Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" я спершу заплуталась, подумала що це ви про фонтан написали
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" та то я тему з поч. почала читати, не бачила відповідей, а фонтан такий знайомий, сижу згадати не можу де
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" Фонтан біля Головго корпусу політехніки. ...що це за будівля? P.S. Забула додати до правил, хто відгадав той і загадує наступне фото .
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" Одна з небагатьох статуй сидячого Христа в камені. Скульптура має ще назву "Скорботний Христос". На барабані купола вирізьблено латиною напис: "Подорожній, зупинись та подумай. Чи є ще більша скорбота ніж в мене". Даруйте, щось у мене сьогодні нет глючить, не дотягнуло усіх сторінок. ---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ---------- Це будинок Костянтина Корнякта. Завдяки активній меценатській діяльності магістрат міста виділив Корнякту дільницю на якій він міг збудувати будинок де б розташувалось 6 вікон по фасаду (принагідно зверніть увагу усі будинки кін.16 ст. могли мати лише 3 вікна). Це дозволо облаштувати внутрішнє подвір'я яке отримало назву "Італійський дворик". Ще цікавий факт. Атик який увінчує будівлю вважають зведено уже в 17 ст. І символізує він польського короля Яна Собєського з вартою. В той час, як на щиті одного воїна абревіатура з літер КОК, що належить першому господареві будинку. Зверніть увагу ще на те, що вікна на фасаді розташовано не симетрично, а лише підпорядковано внутрішньому простору. Нажаль на айпеді не вдається мені вставити фото.
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" Муж навчив мене щойно вставляти фото на айпеді То ж що це за палац?
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" -він на вулиці коперника, біля школи, поруч із "французьким вокзалом" - зупинкою трамваю біля головної пошти ---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ---------- а я там колись жила зі своїм коханим насправді це два будинки, побудовані в різні роки (з різницею в 2-3 роки) але в одному стилі. Усередині є ще один будиночок двоповерховий, побудований в іншому стилі, але зараз він не має окремого номера, а вважається квартирами одного з цих будинків. В одній з цих квартирок ми і жили
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" це легко для мене, бо диву недалеко цього палацу, який знаходить на вулиці Коперника!
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" от що знайшла про цей палац : Був збудований у 1867 р. для князя Леона Сапєги за проектом архітектора Адольфа Куна у стилі французького бароко XVIII ст. (це історичний стиль 19 століття — необароко). Будівля двоповерхова, з мезоніном, головний об'єм має в плані форму квадрата, до якого примикає прямокутний флігель. Монументальна огорожа з ажурними металевими воротами відділяє парадний двір від вулиці. Стіни будівлі відрізняються м'якою пластикою, їх поверхню різноманітять рустикація і виступи пілястр, розкреповка карнизів і міжповерхові поясочки. Нащадок стародавнього литовсько-руського роду Адам Сапєга, який замовив для себе палац, був одним з найбільш помітних спонсорів залізничного будівництва в Галичині. Будівництво палацу обійшлося практично так само дорого, як і будівництво палацу Потоцьких. Протягом довгого часу тут знаходилась школа № 9. Палац Сапєг у Львові зберігся виключно завдяки зусиллям Львівська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури. У 1972 р. постало питання про розбирання цього будинку. Товариство виступило з ініціативою реставрувати його своїм коштом. До 1976 р. відбувалася реставрація за членські внески і благодійні пожертви товариства.
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" палац Сапег, по вулиці Коперника ---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 23:07 ---------- ой, у мене теж щось сторінка повільно оновлюється
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" знайшла таке ось романтичне фото! досить легко вгадати! так що ж це?
Відповідь: Забавка "Пізнаємо Львів разом" це Дудаєва, біля нашої брами одразу. Або початок проспекту Шевченка.