ну бачите, цей вираз можна розвернути до обох сторін, можна думати не лише за свою зручність, коли сусіди роблять ремонт, а рахуватись і з їхніми потребами. Таке-то, живучи в соціумі, тяжко реалізовувати свою свободу і права, не зачіпаючи при цьому чиюсь.
Я так і не зрозуміла за що тих людей обізвали дебілами і хронічними рагулями? Це як мінімум не коректно, не етично і що саме головне - не заслужено. Всі хочуть, щоб інші були толерантними, культурними, щоб перед тим, як прибити цвяха обганяли 36 кв. в одному під"їзді і ще по 36 - в двох суміжних, і домовилися. А самі що? Трішки раніше розбудили дитину - і такі обрАзи. Робити ремонт у встановлений законом час - це право кожного мешканця. (І я думаю, що якщо б склалася зворотня ситуація, ну коли та пані робила б ремонт, а хтось би там мав якісь претензії - то вони все одно були рагулями, бо бачте будуть вказувати чи маю стукати і грюкати чи ні. А мені шо - в неремонтованій квартирі сидіти, бо їм бачте шось там не подобається).
Теж не розумію про "закони совісті"...Та 8:20 то цілком адекватний час щоб шуміти. Звісно, прикро коли дитина будиться, але то є життя, і треба з тим змиритись. Ну а не подобається - будуйте власний будинок, тоді ніхто не заважатиме
Як багато однодумців в моїх сусідів... ну-ну... прикро, що не можна висказати своє "фе". Коли вас щось подразнює, ви як з тим боритеся, чи всі світлі і оптимістичні і ніякі непорозуміння вас не бентежать...?! Звідки стільки у вас негативу, можна подумати, як вам поголові скакатимуть чи робитимуть незручності ви "сумирно" поступитеся і ні-ні. Перечитайте тему, наче тут всіх злить тільки незначні дрібнички, типу "нікоготь зламала".
Та можна забити умовно, всі ми люди. Але ж не називати нормальних людей дебілами і хронічними рагулями...Ви не помічаєте свого власного негативу?
В мене враження, що ви їх знаєте..... Повірте, не маючи на це причин, я би цього не робила... як то кажуть - НАКИПІЛО. Якщо людина права - то права, просто так висувати притензії по меншій мірі не розумно. Слово "хронічний" мало б наштовхнути на думку, що це не вперше.
А з вас позитив так і пре Я розумію, що вам важко зрозуміти, що інші люди можуть мати дещо іншу думку, але ви не мусите так обурюватися з цього приводу. Якась ви НеДобраФея.. сьогодні. Ну-ну? Та не кажіть, компашка ще та зібралась. Чекайте, може ще й сусіди відпишуться про своє бачення ситуації в якійсь малоприємній темці типу "рагулів".. ПрЕтензії. БорЕтеся.І" нерозумно" пишеться разом. По голові - окремо. вЧепилася. Злорадствуєте - калька з російської, українською зловтішаєтеся. Та, я теж буваю недобра, мені теж НАКИПІЛО. Якби ж то грамотності стільки ж, як злості..
Я їх не знаю, але робити ремонт о 8:20 - нормально, не розумію чому вони мають бути через це дебілами? Якщо всі ситуації Ви оцінюєте як сьогоднішню, то наштовхує на думку що сусіди абсолютно нормальні Повірте, коли Ваша дитина плаче - це теж комусь може заважати. Будьте добрішими
Не було до чого вцепити, вцепилися до окремих слів. Не повірю, що всі святі хоч кілки на голові теши. Нікого нічого не злить і всі коректно висловлюються. Таке враження, що навпаки злорацтвуєте. Будь добрими і несіть у світ мир і радість. Про що можна ще писати.
Та ніхто не святий, але навіщо обзивати людей тоді коли вони роблять те на що мають право? Що Ви хотіли тут почути? Так так, дебіли? Йду звідси краще
А я би сусідів знизу, але причина зовсім інша... У нас в будинку живуть одні старші люди, ну і ми - молода сім'я, то складається постійно враження, що ми там одні і для всіх все маємо робити. Вже були фрази типу "а могли би і поприбирати, коли майстри з ЖЕКУ стіни повибивали" (могли би, але причина в тому, що вибивали стінку з коридору не нам, а сусідці знизу, а її кожного дня діти і внуки провідують - тому мали би діти/внуки прибрати); "а могли би і ремонт після цього вибивання в коридорі зробити, бо ми раніше на той ремонт тут скидувались, а ви ні, бо не жили тут" (певно ми маєм тепер все самі найближчих років 30-40 робити , самі не постарієм; або ж всім здається, що ми найбагатші, бо в них тільки пенсії, а в нас же аж зарплати).
співчуваю.... взагалі так важко зі старшими людьми.. і з одного боку розумієш, що потрібно "понять и пггггастить", але деколи терпіння нема
Власне, ця фраза стосується саме вас. Тому, що наразі від вас йде негатив. Вас ніхто не хотів тут образити, лише висказали іншу точку зору. А ви почали всіх тут ображати, лише тому, що вас не підтримали. На рахунок сну: я навмисне не привчала своїх дітей до тихого сну (завжди щось робила в кімнаті, поки вони спали) тепер мені щастя, діти сплять практично при будь-якій обстановці. Ми хоч і живемо в особняку, але постійно сусіди щось роблять на вулиці (то ламають, то ремонтують (дуже шумно), то що мені бігати до них і говорити "будьте тихо, бо мої діти сплять"? Смішно, то ж життя...
ми теж живемо в новобудові, пам"ятаю, коли ми робили ремонт, сусідка постійно прибігала сваритися, бо у неї діти сплять. Звичайно, коли була можливість і час, то припиняли шумні роботи і робили щось інше, щоб діти виспалися, але бувало й таке, що приходив майстер, якому платили гроші за його роботу і час, і йому байдуже, що він комусь там мішає спати, в нього час - гроші! Нашій дитині вже 2 роки і постійно за цей час хтось робить ремонти, а за стіною, то вже більше року роблять і ще кінця краю не видно, бувало так, що так шуміли, що ми один одного в хаті не чули, але я жодного разу ні з ким не сварилася, бо все робили в дозволений час. Не витримувала, то йшла на вулицю гуляти)))
І ще про сусідів. Кума купила квартиру на останньому поверсі. До цього там ніколи ніхто не жив. Сусіди знизу в них кожен день. 19-00: ваша дитина дуже голосно ходить; 21-00: чому у вас досі гості ми відпочиваємо;22-00 чому ваша дитина плаче а не спить. І взагалі ми пишемо заяву в міліцію, що ви непорядна сім"я, бо в вас через вихідні гості
Прочитала дві останні сторінки, і аж мені недобре зробилося.))) Ми з дня на день хочемо починати робити ремонт, причому в цілій квартирі (недавно купили, стан не дуже житловий, тим більше для двох маленьких дітей). Так як ми на 9 поверсі, то я так зрозуміла треба в першу чергу взнати чи немає в нас на поверсі маленьких дітей і під нами також, щоб хоть знали коли перфератор включати. Багато хто думає що шумно тільки в багатоповерхівках, це помилка. Ми на даний час живемо в батьків в приватному секторі, свій будинок, то це ужас, сусід в нас "бізнесмен" - памятники робить, ви собі не уявляєте який це ужас, особливо літом. Звук молотка об бетономішалку САМИЙ ефектний, я вже не говорю про шліфмашинку і куча іншого. Другі сусіди будують будинок, вже 5 РОКІВ, коли народився перший син заливали фундамент, так і будують, зараз меншому сину рік, то вже фде фініш фасадні роботи, обкладають плиткою сходи, звук циркулярки це ще той звук.)))) Так що приватний сектор нетакий вже і дуже спокійний))))
ми живемо в новобудові. живуть квартир 10, з них в 7 діти до 4- років. Треба сказати решта 30 квартирам щоб узгодили коли з дітей хто спить)))))
А можна надрукувати оголошення, наприклад: Любі наші сусіди, ми, мешканці квартири *** будемо робити ремонт з ******* з перервою у дві години в обідній час о ****. Дуже прикро що будемо Вам заважати неприємними звуками і просимо поставитись з розумінням
Теоретично так. Але, по-перше, всі сорок квартир таке писати не будуть. По-друге, і це основне, ремонт роблять не власники, а майстри, яким глибоко на...чхати, коли і як сплять ваші діти, їм аби швидше і на наступний об"єкт. А взагалі є узгоджені законодавством години і все. --- дописи об"єднано, 12 Лютий 2015 --- p.s. діти до всього звикають. моя навіть від перфоратора над головою вже не будиться
Нічого то не дасть... Завжди будуть невдоволені. До нас навіть бігали світло вирубали на лічильнику, хоч коли робили перфоратор був включений десь +-11-12 година, а все тому, що в сусідньому підїзді, навіть не в суміжній квартирі, виявився дядько з епілептичними припадками (про то ми аж ніяк знати не могли). То в той деть вже нічого не робили, а на наступний він пішов десь на вулицю, а ми закінчили роботу. Уявіть в підїзді 4-5 дітей до 3-х років. Манька 1 рік спить з 11-13 і з 17-19 Танька 1,5 роки спить з 13-16 Лєнка 9 міс спить з 9-11, з 14-16 і 18-19 Тонька 3 міс спить майже весь день, а гуляти не йде бо хвора/зимно/погода не льотна І коли тут ремонт робити? З усіма не напогоджуєшся...