Ти + Він

ЗАбилам би! (2.)

Posted by Rodionochka on 27 Січень 2013 відповідей - 4.879
  1. Dominika

Dominika Well-Known Member

Я теж бачила таку вивіску, але на магазині на Личаківській. Чесно кажучи подумала, що мені привиділось, бо швидко йшла, добре не роздивилась. Тепер бачу - таки не привиділось. Цікаво чим вони аргументують таке рішення? Продукція вся знаходиться за вітриною, чим їм шкодять візки з дітьми і собаки? Ну але в будь-якому випадку якийсь неадекват. Я колись в них хотіла сфоткати два торти, щоб вдома порадитись. То продавець розкричалась, що не можна. Я попросила якось підтвердити заборону - показати знак заборони чи якусь інструкцію з техніки безпеки чи що. Відповідь була - Просто не можна і ВСЕ!

• Подобається Подобається x 1
  2. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Вчора була свідком в "Єві", які жінка хотіла купити дезодоранти по акції 2+1. Взяла, їх прийшла на касу, запитує, чи дійсно розповсюджується саме на таку марку акція, на що була геніальна відповідь: "А я звідки знаю?! Майте на увазі, що якщо я зараз проб’ю дезодоранти, а вони не по акції - все одно доведеться брати, бо повернення я робити не буду." Забила б за таке відношення до роботи!

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 3
  3. Malvochka

Malvochka миється в бані

Ось тут про поради і закони для таких випадків Що робити, якщо заборонили вхід до громадського закладу із дитячим візком, – тернопільський юрист Алла Менько
    Який нормативно-правовий акт порушується, коли на вході до громадських об’єктів розміщено таблички «вхід із дитячими візочками заборонено». Яким чином відстояти свої права? – з цими запитаннями ми звернулися до юриста громадської організації «Інформаційно-правовий центр «Права людини» Алли Леонідівни Менько.

– Забороняти вхід з коляскою ніхто не має права, це незаконно, позаяк такі обмеження передбачені не чинним законодавством, а власними статутами, наказами, розпорядженнями, правилами, що є внутрішніми документами і не можуть застосовуватися стосовно громадян, – пояснює Алла Леонідівна. – Заборона входити до громадських закладів із дитячим візком – вимисел керівництва або ж його працівників.

За словами Алли Леонідівни, людину не можуть позбавити права зайти до приміщення, відкритого для відвідування, тільки тому, що вона з дитиною та дитячим візком. Кожен громадянин України має право на вільне пересування, а дитина в колясці сама пересуватися не може, тому її потрібно пропускати всюди разом із коляскою. Однак допускаються деякі обмеження, наприклад, з метою забезпечення справедливих вимог моралі, громадського порядку та загального добробуту демократичного суспільства, але це лише на підставі закону.

– Якщо обмежується право вільного пересування, то порушується відразу кілька статей Конституції України, – каже Алла Леонідівна, – адже дитина у дитячому візочку також зазнає незаконних обмежень. Так, згідно із ст. 3 КУ людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Крім того, ст. 24 КУ передбачає, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. Стаття ж 33 кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантує свободу пересування. Відповідно до п. 2 ст. 5 Сімейного кодексу України «Держава створює людині умови для материнства та батьківства, забезпечує охорону прав матері та батька, матеріально і морально заохочує і підтримує материнство та батьківство». А згідно із положеннями ст. 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод забороняється дискримінація за будь-якою ознакою – статі, раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного чи соціального походження, належності до національних меншин, майнового стану, народження, або за іншою ознакою.

У випадку порушення та обмеження прав кожна людина має право захисти себе наступним чином:

1) вимагати книгу скарг і пропозицій, де потрібно відобразити суть порушення права з пропозицією надалі усунути такі обмеження;

2) звернутися до відділу справ захисту споживачів;

3) написати скаргу до органів місцевого самоврядування;

4) звернутися до суду.

Якщо вам забороняють зайти до громадського об’єкту, знайте, що охоронець, менеджер, адміністратор чи хто-небудь інший не мають права цього робити.

ПОРАДИ:

1. Наголосіть тому, хто вам перешкоджає, що він порушує ваше конституційне право вільно пересуватися і право вашої дитини.
    2. Якщо ви, на їхню думку, щось порушили, запропонуйте викликати поліцію.
    3. Вимагайте представити законодавство (документ), на підставі якого вам відмовляють у доступі до приміщення громадського об’єкту та надати копію такого документу для оскарження.
    4. Вимагайте книгу скарг і пропозицій, щоб залишити в ній відповідний запис з обов’язковою приміткою повідомити вас про прийняте рішення за вашою скаргою.
    5. Повідомте інформацію про порушення права у вищестоящу організацію, відділ із захисту прав споживачів (якщо це сфера обслуговування споживачів), в поліцію, органи місцевого самоврядування.
    Згідно із ст. 55 Конституції України ви можете звернутись за захистом своїх прав до суду або Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

• Інформативно Інформативно x 3
    • Корисно Корисно x 1
  4. Siania

Siania Love Life

А може в тому магазині такі вузенькі проходи, що візком нормально і не проїдеш? Може так "намайстрували", а тепер так рятуються.
    А може просто з тараканами дурними. Я б принципово туди не ходила, обмежують людей, то хай самі свої торти їдять :mocking:

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Кипятком поливати з балкону :girl_blush2:

• Подобається Подобається x 2
  6. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Дівчата, не сваріться за ті газони. Хто там казав, що в Європі чисто і не заміновано? Чесно, я сьогодні у Відні хотіла вам сфотографувати газон в районі віденського університету. Але вирішила, що то занадто буде. Наш форум вищий за фото какуль.
    Так от газон, який розділяє дорогу і тротуар. Повністю заміновано псами. Я так розумію, то після зими, бо далі прибирали, то вже було чисто. І поруч величезний банер з соціальною рекламою: штраф за неприбрані собачі купки 50€ (тут я лиш посміялася. Що таке 50€.)
    Тому не лише в Україні таких рагулів вистачає. Досить вийти за межі центральних туристичних парків та районів європейських міст і можна побачити багато цікавого.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Люди, киньтесь газонів, давайте Вацак зафлешмобим? Пропоную у всіх залишати запис у книзі скарг про порушення прав і свобод з припискою щодо поаідомлення про вирішення скарги?

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Спочатку теж хотіла написати про вузькі сходи і мале приміщення, але вчора побачила той магазин (як раз на зупинці транспорту), то таки там предостатньо місця для всіх.
    Ще мене завжди цікавить таке питання: чому в магазин, куди не можна заходити з собаками, заходять власники дрібних собачок разом зі своїми улюбленцями? Ну от чим той, припустімо, йорік кращий за бігля чи лабрадора? Великого пса в возик з продуктами явно ніхто не запхає, а йорка - обов’язково.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. raspberry

raspberry Well-Known Member

Заходити не можна ні з якими собаками, ні з малими, ні з великими. Але і без нагляду на вулиці теж залишати не можна. Вихід один - просто залишити пса вдома і сходити в магазин самому. Але багато власників маленьких собачок носять їх з собою всюди, мотивуючи це тим, що їх самих не можна залишати. Не знаю за всю ту дріботу, але в мене сестра йде на роботу і свого йорка спокійно залишає вдома. Свої справи робить на спеціальний килимок напротязі дня, спить, їсть, бавиться без проблем.

10. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

Теж про собак і їх господарів, але тема інша.
    От шкода мені тих собак, яких загубили господарі. Вчора один такий бігав по трамваї.
    Напевно, я не придумаю ровер якщо напишу, що було б найкраще чіпляти на ошийник медальйон з номером тел. господаря. Або чіпляти якись яскравий ошийник. Щоб той сабака "кидався в очі" і легко було його ідентифікувати.
    Ато пропаде пес і на кожному стовпі:" ААА! Пропав песик! Середніх розмірів з дуже добрими очима" :girl_cray:

11. Siania

Siania Love Life

А я всюди ходжу з собакою крім продуктових магазинів :) І банки, нові пошти, укрпошти, укртелеком, на відкритий базар. Не тому що не можу залишити собаку вдома, а тому що ходити гуляючи і вирішуючи свої справи економлю багато часу, а його ой як мало завжди.
    Ну і не розумію чим собака на короткому повідку в таких місцях може заважати, вона приходить з тієї ж вулиці що й людина. Але ніколи ніхто нас не виганяв, навпаки, настрій людям піднімаємо :)
    Тільки один раз мене вигнали з магазину побутової хімії, ну і нехай, ходжу в інший :)

• Подобається Подобається x 10
  12. raspberry

raspberry Well-Known Member

Тепер почали чіпувати тварин. Через цей чіп можна зчитати всю необхідну інформацію і знайти власника.

13. Hermi

Hermi Well-Known Member

та ж сама краса на виноградниках...Коли я жила у Мьодлінгу і кожних вихідних там гуляла, також на таке надивилась...але, в більшості випадків не прибирали люди, які не розмовляли німецькою. Коли там відкриваються хорігери, розминутись не можливо і дуже багато людей з собаками, от зробить собака своє діло і господарі далі ідуть,а австрійці завжди давали зауваження, а господарі круглі очі і пробують на пальцях пояснити що вони їх не розуміють, але завжди заставляи прибрати (ну якщо засікли...але там такі площі виноградників).

це напевно не сюди, але вчора спостерігала цікаву картину, при вході у головний корпус політехніки вахтер стояв з песиком на повідку. Видно було що собака не його, бо пес дивився у середину корпусу, ніби когось чекав (до речі лабрадор був у наморднику). Потім вийшла власниця, собачка зраділа, дівчина поговорила з вахтер і пішла собі далі по справах. Значить проблему "з собаками не можна" реально якось вирішити.

Я звісно немаю собаки і не так багато моїх друзів мають собак, але після Австрії я маю з чим порівнювати. В нас не всі собаки проходять спеціальні тренування\дрисерування (з 12 мені знайомих собак, лише 2 спеціально навчались). На мене 2 рази нападали собаки в Україні, один раз доросла бійцівська, не знаю чим то все б закінчилось, якби господар не прибіг відразу і силою не відтягнув собаку, а другий раз просто йшла на вулиці і мене за ногу вкусила молода німецька вівчарка, я її стукнула сумочкою (в сумочці металевий ноут) і собака відразу повтікала, господаря в той день не бачила, але через пару днів побачила того ж пса, який бавився нібито власником. А скільки разів бачиа, що собака виривається з рук господаря, не реагує на команди і просто біжить на свою здобич?
    Чи є в мене після такого довіра до незнайомих мені собак? Я їх боюсь...
    Коли вперше потрапила в Австрію, я була в шоці, бо собаки повсюди, в офісах\ресторанах\транспорті. Але є одна відмінність, в громадських місцях тварини завжди на повідку, в транспорті, якщо велика собака - у наморднику. Собаки виконують всі команди. Один раз на винограднику побачила як собака побачила зайця і відразу вирішила за ним бігти, господар то побачив, дав команду - і пес уже біля ніг господаря і на повідку. Якось в кафе випадково наступила собаці на хвіст, ну вареха, роззявила рот і не глянула під ноги, собака заскавуліла і як побачила що то за теля, в мене серце в п'ятки, але собака просто відсунулась.

Звісно, це не вина собак, це звичайнісінька не відповідальність власників, більшість собак купляють для дитини як якусь забавку. Але собаку треба вчити, виховувати, а не просто бавитись :sad:

Останнє редагування: 16 Березень 2017
    • Подобається Подобається x 6
  14. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Дівчата, а давайте закінчимо ту тему з какашками, мені вже аж смердіти починає:bad:. Всім пі-і-іс!

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Raven

Raven Мама малятка

То поки собака не гавкнула в районі голови малої, яка в візку спала, я теж так думала. Тепер ставлюся до такого з пересторогою. Як "обзавелася" дитиною і шокера купила, він добре відлякує бійцівську публіку.
    Іписи: я в курсі, шо нема чого з дітьми шастати, судячи з останніх дописів про магазини.

16. Ulianusia

Ulianusia Well-Known Member

Оооо)))а в мене і діти і собака)))в маназини собаку не беру (дуже велика і вірю,що люди можеть настрашитись),але ввечері можемо погуляти без повідка,на стадіоні чи в парку....а на рахунок туалету-кожного разу беремо рукавичку і кульчок,щоб не гадити-знаєте,дивно,але чомусь з нас всі сміються(((я на ті насмішки не звертаю увагу,але якось дивно,що таких речей наші "собачники" не розуміють....((((

• Подобається Подобається x 7
  17. Hermi

Hermi Well-Known Member

Забилам би лікарів, за їхнє ставлення до проходження медогляду! В мене не хватає слів для коментування. Частина навіть не глянувши на мене ставить свій штампик (мені просто цікаво, навіщо таке взагалі, поставлений штампик автоматично чудодійною силою зцілює?), а частина - ну Ви по медогляду - в мене зараз важливіші пацієнти - почекайте! А то нічого що я і так в черзі "почекала" і в мене є робота, де треба зробити отримати результат, а не сидіти під кабінетом в лікарні.

18. Malvochka

Malvochka миється в бані

• Інформативно Інформативно x 1
  19. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

О, це я у вівторок мала би з таким сюди прийти.
    У черзі на рентген сиділа півтори години, бо рентгенолог на око визначав, кому "більше треба".
    Ні, ну я розумію, що бронхіт - це не смертельно, але, прийшовши о 9.30, чекати з тим же бронхітом до 11.10, поки до тебе "дійде черга", яка і так давно дійшла - це занадто!

• Співчуваю Співчуваю x 1
  20. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну рентген то особливо болюча тема. Не знаю як де, а там де я проходила, то спочатку вистояла чергу на сам рентген, а потім чергу на розшифровку...І при тому, що головний рентгенолог (чи хз як він там), робить інші рентгени в іншій частині лікарні, а люди стоять під порожнім кабінетом годинами, добре що я зробила рентген, зайняла чергу і далі бігаю по кабінетах і час від часу заглядаю чи лікар не прийшов.
    Найбільше мене вбив нарколог - ви рентген пройшли, кажу знімок зробила, чекаю розшифровку, ну тоді прийдете з розшифровкою. Не знаю навіщо то наркологу...