Правила прописані, це сарказм. За те, що правила не виконуються ніхто нікого не карає, тому можна рахувати, що ..правила відсутні. Все тільки на совісті собаковласника. А власники собак мають свою, особисту теорію, до якої зась всім іншим, ібо- всі інші погано навчені.
Сяня, дівчата вам таки добре пишуть. Може ви і знаєте, що там в голові вашого пса, але люди, які поряд таки не знають. Я ніколи не боялася собак, і чесно кажучи, навіть погоджувалася з вами. Але з того часу якстала мамою, таки волію щоб пси, які проходять мимо нас таки були у наморднику і повідку, або, принаймні, хоч у чомусь одному.
Про собак, не раз собі уявляю, що добре було б, якби на право мати собаку видавали права (як на водіння), і там психологічний стан власника і т д. Собака кидається на людей, ще щось - скарга - забрали права. Адже дійшла до висновку, що часто проблема собак таки у господарю криється. І ще, а чому в нас нема податку на собак? На своєму подвір'ї в селі, це одне, а от у містах, я б запровадила немаленький податок, який би заставив людей бути біль відповідальнішим, і на ці кошти могли б створювати майданчики і т д. А то чому собачники такі особливі, коли дит.майданчиків бракує, а ще їм майданчики будуй, з яких коштів? От якби були податки, реальні штрафи і права на собак, думаю проблеми з собаками і собачниками звелись би до мінімуму.
Зараз собака -- то такий модний атрибут. Я правда в породах зню тількт вівчарку і пікінеску, але оті всі маленькі собачки... Колись золотий ланцюжок на шию вішали, тепер песика заводять. А великі пси? Такі гарні білі, такі на вовчиків схожі, тай така як в Сяні?... Теж мода. Тільки чомусь я ще не бачила жодного -- ЖОДНОГО -- господаря, який би йшов із пакетиком і рукавичками і какашки за своїм улюбленцем прибирав. Ну тут би мої знайомі собаководи мені б сказали, що їхні улюбленці на тротуарі не какають. і вигулюють їх на траві. А на траві, в лісі, в полі, в парку -- люди не ходять? килимки на землю не стелять, діти не бігають, квіточки не збирають?...
Знаєте, я от вчора теж була вражена тою кількість собак без повідків/намордників в парку Костюшка, починаючи від підбулів і закінчуючи мопсиками, а ще була злобна мала такса яка кидалась на менших собак, мало не кусаючи господарів тих собачок, того впринципі собачники страждають і від інших собачників..... а ще купа перепалок між тими хто з дітьми і власниками собак, ніразу не чемних зауваженнях, а просто нагле посилання подалі і хамство з боку саме власників собак. Погоджуюсь з Кандьою що тепер мода на собак і бажано не одну, а кілька, але мені від того зовсім не легше. Чесно, я думаю що одиниці таки прибирають за своїми собакими, бо був би повний треш в парках якби всі наявні там собаки так моцно какали, то місць без какашок не було б.... Про дітей не пишу, моя принцеса лише травичку підлити може, все решта виключно в туалеті)))
Здається, тепер з майданчиками нема особливих проблем. Зараз дитячих майданчиків, гойдалок достатньо. Так, є купа в аварійному стані, але все ж не все так катастрофічно (принаймні в нашому районі, якщо що)))) Будувати не треба. Достатньо виділити невелику ділянку землі. І бажано не коло дитячого майданчика, церкви чи людям під вікнами, як в нас то переважно є. А за які кошти? Та можна за ті, крадені, за які посадовці собі дачі побудували. Та не особливі, а такі ж самі люди, як і ті, що мають дітей. Чесно))))
ми живемо в приватному секторі, то собаки бігають по вулиці без намордників і повідків, і діти граються, і ніхто ні на кого не кидається. Це настільки органічно. Правда я пишу про невеликих дворняг. З великими, сторожевими собаками гуляють в полях ввечері господарі і всі нормально зживаються. В нас теж велика собака. Просто в деяких дописах якась така ненависть до собак проскакує, що для мене це дивно. Треба бути добрішими) Але мені згадався випадок. Йшли ми з якось з сином в Охмадит неспішачи по Лисенка, і тут картина:йде пара з собакою, і коли ми порівнюємось, собака почав какати на тротуарі прямо, мужик дістає салфетку і піднімає ту какашку. Мені аж приємно стало, що от які цивілізовані господарі. Але в нього не було кулька і мені стало цікаво, куди він ту каку діне, ну не буде ж нести з собою) я повертаюсь, а той мужик салфетку швирнув під дерево і далі собі спокійно попрямував. Мені відняло мову, ну не бидло , а? І ще, в парку культури при всіх входах-виходах висять таблички, що вигул собак заборонено, але там постійно масово гуляють з собаками. Вони що , читати не вміють? Питання риторичне...
Написала дуже багато тексту, а потім стерла. Пишу востаннє, вже точно. Відповідь на відгук у кармі:можливо для Вас моя позиція і дивна, але не розумію де я пишу агресивно?) Мені навпаки відчувається агресивність до собак, особливо тут на форумі. І що означає собачники особливі?! Собаки - частина соціуму, і їх теж треба враховувати. Парковки ж для машин роблять, а собакам отже не потрібне місце для вигулу? Я заплачу з радістю податок, правда не знаю за що саме...батьки наче не платять за дитячі майданчики, але ок)))) Про моду - Кандя, я мріяла про таку собаку років 10, потім свідомо вибирала пса без гену агресивності та компанйона, а голден - ідеальний варіант. Про прибирання - півроку щоразу прибираю за своїм псом, і для цього не треба демонстративно ходити в рукавицях з лопатами))) В сумці завжди маю кілька пакетиків. Все, моя присутність на цьому точно закінчується. Все що я хотіла тут донести - що не можна вимагати намордник для ВСІХ собак, просто тому що ви боїтесь. Це егоїстично, ІМХО.
Я вважаю, що собак треба вигулювати в зазначиних для цього місцях. А якщо господарі не можуть , чи не мають часу на це и вигулюють у дворі власного будинку, то повідок обовязковий, незалежно від того виконує команди пес чи ні.
Та не какають, то всьо невиховані діти невихованих батьків, за яких ще й податок не платять. А потім в ті какулі дитячі собаки вічно вляпуються... ух, знову та тема, і нічого в ній не міняється, лише зараз Сяня пише, що постійно прибирає за своїм песьом, а раніше писала, що приблизно раз в тиждень.
я можу помилятись, але, здається, є країни де володіння собакою прирівнюється до володіння зброєю, ну може це не всіх порід стосується
До речі, скільки зараз? поки у нас був Джека ( 12 років) то ми заплатили в ЖЕК , якщо не помиляюся, двічі за весь той час. Прийшла двірничка, сказала оплатити, ми оплатили. Гроші були дуже смішні, за рік. Можу помилятися , але то було десь до двадцяти гривень. Не податок, а "такоє". Собаки- приходять в соціум на вимогу того, хто цю собаку хоче завести, а не прилітають з космосу. І , перед тим як заводити собаку, потрібно враховувати, чи є місце для " парковки" цієї собаки. Нема місця - нема собаки, в іншому випадку будуть різні незручності як для власника і оточуючих, так і для собаки.
там від 7 до 20, + ще за певні породи доплата і від розміру то теж залежить і на розсуд жеку) жек прикривається тим, що якщо в тебе собака, то це "навантажує каналізацію", хоч до каналізації більше коти якби прив"язані
Так, ви праві... Але мене колись в глибокому дитинстві налякав вівчур наскочив ззаду, не покусав, просто гавкнув.Ну ніби ніякої трагедії не було, господар вибачився перед моєю мамою.А я маю на все життя страшний переляк.От ніби доросла людина,а не можу побороти панічного жаху, навіть при вигляді мінімального цуцика, мене просто паралізує від жаху.. І головне,що я довго не розуміла в чім справа,я не пам'ятала того випадку з дитинства,поки мама мені не розповіла.А страх був.Він не лікується спілкуванням зі знайомими хорошими,добрими песиками...І в бабусі собачки завжди були на подвір'ї. Так, можу сміливо заявити,що я егоїстка.Коли в моєму напрямку мчить навіть чудесний,милий і добродушний песик яким я б з радістю помилувалася на фото, в мене просто серце падає донизу і перехоплює подих. Я не хочу,щоб моя дитина колись пережила щось подібне,тому я ніколи не зрозумію бажання/право власників собак вигулювати їх без повідків,намордників в парках, на стадіонах і дитячих майданчиках...
а з мене колись наркоман зірвав ланцюжок. Йшов за мною, ззаду вхопив за шию, рванув і побіг. І я теж маю переляк. Пройшло багато років вже, а я й досі дуже боюсь, якщо хтось за мною йде. І навіть якщо хтось йде на зустріч, а я в в не дуже людному місці.
Ви не мені писали, але стало цікаво, чисто логічно : наркомана спеціально завели собі у задоволення люди, які його випустили погуляти? собаки самовільно не приходять у наш соціум ( то вже хтось мудрий писав), тому за ними мусить бути нагляд і тому існують правила утримання собак. Взагалі, не розумію в чому проблема люди невиховані і бояться псів? рекомендую не виховувати, а сприймати як факт, з повагою до страхів ( і просто з повагою), а не вчити що треба почитати про породи, навчитися не боятися, і теде.
Я люблю собак і мені їх шкода в намордниках. Ну але принаймні повідок мусить бути. Не знаю, звідки в мене таке в голові, але коли йду біля собаки - боюся спіткнутися, підвернути ногу абощо(часто таке зі мною, ага, чоловік дивується, як я вижила до нашої зустрічі)) - це буде неочікуваний різкий рух і хз як його сприйме собака. Може ж сприйняти як небезпеку і інстинктивно почати захищатися... А з повідком господар принаймні має можливість втримати собаку.