Ти + Він

ЗАбилам би! (2.)

Posted by Rodionochka on 27 Січень 2013 відповідей - 4.879
  1. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я не пойняв - то сарказм, чи справді правила не прописані ніде?

2. AilataN

AilataN жива

Правила прописані, це сарказм.
    За те, що правила не виконуються ніхто нікого не карає, тому можна рахувати, що ..правила відсутні. Все тільки на совісті собаковласника. А власники собак мають свою, особисту теорію, до якої зась всім іншим, ібо- всі інші погано навчені.

• Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Сяня, дівчата вам таки добре пишуть. Може ви і знаєте, що там в голові вашого пса, але люди, які поряд таки не знають. Я ніколи не боялася собак, і чесно кажучи, навіть погоджувалася з вами. Але з того часу якстала мамою, таки волію щоб пси, які проходять мимо нас таки були у наморднику і повідку, або, принаймні, хоч у чомусь одному.

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 2
  4. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Про собак, не раз собі уявляю, що добре було б, якби на право мати собаку видавали права (як на водіння), і там психологічний стан власника і т д. Собака кидається на людей, ще щось - скарга - забрали права. Адже дійшла до висновку, що часто проблема собак таки у господарю криється. І ще, а чому в нас нема податку на собак? На своєму подвір'ї в селі, це одне, а от у містах, я б запровадила немаленький податок, який би заставив людей бути біль відповідальнішим, і на ці кошти могли б створювати майданчики і т д. А то чому собачники такі особливі, коли дит.майданчиків бракує, а ще їм майданчики будуй, з яких коштів? От якби були податки, реальні штрафи і права на собак, думаю проблеми з собаками і собачниками звелись би до мінімуму.

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Kandya

Kandya Well-Known Member

Зараз собака -- то такий модний атрибут. Я правда в породах зню тількт вівчарку і пікінеску, але оті всі маленькі собачки... Колись золотий ланцюжок на шию вішали, тепер песика заводять.
    А великі пси? Такі гарні білі, такі на вовчиків схожі, тай така як в Сяні?... Теж мода. Тільки чомусь я ще не бачила жодного -- ЖОДНОГО -- господаря, який би йшов із пакетиком і рукавичками і какашки за своїм улюбленцем прибирав.

Ну тут би мої знайомі собаководи мені б сказали, що їхні улюбленці на тротуарі не какають. і вигулюють їх на траві. А на траві, в лісі, в полі, в парку -- люди не ходять? килимки на землю не стелять, діти не бігають, квіточки не збирають?...

• Погоджуюся Погоджуюся x 14
  6. sunset

sunset Active Member

Знаєте, я от вчора теж була вражена тою кількість собак без повідків/намордників в парку Костюшка, починаючи від підбулів і закінчуючи мопсиками, а ще була злобна мала такса яка кидалась на менших собак, мало не кусаючи господарів тих собачок, того впринципі собачники страждають і від інших собачників..... а ще купа перепалок між тими хто з дітьми і власниками собак, ніразу не чемних зауваженнях, а просто нагле посилання подалі і хамство з боку саме власників собак. Погоджуюсь з Кандьою що тепер мода на собак і бажано не одну, а кілька, але мені від того зовсім не легше. Чесно, я думаю що одиниці таки прибирають за своїми собакими, бо був би повний треш в парках якби всі наявні там собаки так моцно какали, то місць без какашок не було б.... Про дітей не пишу, моя принцеса лише травичку підлити може, все решта виключно в туалеті)))

7. Masja

Masja Well-Known Member

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. rysja

rysja Well-Known Member

ми живемо в приватному секторі, то собаки бігають по вулиці без намордників і повідків, і діти граються, і ніхто ні на кого не кидається. Це настільки органічно. Правда я пишу про невеликих дворняг. З великими, сторожевими собаками гуляють в полях ввечері господарі і всі нормально зживаються. В нас теж велика собака. Просто в деяких дописах якась така ненависть до собак проскакує, що для мене це дивно. Треба бути добрішими)
    Але мені згадався випадок. Йшли ми з якось з сином в Охмадит неспішачи по Лисенка, і тут картина:йде пара з собакою, і коли ми порівнюємось, собака почав какати на тротуарі прямо, мужик дістає салфетку і піднімає ту какашку. Мені аж приємно стало, що от які цивілізовані господарі. Але в нього не було кулька і мені стало цікаво, куди він ту каку діне, ну не буде ж нести з собою) я повертаюсь, а той мужик салфетку швирнув під дерево і далі собі спокійно попрямував. Мені відняло мову, ну не бидло , а?
    І ще, в парку культури при всіх входах-виходах висять таблички, що вигул собак заборонено, але там постійно масово гуляють з собаками. Вони що , читати не вміють? Питання риторичне...

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Siania

Siania Love Life

Написала дуже багато тексту, а потім стерла. Пишу востаннє, вже точно.
    Відповідь на відгук у кармі:можливо для Вас моя позиція і дивна, але не розумію де я пишу агресивно?)
    Мені навпаки відчувається агресивність до собак, особливо тут на форумі. І що означає собачники особливі?! Собаки - частина соціуму, і їх теж треба враховувати. Парковки ж для машин роблять, а собакам отже не потрібне місце для вигулу?
    Я заплачу з радістю податок, правда не знаю за що саме...батьки наче не платять за дитячі майданчики, але ок))))
    Про моду - Кандя, я мріяла про таку собаку років 10, потім свідомо вибирала пса без гену агресивності та компанйона, а голден - ідеальний варіант.
    Про прибирання - півроку щоразу прибираю за своїм псом, і для цього не треба демонстративно ходити в рукавицях з лопатами))) В сумці завжди маю кілька пакетиків.
    Все, моя присутність на цьому точно закінчується. Все що я хотіла тут донести - що не можна вимагати намордник для ВСІХ собак, просто тому що ви боїтесь. Це егоїстично, ІМХО.

• Подобається Подобається x 11
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Я вважаю, що собак треба вигулювати в зазначиних для цього місцях. А якщо господарі не можуть , чи не мають часу на це и вигулюють у дворі власного будинку, то повідок обовязковий, незалежно від того виконує команди пес чи ні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
  11. нталька

нталька Well-Known Member

Та не какають, то всьо невиховані діти невихованих батьків, за яких ще й податок не платять. А потім в ті какулі дитячі собаки вічно вляпуються...
    ух, знову та тема, і нічого в ній не міняється, лише зараз Сяня пише, що постійно прибирає за своїм песьом, а раніше писала, що приблизно раз в тиждень.

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Смішно Смішно x 2
  12. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

я можу помилятись, але, здається, є країни де володіння собакою прирівнюється до володіння зброєю, ну може це не всіх порід стосується:girl_haha:

13. Raven

Raven Мама малятка

Швейцарія. В них простіше пістолета купити, як собаку завести.

• Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. terezka

terezka котяка-вишивака

та є, чому немає. але куди йдуть кошти (як і кошти на ремонт доріг) невідомо

• Інформативно Інформативно x 3
  15. AilataN

AilataN жива

До речі, скільки зараз?
    поки у нас був Джека ( 12 років) то ми заплатили в ЖЕК , якщо не помиляюся, двічі за весь той час. Прийшла двірничка, сказала оплатити, ми оплатили. Гроші були дуже смішні, за рік. Можу помилятися , але то було десь до двадцяти гривень. Не податок, а "такоє".
    Собаки- приходять в соціум на вимогу того, хто цю собаку хоче завести, а не прилітають з космосу. І , перед тим як заводити собаку, потрібно враховувати, чи є місце для " парковки" цієї собаки. Нема місця - нема собаки, в іншому випадку будуть різні незручності як для власника і оточуючих, так і для собаки.

Останнє редагування: 23 Липень 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Корисно Корисно x 1
  16. terezka

terezka котяка-вишивака

там від 7 до 20, + ще за певні породи доплата і від розміру то теж залежить і на розсуд жеку:))
    жек прикривається тим, що якщо в тебе собака, то це "навантажує каналізацію", хоч до каналізації більше коти якби прив"язані:)))

• мімімі мімімі x 1
  17. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Так, ви праві...
    Але мене колись в глибокому дитинстві налякав вівчур .Ну ніби ніякої трагедії не було, господар вибачився перед моєю мамою.А я маю на все життя страшний переляк.От ніби доросла людина,а не можу побороти панічного жаху, навіть при вигляді мінімального цуцика:girl_sad:, мене просто паралізує від жаху..
    І головне,що я довго не розуміла в чім справа,я не пам'ятала того випадку з дитинства,поки мама мені не розповіла.А страх був.Він не лікується спілкуванням зі знайомими хорошими,добрими песиками...І в бабусі собачки завжди були на подвір'ї.
    Так, можу сміливо заявити,що я егоїстка.Коли в моєму напрямку мчить навіть чудесний,милий і добродушний песик , в мене просто серце падає донизу і перехоплює подих.
    Я не хочу,щоб моя дитина колись пережила щось подібне,тому я ніколи не зрозумію бажання/право власників собак вигулювати їх без повідків,намордників в парках, на стадіонах і дитячих майданчиках...

• Погоджуюся Погоджуюся x 16
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  18. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  19. AilataN

AilataN жива

Ви не мені писали, але стало цікаво, чисто логічно : наркомана спеціально завели собі у задоволення люди, які його випустили погуляти?
    собаки самовільно не приходять у наш соціум ( то вже хтось мудрий писав), тому за ними мусить бути нагляд і тому існують правила утримання собак.
    Взагалі, не розумію в чому проблема
    люди невиховані і бояться псів? рекомендую не виховувати, а сприймати як факт, з повагою до страхів ( і просто з повагою), а не вчити що треба почитати про породи, навчитися не боятися, і теде.

• Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 6
  20. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Я люблю собак і мені їх шкода в намордниках. Ну але принаймні повідок мусить бути. Не знаю, звідки в мене таке в голові, але коли йду біля собаки - боюся спіткнутися, підвернути ногу абощо(часто таке зі мною, ага, чоловік дивується, як я вижила до нашої зустрічі)) - це буде неочікуваний різкий рух і хз як його сприйме собака. Може ж сприйняти як небезпеку і інстинктивно почати захищатися... А з повідком господар принаймні має можливість втримати собаку.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6