Забобони. Ваше ставлення до них

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Макарена, 28 Лютий 2009.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Забобони.Ваше ставлення до них

нєєє

йой яка я темна в забобонах. Учитися і плакати ... :)

2. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

А для чого таке роблять???:girl_blush2:

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

а про сіль свячену у взуття чули?:) - це улюблена фішка моєї бабусі:)
    коли йдеш у ліс, щоб не вкусила гадюка треба туди засипати трохи солі ( але у такому взутті і до лісу не дійдеш:))

4. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

В такому випадку варіант з кишенею виглядає краще - от виповзає з кущів гадюка, а ви їй тою сіллю - та й помежи очі :girl_haha:

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Типу як оберіг у дорогу.

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А ще на екзаменах свячений мак сильно помічний :girl_yes2:, треба як заходиш на екзамен трохи сипнути екзаменатору межи очі на підлогу і щось спеціальне сказати .

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а як не то скажеш то що - Шеф, всьо пропало!?

8. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

ну якщо студент не в стані навіть тих пару слів запам"ятати чи сказати, то напевне так:girl_haha:, не на рівному ж місті забобони виникають:girl_yes2:

9. zaderyshka

zaderyshka Member

а як спеціальний оберіг ніхто не прообував на іспит носити конспект і як примовляння теми з нього розказувати викладачу, кажуть дуже помічне.

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Але банальне , ніякого азарту, цікавіше покричати з вікна "Халява прийди", покласти на ніч підручник чи конспект під подушку, не дай Бог помити голову перед екзаменом (вимиється ж все :girl_haha:), посипати свяченим маком, зайняти в аудиторії місце, на якому вже хтось успішно склав іспит і т.п.

11. zaderyshka

zaderyshka Member

був в мене один знайомий який дісно не стригся і не брився до кінця сесії, на останній іспит такий собі Будулай приходив:girl_haha:

12. Holly

Holly Moderator

От мені цікаво, чому забобони перестають діяти після року???
    В мене в районі жіночка з малим гуляє. У малого на двох ручках по червоній нитці, на синьому візку величезний червоний бант. Та мамочка тішилась, що нарешті малому скоро рік, бо не пасує той червоний бант до синього візка:girl_crazy:
    Ну і окремий пер-забобон про воду, в якій купалась дитина. Не можна зливати воду після купання дитини ввечері. Вони воду залишають у ванні на цілу ніч. Ну і жалілась, що днями з чоловіком через це посварилась. Бо чоловік затримався на роботі, а дитину треба було мити і вкладати спати. А вони ж малого в останню чергу купають, щоб воду не зливати:suicide:

13. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ну то мені так свекруха забороняла виливати воду, але тільки до хрещення малого. І навіть в день хрещення, ввечері каже не виливати на всяк випадок. А виливати не можна, бо в тій калюжі чорти заведуться. А те що вода виливається в каналізацію, а не, як раніше, на вулицю і калюжі нема, недіє. Я навіть сперечатись намагалась, але потім зрозуміла, що краще кілька днів потерпіти.

А нещожавно сказала свекрусі, яка є віруючою людиною, що вірити в забобони то гріх. Побачим як то на неї подіє.

14. Іриска

Іриска Well-Known Member

я от такі слова собі певно запам"ятала на все життя))) як була ще в школі, до нас приходив священник і проводив цілу лекцію для всіх про забобони, він стільки раз наголосив, що вірити у ту всю "дурь" то великий гріх, і стається щось лише через нашу віру в те, що має статись!!! вміли б ми так вірити в щось позитивне і правильне, як віримо у забобони!

15. tegusigalpa

tegusigalpa Well-Known Member

Мене вчора дістали із забобоном на рахунок відлучення від грудей:
    не можна в піст, не можна (а це мене просто вбило:suicide:) відлучати НА ГОЛІ ДЕРЕВА!!!Треба дочекатися,коли з"являться плоди.

І це говорять люди релігійніші ніж я,які щонеділі(може й частіше) ходять до церкви і погодині моляться!!! І ніякі аргументи на них не діють!!!
    А ще таке: не можна купати дитину в неділю і в той день,коли народилася

На святий вечір не їдять виделками!!!А ложками.Добре,що не руками!
    Перед хрестинами дитину треба пооблизувати і поспльовувати!!!:eek:
    І ще багато забобон на кожен день,які я не знаю і СЛАВА БОГУ.

16. Holly

Holly Moderator

Ну то свекруха, старша жіночка.
    А то мені такі бздури зовсім молода мама казала

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А ще не можна "до пустої груді прикладати, бо дитина пуста буде".

18. tegusigalpa

tegusigalpa Well-Known Member

І не можна прикладати до грудей,після того як відлучила(для чого???),бо буде зурочлива!
    А ще знаю цікаві:
    вагітна жінка до 6 місяців повинна носити з собою ніж.:lol: Від нечистого.
    не можна вагітній красти!!!
    не можна бити дитину ганчіркою(а будь-чим іншим можна?)

19. zaderyshka

zaderyshka Member

а я чула, що треба дитині якраз тою шматиною, якою посуд миєте витирати лице дитині, тоді красива буде.
    Для тих хто вчиться - коли летять ворони треба присідати, щоб тебе не помітили, бо то двійки летять))))

20. Відповідь: Забобони.Ваше ставлення до них

Дівчата, де то ви таке знаходите? :rofl:
    Якби хтось видав книгу "Антологія українських забобонів", я б не задумуючись купила. :girl_crazy: