Аналогічно, в нас цього року картопля така, що вони в ній розводяться Вроді і вибираю суху і чисту, тримаю в ящику в загальному коридорі. Відкриваю ящик, а звідти вилітають ті мошки. Вже і ящик мила і картоплю перебрала, а вони далі з'являються. Вже сил нема з ними боротись
Себе перевернула в холодильнику кастрюлю з борщем маю "криваве місиво" в холодильнику і червону стінуну і звідки ті руки ростуть? Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
класний вислів=) Ще не чула Забилам би тих майстрів, що сантехніку встановлювали... Як то кажуть : "Не умеешь - не берись!"
Забила м би ту тітоньку в аптеці, яка порадила сьогодні чоловіку купити мазь від ячменю на оці за 117 грн. Я відкриваю ту інстукцію дома, а там пише категоричне "ні" при гв. Ну норм? Чоловік ще спеціально питав чи є щось таке, що можна при гв. Ну як так можна(((
Так і зробила. Сказала, що виставить на продаж і мені передзвонить (номер залишила). Вихід не дуже, але по ходу єдиний.
переважно в аптеках пише, що лікарські засоби поверненню не підлягають, хоч не знаю чи це не суперечить закону про права споживача. такшо це ще добре, що погодилася виставити на продаж. але не тільки в аптеках можуть не знати інстуркції ті фармацевти, деколи і лікарі виписують не те що треба. мені раз лікарка-гінеколог виписала антибіотики, які при плануванні вагітності пити не можна, а я вже пару років планую,і з тою проблемою до неї і ходила. то вже потім теж вдома з інструкції дізналася коли приймати а коли нє ще памятаю їй потім на другий раз про те сказала, а вона відповіла, що інструкція то для лікарів, що вони в інструкціях просто перестраховуються і пишуть багато чого, і всьому вірити не треба.
Лікарські засоби за законом дійсно поверненню не підлягають. Ну і тут, я перепрошую, не лише фармацевта вина. Чоловік так само міг прочитати інструкцію прямо в аптеці, до того, як здійснити покупку, або попросити фармацевта почитати.
і до речі, так. І під час вагітності призначають такі препарати, і під час гв тим більше. @Nadiya, а Ви дивились на e-lactancia, справді не можна ту мазь? я давно себе відучила від звички одразу купувати призначене. Маючи зараз інтернет можна все перевірити, і як мінімум, висловити сумнів лікуючому лікарю, якщо щось в призначенні насторожує, тим більше в таких делікатних станах, як гв чи вагітність.
Я дочка медика, тож взагалі ніколи такого не робила)), моя мама завжди коригувала моє лікування, призначене іншими лікарями. І я так само зараз - перше почитаю-розберуся, а потім купую.
Власне так... Ця ситуація обох навчила, і мене в тому числі. Я вже трохи охолола і обдумала ситуацію. Чогось коли я вертала ті ліки, то шкода мені її стало. Всі ми люди, не думаю що вона зі зла "втулила". Не перевіряла навіть в і-неті чи можна приймати - якщо хоча б десь то зазначено, що не можна, то звичайно приймати я не стану. Словом, сама зрозуміла і всім раджу, перечитуйте інструкцію недалеко від каси.
Цілком погоджуюсь, але я маю окуляри для читання і не завжди маю їх з собою. Точніше - ніколи не ношу, по звичці "мружусь", (халепа, як то слово правильно пишеться) але то не завжди допомагає Мені легше перепитати фармацевта, але як бачимо - іноді воно не спрацьовує, на жаль
Ви зауважте, що ситуація із ліками і гв насправді специфічна - більшість виробників не хоче витрачатись на додаткові дослідження, тому пишуть "на авось" - не можна і крапка. А насправді далеко не все з того "не можна" не можна. Ну і лікарі переважно теж не в курсі, і не заморочуються пошуком сумісних ліків для пацієнтки. Тому тим треба самостійно займатись. Гляньте, у нас є така тема про ліки і гв - це дуже важлива інформація для годуючих жінок, рідко так буває, що за довгий період гв жодних ліків не потрібно, і часто лікарі це можуть позиціонувати як причину до відлучення, особливо, якщо якась трохи серйозніша ситуація. Я теж) але був у мене період (як вже стала самостійно відвідувати лікарів), коли руки свербіли тут же піти купити і зразу лікуватись, типу не витрачаючи часу. Ну, то власне, мама мене і відучила, але то я мале-зелене було)
Може не зі зла, але могла перед чоловіком перечитати інструкцію і підтвердити, але тоді вона б "тупо" виглядала. Люди більше переживають "як то збоку виглядає", ніж за те що можуть нашкодити комусь. Я не фармацевт, але як чогось не знаю по роботі , то кажу що не знаю і йду питаю, гуглю, читаю, тоді роблю.
Чому, в мене не раз таке було що запитую за якісь ліки, і коли фармацевт незнає, вона так і говорить: "Зараз почитаємо інструкцію"
Ну от я власне про цей конкретний випадок, коли фармацевт не компетентна і не захотіла почитати, тільки продати.
Ох забила б на роботі своїх керівників. Вийшло якесь непорозуміння з виходом на роботу. Дзвонять сьогодні до мене зранку, кажуть вийти на роботу пів 1, через пів години кажуть вже виходити на пів 3. Пів 1 до мене дзвонить з криками старша зміни, чого це мене на роботі немає. Я стала посеред вулиці, як дурна і думаю що то твориться. Як вияснилося, мій керівник не повідомив старшій зміні, що мені поміняли години. Короче в кінцевому результаті я винна, бо чого це я не сказала їй що виходжу на пів 3. Ну просто немає слів.