl_impossible:. Ви чули, як в церкві про то говорять?:)

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Не знаю, яка доля забобонності у Вашої свекрухи, а сісти перед виходом, згадати про праски/плиту/документи/мобілку, помолитися за успішність..? Це зле? :)

7. Heureuse

Heureuse вірю...

отруєння, яке проходить за півгодини, без жодних ліків, а лише після того як помолився і вмився свяченою водою? сумніваюсь.

8. zaderyshka

zaderyshka Member

тю, ми теж присідаєм "на дорожку". Може й забобон то все, навіть шось не знаю звідки корені того. В мене в сім'ї, то якраз робиться з метою
    Хтось знає чого власне народ вирішив, що треба присісти "на дорожку"?

9. levandivka

levandivka З яйцями...

А це суттєво? :)

10. zaderyshka

zaderyshka Member

Для побуту нє, але задля цікавості згодиться.

11. levandivka

levandivka З яйцями...

То послухайте:
    [MP3]http://m.ruvr.ru/data/2010/11/11/1214910716/AnatomiyaSueverij.mp3[/MP3]

12. levandivka

levandivka З яйцями...

То послухайте:
    [MP3]http://m.ruvr.ru/data/2010/11/11/1214910716/AnatomiyaSueverij.mp3[/MP3]

13. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Та я не кажу зле :) І про праски і все решта треба подумати. Але то було сказано якраз у контексті ...як би то сказати.... ритуалі перед довшою дорогою - ну типу "щоб усе було добре" :). Я не зі зла, просто усміхнуло.

14. Valensia

Valensia Well-Known Member

Колись моя бабуся казала, що перед дорогою ( поїздка, подорож, важлива зустріч) треба присісти і попоросити Бога про щасливу путь. Це ж не забобони. А от коли йдеш від когось з забави і "Присядем на дорожку" це зовсім інше :)

15. vikad

vikad New Member

Ага. А потім на коня, на посошок і т.д.

Молитва не забобон. Але я бачу часто люди роблять з цього забобон.
    Коли різні "бабки" виливають яйця (знімають вроки, привертають, відвертають і т.д.) і читають молитви - чи це правильно?
    Або образки в машинах "для охорони"... Тут вже в темі говорилося про червоний бант на червоне світло... Якщо їхати порушуючи правила, то жоден образок не спасе. Я вважаю, що це також забобон.

16. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Я не дуже компетентна в забобонах, але, як на мене, образок в машині - хіба погано? Може, тоді і в хаті образи не вішати, і хрестик не носити, бо ж все розцінюється як "для охорони"?

17. vikad

vikad New Member

Якщо говорити про духовний захист, його дає лише Бог. А щодо фізичного, то якщо ми порушуватимемо правила безпеки життєдіяльності, то ні образ, ні сам Бог нам не допоможе. ІМХО.

---------- Додано в 16:42 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

Ваша справа, як Вам робити, не мені Вам вказувати. Я лише висловила свою думку.
    Мова йде про забобони, я вважаю так, як написала, якщо Ви думаєте інакше - Ваше право.
    Дуже добре, що Бог нас створив різними - є про що поговорити.

18. Hermi

Hermi Well-Known Member

образок не погано, але всякі висячі хрестики, штучки у вигляді образка - це трошки погано, воно може водія загіпнотизувати, всі ми з мультиків памятаєм про маятник і гіпноз. В мене вдома був випадок, що одна грузова машина попала в аварію, правда все обійшлось, постраждала машина і дерево, але не завжди так буде...тож до таких речей треба ставитись обережно!!!

19. Lyakerka

Lyakerka New Member

А ще крім всяких оберегів в машині , багато людей зараз освячують машини. І роблять з того таку подію, як хрестини дітей чи день народження. Це вже трохи занадто.Не знаю, може це і добре - освячувати. Але мені здається, краще перед кожною поїздкою перехреститись чи помолитись і все буде добре.

20. Hermi

Hermi Well-Known Member

скажу одне, зараз з чого завгодно роблять надзвичайно велике свято!!!і суть не втому чи там щось посвятили чи похрестили, а те що посвяткувати можна...а це вже до релігії ніякого відношення немає..