Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Навряд чи забобон. Люди мають горе й по-різному переживають жалобу. Якщо для них ялинка пов'язана з веселощами, то нічого дивного, що її ставити не будуть. Хочуть у хаті тиші й смутку.

Останнє редагування: 28 Грудень 2011
  2. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Забобони. Ваше ставлення до них

а от кажуть шо не можна до року стригти діток . Чому? Це забобон? І ше, чому дітям не можна в зеркало дивитись ло року?

3. nalia

nalia Member

Кажуть що діти пізно почуть говорити. Я малому показувала ( доречі почав розмовляти дуже пізно,до 3-х років майже не говорив), але малій зараз також показую, а там побачимо

4. Liliyah Romanova

Папугам навпаки ставлять дзеркало, аби заговорили. :xaxa:
    Мої діти починають рано ходити, тому говорити починають уже пізніше. Я би не переймалася.

5. zetta

zetta Well-Known Member

та я і не переймаюсь, мені завжди цікавить ЧОМУ не можна... бо просто не можна без пояснень мені не підходить ) це ж не значить шо виконую ті всі забобони-прибобони.

6. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Народні вірування кажуть, що таким чином дитина може налякатися і стати заїкою. Або що бідна буде :girl_impossible:

Езотерика каже, що діти до року пам"ятають себе в минулому житті, всі погані вчинки, гріхи і т.д. А коли подивляться в дзеркало до року, то начебто ті всі погані вчинки в тому дзеркалі залишаться і потім знов вернуться до дитини.

Класичні книжки з виховання навпаки стверджують, що дзеркало - один з головних елементів розвитку дитяти :)

І отакі-от прикмети :)

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Найшла цілий збірник прикмет та забобонів , мала купу сміху:

-Коли у дитини почнуть прорізатися перші зубки, то йому потрібно дати погризти вовчий зуб, тоді вони скоро проріжуться і будуть міцні. (цікаво, де той зуб знайти?....)

-Щоб увесь рік не боліли зуби, потрібно, почувши навесні перший грім, погризти перший-ліпший камінь. (гмммм...)

-Якщо у дівчини дуже маленькі груди, то вона повинна є різні округлі овочі: картопля, ріпу, брукву та ін, зігрівши їх попередньо за пазухою на голому тілі, пити ж вона повинна не врастяжку, а ковтками, краще всього буде, якщо дівчина стане робити це не за вказівкою старших, а з власного спонуканню. (а стільки жінок йдуть на операції...А це, виявляється, так просто..)

-Для цієї ж мети дівчина повинна докласти до своїх сосок різностатевих цуценят або котенят одного посліду, за умови, щоб їм було стільки днів, скільки років минуло дівчинці, ніж дружніше смокчуть щенки або кошенята дівочий соски, тим скоріше у дівчини розвинеться груди.

-Якщо дівчина тяготиться своєї занадто розвинутою грудьми і хоче зменшення такою, то вона повинна кілька разів змочити її водою, в якій обмивали тіло небіжчика. :girl_impossible:

-Не можна обрізати нігті в ті дні, у назвах яких зустрічається буква "р" (наприклад, вівторок): задирки замучать.

-Як тільки у дівчинки почнуться перші місячні, мати чи інша заміжня жінка повинна дати сильну ляпас дівчинці, щоб викликати у останньої легкий переляк, тоді крові підуть правильно, причому особа в цей час не буде бліднути, а буде рум'яна, що важливо для невпізнання такого стану жінки, але цього ляпаса не повинна давати та жінка, яка сама перебуває в очищенні, ще гірше, якщо вона вдарить до крові.

-Жінка в цей час повинна побоюватися побачити кого - небудь в голому вигляді, так як останній негайно покриється висипом, якщо такій жінці за потребою знадобиться переодягти дитину, то вона повинна або заплющити очі під час переодягання, або відвернути голову вбік, тому ж така жінка не повинна ходити в лазню або купатися з іншими.

-Якщо така жінка влізе на яблуню або грушу, то дерева всохнути.

-Якщо вона гляне на стиглі вишні, то вони стануть бліді.

-Ногами в передній кут лягати - гріх. (щось не дуже зрозуміла, як це...)

8. solomka

solomka Active Member

9. zaderyshka

zaderyshka Member

ооо, тре попробувати! Буду поглядом вибілювати вишні! Крутооо:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

10. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Що там вишні! Мені сусідка цілком серйозно пояснювала що збирати малину під час КД категорично не можна - інакше кущі всохнуть. Цікаво, а чи можна таким методом позбутись бурянів? :girl_crazy:

11. allja

allja Well-Known Member

Тут дівчата пишуть, що це просто стосувалось святкування, а я чула ще забобон такий. Ніби не можна ставити ялинку, бо хвойні - це ніби якийсь "портал", що дозволяє душам померших переходити (але куди?) чи що? Не знаю...я в таке не вірю, тому не особливо слухала, але щось таке чула.

12. Liliyah Romanova

Є забобон, що не можна садити ялинку коло хати. Моя бабуся нам колись то казала, як тато садив ялівець. На смерть, чи що, не пригадую вже точно.
    Але он у гуцулів коло хатів і ялиці, і сосни ростуть - і ніц.

13. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

в моєму селі кажуть що якщо в хаті є незаміжня дівчина - не можна садити ялини бо заміж не вийде. Тато посадив, я заміж вийшла. Питання - що ми не так зробили?:girl_crazy:

14. Holly

Holly Moderator

Шукала знайомій весільну сукню б/в. Так мене розсмішив опис, що сукня "не вінчана" і то в кожному другому оголошені. А люди в таке вірять :8:

15. zaderyshka

zaderyshka Member

Таке враження, що люди беруть шлюб з сукнею чи костюмом. Хоча всяке буває... Народ часом одружується, щоб "отак в білій сукенці походити".

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну так багато чого "невінчаного" можна продати..гм..а гренадлі до волосся вінчані чи ні, гм..а мештики?? про обручки я взагалі мовчу - мені мама заявила, що я її не маю права знімати після вінчання:girl_feminist:

17. Женічка

Женічка Well-Known Member

18. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Нєее, в мене той забобон не працює. Завше їм вночі (навіть зараз холодець наминаю), а худа, як тріска. Мо' шось не так роблю? :girl_haha:

19. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Чула забобон, що не можна самій себе стригти. А чому? я завжди сама собі гривку стрижу.

20. Женічка

Женічка Well-Known Member

а я чула забобон, що не можна чоловікові давати себе стригти, бо приворожить до кінця твоїх днів :)
    я дала :) а потім свекрушка мені той забобон розказала. пройшло 5 років. тепер знову прошу чоловіка кінці мені посічені відстригти, а він каже, що боїться, певно, то ознака ще якогось забобону :)