Ти + Він

ЗАбилам би! (2.)

Posted by Rodionochka on 27 Січень 2013 відповідей - 4.879
  1. Zozuljka

Zozuljka Well-Known Member

Та оформила. Он, літній сезон, субсидій 222 грн. А нараховано близько 2,5 тис. Сама не знаю, чому так багато - 2 кімнати лише. Ну, зараз злвсім не опалюєм - лише воду підігріваєм, і їсти варимо. Може, розгребемось. Але як взимку вижити? Як не як, з малою дитиною в хаті потрібно опалювати...

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

ходила в соцзахист дізнатися як дооформити субсидію ще і на тепло. то потрапила до такої "приємної" пані, що хотілося її прибити просто. чекаю на квитанцію за цей місяць і тоді вже піду ще раз до когось адекватнішого. ну чому в нас в держ. органах таке хамське відношення. ух, зла я!

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  3. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Дивіться вам у обов'язковому порядку потрібно зробити реструктуризацію боргу - це коли заборговану суму порівну розподіляють на 6 чи 12 місяців, і ви сплачуєте лише ту частину. Причому там ніби та частка сплати ще має залежати від доходу сімї вашої. Але таке точно робила моя мама.
    Можете підійти ще в міську раду або в Самопоміч - вони підкажуть, як це правильно подати та оформити. Бо я не впевнена, чи це з Львівгазом чи у відділі Соцзахисту оформляти ту справу.
    А щодо позовної заяви до суду, то це одне з недавніх ''пакращень'', тобто нововведень. Там прописано, що навіть майно можуть заставити продати, щоб погасити суму боргу, а решту коштів ти собі залишиш.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

4. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

У нашому під'ізді в одній квартирі заборгованість по квартплаті більше 38 тис, то теж казали, що вони мусять квартиру продати, щоб погасити борг. Певно через таких було введене таке "покращення".

5. svoybox

svoybox Well-Known Member

Свого чоловіка! Мало з того, що взяв собі відпустку не порадившись зі мною та ще й якісь свої плани має, а те, що я можу з дня на день народити, то таке, другорядне щось. Тепер навіть боюсь своїми пологами йому плани перебити

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Ви розбеиіться з лічильником, то якась нереальна сума виходить. Попитайте скільки сусіди платять.

7. Hermi

Hermi Well-Known Member

Забила б свого знайомого, який тільки знає що підло використовувати чужу роботу!

8. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Свого кота!! Все гадить і дзюрить не по місцю. А в хаті вже маленька дитина. Чесне слово, доведе мене до ручки!

• Подобається Подобається x 3
  9. Lasti

Lasti Well-Known Member

Забилам би всіх в дитячій поліклініці. Викликала лікарку ше в 8.00 для манюні, досі нема. Дзвоню, прошу зняти денний виклик і поставити на вечір, бо поклала дитину спати, на годину пізніше. Вона і так капризує, а як розбуджу, то взагалі потім можна буде застрілитися. Нє, в них так не можна. Бо лікар вже взяла виклик і до 16.00 вона прийде. 8(!!!) годин чекати на лікаря... Зла. Думаю, кому б то наскаржитися.

10. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Така система, нажаль. Якщо лікар зранку приймає в кабінеті - то обхід після обіду. І навпаки.
    Я навіть якщо викликаю лікаря приватно, то теж мушу чекати. не півдня, але пару годин можу..

11. Lasti

Lasti Well-Known Member

І я можу, а мала не може((((((
    Дурна в нас система.

12. Siania

Siania Love Life

В Європі взагалі нема поняття "виклик лікаря додому", лікарі тільки приймають в кабінетах, або є швидка допомога, але висока темп. це не привід для виклику швидкої.
    Тому в нас ще не все так погано...

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
  13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а на що ви будете скаржитися? Лікар має графік прийому у поліклініці. Він може бути з 8 до 11, з 10 до 14, з 11 до 16, з 16 до 19- різний. На виклики він ходить відповідно до графіку_ чи до обіду, чи після. У нього на дільниці , якщо це сімейний лікар, за день може бути десяток викликів . Під кожного пацієнта він не підлаштується. Скаржитися ви можете, якщо ви зробили виклик, а лікар узагалі не прийшов. А на те, коли він прийшов на протязі дня- ні. Бо виклик "подразумевает" , що ситуація може чекати до його приходу. Якщо не чекає- тоді самі приходите у потрібний час до нього на прийом або на швидку.
    та і там швидка приїжджає лише тоді, коли треба пацієнта забрати у клінку. У швидкій працюють парамедики. Вони не діагностують і не призначають лікування. Їх завдання- надати першу допомогу і відтранспортувати у клініку. А інші ситуаці- якщо у стані дійти,тоді пацієнту треба топати на швидку, чекати у загальній черзі таких же потребуючих. Або, хто не хоче чекати загального прийому, топати до приватного лікаря, послуги якого недешеві. А щоб на консультацію записатися, то теж за кілька тижнів часом ( у нас же можна прийти до потрібного спеціаліста в любий день практично і по живій черзі потрапити)

• Подобається Подобається x 2
  14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

То Ви визначтеся, що Вам важливіше: сон дитини чи консультація лікаря. Сама часом викликаю, і по закону підлості вони приходять через 20 хвилин як дитина заснула :)
    Має бути якась градація проблем/болячок.
    Якщо невисока температура, контроль після хвороби - я йду до лікаря.
    Якщо висока температура і наявні ознаки хвороби - викликаю лікаря додому.
    Якщо тримається висока т-ра, або це відбувається в вихідні дні - викликаю дитячу невідкладну (приїдуть за +- годину)
    Якщо все погано - доросла швидка.

• Не подобається Не подобається x 1
  15. jylanda

jylanda занууууда

Думаю вам жалітися комусь не варто, лікар розраховує час візитів згідно свого розкладу. Діток є багато, він не може розраховувати свій час лише з огляду на сон вашої дитини.

Останнє редагування: 6 Червень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Цілком погоджусь з дівчатами:girl_yes2: В тому плані наша система це чи не єдине що в нас ліпше ніж за кордоном. Лікар приходить на виклики додому (безплатно!), до того можна прийти і в поряду живої черги вас оглянуть у поліклініці (теж безплатно!). За кордоном такого взагалі практично нема:girl_yes2:. Запис до спеціалістів людям призначають за пів року. Що б на таке сказали? І за великі гроші, або якщо маєте добре оплачувану медстраховку то вона то покриває. І ніхто там займатись ніким не поспішає. Знайомі що емігрували нарікали, що то так незвично, бувало що поки до того лікаря портапиш то думаєш чи дотягнеш ще до того часу. Або викликати невідкладну швидку (виклик швидкої коштує теж чималу суму), які просто завезуть в лікарню (для бідних, якщо немає страховки, або в кращу, алежно яка в вас страховка). Так що це правда. В мене мала коли кашляла, то я викликала ллікаря додому, вона приходила, але просила що "якз\що нема температури то прийти на прийом". Для людей за кордонос такі виклики взагалі розкіш. Як і консультації лікарів в поліклініках, безкоштовна здача аналізів (крові, сечі та ін) Та навіть окуляри підібрати - в нас йдете і вам все зроблять, і лікарі ще досвідчені є. Там це теж коштує круглу суму. А хто хоче швидше - маємо платні клініки, приватних лікарів. Декому це підходить, а багатьох якраз наша ситема дуже виручає. Ще б фінансували їх нормально, то взагалі супер би було:girl_yes2:.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

забилам би тих, хто в балачках підтримує антикорупційну позицію, а щойно дізнається, що ти таки не платиш лікареві,вчителеві тощо - засуджує (мовляв, "хліб забираєш" в лікаря-вчителя-тощо)

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  18. svoybox

svoybox Well-Known Member

Сьогодні мала таку ж розмову з мамою і так на неї за то розізлилась. Передала мені на пологи гроші, щоб то все було "по-людськи", бо вона знає нашу медицину і щоб потім не говорили, що "тих копійок на хліб не вистачить навіть" і щоб я не позорилась і "нормально віддячилась". І будь-які мої аргументи обривались на півслова, я далі мовчала, не знаю скільки ще поколінь має перейти для викорінення того світогляду чи як то назвати. Ніби самі розуміють всі, що ми за країну в світі і т.д., але роблять все "по-старінке", бо ж так простіше

19. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

@svoybox про пологи - так і буде поки лікарям не дадуть нормальних реальних зарплат або в нас не введуть теж страхову медицину, коли людина платить внески, але потім її не обходить ніякі "віддячування в кишеню". Те сам і лікарів що оперують стосується, і акушер-гінекологів, інших які мають справу з складною лікарською практикою. Не може людина провоити складні операції, нести відповідальність за життя жінки і дитини на пологах за мізерну (смішну) зарплату. Тому так є, люди дають - лікарі беруть. Ще і медикаменти люди самі собі купують. Отут наша "система" мені не подобається. А з поліклініками то в нас ще добре.
    Ще забилам би тих чиновників та начальників, які за кожен рух пальцем вимагають "подяк", да інших кадрів, які дорвались до мінімальної влади і починають тягнути з людей все, показувати свою "значущість". Ніколи того не розуміла. Їм то що, задоволення якесь приносить? Щоб бідна людина зацінила їх посаду? Чи витягти нещасні гроші з кишені у людини? Повимахуватись перед підлеглими? :girl_crazy:. І таке в усіх сферах буває. Отаких справді треба ігнорити - щоб знали що ніхто їм нічого не повинен. Але люди за роки в совку навчились що треба "дати на лапу" щоб все добре було (навіть якщо в тому немає ніякої потреби реально!) Рагулізм натуральний:girl_devil:.

20. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Ну але треба ще врахувати, що лікаря тоді теж, не можна буде вибирати. На кого попали, в того і народили. Типу іхати на чергову бригаду.