Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. zaderyshka

zaderyshka Member

Відповідь: Забобони.Ваше ставлення до них

місця тре знати))) то з буремного дитинства))) між іншим в класі 3, ми з коліжанками дійсно присідали)))
    сама б купила)))
    І так! Нові перли , тепер весільні:
    Перед вінчанням наречена має трохи поплакати. Краще, якщо ті сльози будуть від наставних слів батьків, а не через якісь проблеми.
    Надягаючи обручку, впустити її - бути зраді.

Після весілля сукню не можна продавати, бо "продаси" своє щастя.
    Щоб не відвели коханого, наречена не повинна дозволяти подрузі ставати попереду себе перед дзеркалом. Без коментів...
    Якщо молодий вступив у калюжу перед будинком молодої - жити їй з п'яницею.
    Після того, як наречена відправилася з дому на вінчання чи реєстрацію, потрібно помити в домі підлогу, щоб молодій було легше увійти до будинку чоловіка. Краще це зробити її матері.
    Для попередження можливого чарівництва під час проходження до вінця мати нареченої або інша близька родичка кладе до кишені молодої голівку часнику. Добре хоч не їсти її...
    Після виходу з церкви потрібно якнайдовше мовчати. Хто перший заговорить - той і буде довіку підкорюватись своїй половинці.
    Пiд час застiлля молодята мають не обпиратися спиною на сидiння, а сидiти прямо, щоб на них не звалювалися сiмейнi негаразди. Коментувати навіть не буду)))

2. Відповідь: Забобони.Ваше ставлення до них

Ой, а якщо сукню беруть на прокат, то то взагалі тяжко.. Щастя ж бо беруть на прокат. А потім одразу віддають.

Тихо-тихо! Любителі забобонів, останні мої слова не записуйте. То не забобон, то я сама щойно придумала. :girl_crazy:

Хоча, усі забобони саме так і придумуються. Тішить, що наші люди з гумором. Бо багато забобон надзвичайно кумедні, і серйозно їх сприймати аж ніяк не можливо. Та ні, вони усі без винятку кумедні, якщо подумати тверезо і логічно.
    Ну от яким чином чорна киця може принести нещастя? Я з такою тварюкою вже майже 2 роки живу. Вона мені дорогу перебігає мільйон разів на день. А я щаслива. Всім забобонам на зло.

3. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Для закріплення результату на шмату налити Фейрі. Ну чи Емвею. Ну в крайньому випадку соди насипати:girl_crazy:

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не всі. Насправді не завжди все так просто.

Останнє редагування: 20 Квітень 2011
  5. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

А мені взагалі вчора перли видали, що їдучи в пологовий треба штовхнути стіл, помолитися до Богородиці і поцілувати поріг. Помолитися я розумію, але поріг цілувати - це вже в ніякі рамки не входить. А ще треба зняти обручку, сережки і ланцюжок, щоб не було замкнутого кола, бо родити буде важко.
    Перший раз їхала в пологовий з обручкою, ланцюжком і в сережках і нормально родила. Наші люди як щось придумають, то аж дурно стає...

6. zaderyshka

zaderyshka Member

Для спрощення процедури дотримання забобонів, пропоную відразу виписувати їх в список перед важливою подією. Їдете на весілля, на пологи - список з собою. І взагалі консультанти з ГВ є, а чому нема консультантів з забобонів
    стільки мамусь про таке забули...ай-ай-ай:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

7. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

zaderyshka, підхопіть ідею Незабудки і укладайте енциклопедію :girl_crazy: я так насміялася, справді, багацько кумедних забобон знаєте!!!
    Про ганчірку, ворони і калюжу....під столом :lol::lol::lol:

Я ще чула, що незаміжня жінка не може бути хресною мамою для дівчинки - бо тоді ця дівчинка заміж не вийде або буде нещаслива в шлюбі :) Думаю, що це забобон, навряд чи церква так постановила.

8. zaderyshka

zaderyshka Member

Ще один гон про випікання пасочок - нів я кому разу не можна сідати і сміятись поки печеться паска, а найкраще взагалі не розмовляти. Бо капці, паска почує (?!) і впаде, бо до неї не ставляться з повагою.
    В таке не вірю, бо печу паску сама і балакаю, і навіть часом хихикну...а от паска буде дійсно паскудна якщо її без любові і бажання робити.

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ну вже не треба так :) Я також в забобони не вірю, але сукню свою не продавала, хочу мати її як спогад про весілля. Головне її правильно зберігати ;)

10. zaderyshka

zaderyshka Member

а я теж свою продавати не хочу))) я це до того, хто саме таким принципом і керується)))

11. Heureuse

Heureuse вірю...

про сміх і мовчання, канєшно, перл!:girl_crazy:
    а щодо того, що не можна сідати, то в нас в родині це вважається не забобоном, а традицією, на рівні з тим що господиня має бути чисто вдягненою та в хорошому настрої! не знаю, звідки це походить, але, думаю, що це такий своєрідний вияв поваги до святого хлібчика!

12. Liliyah Romanova

Тут це все радять знімати зовсім з інших причин. Тобто знімати треба, але забобон замість пояснити нащо - залякує. Мені на операцію те саме казали робити. Правда, зі мною простіше, бо я ніц такого не ношу.
    Забобон. І до речі, цей забобон, як і багато інших, показує, наскільки страх перед незнаним керував і далі керує людьми. Аби попередити те, чого бояться, шукають способів попередження в теперішньому, навіть якщо ті способи дуже смішні й не допоможуть, людина чується, що "хоч щось" зробила.

То теж страх. Особливо, якщо печуть за старовинним переписом, де дається 40 (!!!) жовтків. Отоді дійсно будеш дмухати на зимне, аби вона не впала. Правда, як виявила моя мама одного року, причиною падіння паски є геть не порушення тиші. Нам бабуся тоді теж забороняла будь-що робити, особливо нічим стукати не можна було. Єдине, що нам не казали, що "паска почує", тільки що "паска впаде".
    А де сказано, що паска - то святий хлібчик? Це традиційний хлібчик радше. Он Церква ось так пояснює його "природу":

Останнє редагування: 20 Квітень 2011
  13. Viktorina

Viktorina New Member

Не тільки пекти паску треба в гарному настрої і чистому одязі, але й готувати взагалі будь-яку їжу.:girl_yes: А щодо забобонів, то ставлюся до них, як до казочків, і хоч вірте , а хоч ні , але все завжди робила навпаки і ніколи непомічала того , про що йшлося , що має щось там статися...:girl_smile: Просто коли одна людина думає про такі речі, а друга їх сприймає, то напевно воно матерелізується. Все , що з нами відбувається в житті, має відбутися,головне жити і не гнівити Бога.

14. Heureuse

Heureuse вірю...

може я не правильно висловилась- ніде не сказано. я мала на увазі, що це ми потім його освячуємо і він є одним з найголовніших символів свята Воскресіння!
    проте, я не наполягаю, бо справді не знаю звідки походить такий звичай:girl_smile:

15. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

16. Donner

Donner Member

Ше така рекомендація для мам: би-сте до хрещення дитьо на вулицю не виносили, бо вречут! І знайте таке, як винесли на вулицю нехрещене дитя, а воно вночі плаче - то вроки. А як тримали в хаті, а воно все одно вночі плаче - то просто кольки:)

17. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ага... канешна.... поняття кольки не розглядається, коли дітьо плаче - врекли... сусіди через стінку.

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:46 ----------

А я собі якось переплутала і записалась на хрещення не після народження малого, а після виписки з пологового, то ше більше тижня мене не пускали на вулицю. Свекруха в мене дуже забобонна, а я після пологів сил не мала сперечатись.

18. tsyganka

tsyganka Member

Недавно коліжанка сказала, що не буде садити город, бо в неї місячні, що тоді не можна нічого садити - не виросте. :girl_impossible:
    Я в такий час садила і тепер маю нагоду перевірити, поки що не посходило....??? Ще не можна йти до причастя з "ділами", дехто навіть до церкви не йде. Короче жінка у "ці" дні ні до чого не придатна.:girl_crazy:

19. Liliyah Romanova

Це не забобони. У деяких Церквах є таке правило. Правда, до церкви можна, до Причастя - ні.

Останнє редагування: 16 Травень 2011
  20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Доречі американці це дуже забобонна нація, і мені мій син якось почав розказувати що не можна робити, типу парасолі в хаті відкривати, там ще щось бо чорна кітка перебігла дорогу... і я йому нагадала що то все ВЕЛИКИЙ ГРІХ проти Першої Заповіді, бо ми віримо в Бога а не в якісь речі придумані людьми.
    Більше проблем з забобонами в нас нема! Ще б бабців з цьотками тому навчити, а то вони все видають як - традиція! :girl_crazy: