Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. на природі... почищена картопля розрізається, туди шматочок сала (краще шпондеру), зубок часнику і загорнути усе це добро в золотко (як воно називається; забув) і у вогонь.... кращого і дешевшого під горілку на природі нічого не придумаєш...
Відповідь: З особистих рецептів. Побачила допис Олі про то кілька днів тому зробила свято для чоловіка - народну мадярську страву "рокот крупмлі" зробила Сподіваюся, що назву правильно написала. Цибулька і домашня ковбаска смажиться на маленькому вогні з додаванням солодкої паприки (тої що на всіх мадярських базарах багато є). Відварюється заздалегідь картопля і яйця. Все кладеться у форму до запікання: Картопля варена і порізана кружальцями - 1 поверх Кружальцями нарізані яйця - 2 поверх Цибуля з ковбаскою - 3 поверх Можна повторити А потім полити сметаною чи майонезом. Не забути посолити добре! Не знаю, чому цю страву вважають народною - це ж одна з варіацій на тему печеної бульби...
Відповідь: З особистих рецептів. Ну і ще про свято... зробила наступне свято для чоловіка Відварені білі гриби кинути на мясорубку, додати часнику, майонезу і солі-перцю. Такого типу паштет вийде грибний Цю страву традиційно робить свекруха на Свят вечір!
Відповідь: З особистих рецептів. ХОЧУ ДОДОМУ В СВОЮ КУХНЮ!!!! Тут у мене стільки всього бракує, а купувати сенсу нема. Я вже й так чоловіка мордую, що мені звідси купу речей треба з собою забрати, а то все докупи скласти, то важке буде як хороба. Я вдома стільки всілякого виробляла, а тут... лінива стала страшне. Без кухні.
Відповідь: З особистих рецептів. я настільки люблю таке поєднання, що не тільки на природі, а й вдома до пляшечки пивка таке готую.... В нас і Владік, як справжній українець, не нехтує картопелькою з салом.... уминає за 2 щоки
Відповідь: З особистих рецептів. бо йому ще 2 років нема і він не любить картоплю і м"ясо :D , я стараюсь йому чим кориснішу їжу давати, тому часто готую окремо (хитрую, щоб з"їв хоч кусочок м"яска)... а тут сало, картопля, і огірок кислий - наминає за 2 щоки.....:p Пупере, а ваше малятко не перебирає в їжі?
Відповідь: З особистих рецептів. http://gotovim-doma.ru/view.php?r=289 http://gotovim-doma.ru/view.php?r=298 пригледіла отих 2 блюда ... попробую на вихідних щось схімічити... Але ж апетитно виглядають....
Відповідь: З особистих рецептів. Олю, напишіть для мене будь ласка перепис тутешнього картопляного салату. Дякую.
Відповідь: З особистих рецептів. А мій улюблений салат - "Шуба". Інгредієнти: 1 буряк середнього розміру, 1 цибулина середнього розміру, 1 ст. л оцту, щіпка солі, 2 картоплини середнього розміру, 2 моркви середнього розміру, 150 г філе оселедця, 3 яйця, 200 г майонезу, декілька листочків петрушки Приготування: Зварити буряк, приблизно дві години. Поки буряк вариться, цибулю нарізати дрібною соломкою, посипати сіллю, полити оцтом, та добре перемішати. Відставити в сторону. Картоплю та моркву варити приблизно годину. Коли овочі будуть відварені, дати їм повністю вистигнути! Філе оселедця порізати дрібними кубиками. Зварити "в круту" яйця. Дати охолонути. Відкласти один жовток, він знадобиться в самому кінці. А решту яєць, картоплю, моркву та буряк потерти на грубій тертці в окремі посудини. Взяти глибоку салатницю. Змазати дно майонезом. І слоями викласти по половині картоплі, цибулі, оселедцю, яйця, моркви, буряка, кожен шар змащуючи майонезом. Потім іншу половину продуктів викласти в такій же черговості. Зверху притрусити жовтком потертим на дрібній тертці. Прикрасити листочками петрушки. Поставити в холодильник, мінімум на 12 годин. Він тоді смачніший буде
Відповідь: З особистих рецептів. Ой, і справді треба зробити. Я тут така лінива зробилася до готування. Треба додому. На гарній кухні жити хочеться.
Відповідь: З особистих рецептів. Я люблю готувати рис по-цісарськи. Варимо 1-1,5 склянки рису (я беру той в пакетах, він не такий клейкий, або використовую пароварку). Поки він вариться, краємо на кружальця сардельки (штук шість); на кружальця, а потім на кубики банани (два); також на півкружальця краємо два помідори. Коли шкода дорогих поки що помідорів, можна замінити їх помідоровим соусом або кетчупом. Сардельки і банани треба трохи підсмажити на пательні, і помідори також бажано трохи підтушкувати, щоб м'якші стали, але окремо від бананів і сардельок, бо вийде галамудзя. Коли вже готовий рис і всі інші складники, беремо вогнестійкий посуд або просто звичайний банячок, вкладаємо туди шар рису, шар сардельок з бананами і зверху помідори. Знов шар рису, шар сардельок з бананами і помідорами. Кожний шар посипаємо приправами (червоний перець, сухий базилік, орегано). Зверху натираємо будь-який твердий сир і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Коли сир розплавиться, страва готова - нема сенсу її тривало запікати, бо продукти не є сирі. Іноді я обходжуся без запікання, а просто перемішую складники, додаю приправи і все готово. Тоді такий рис набираю спеціальною ложкою з великим заглибленням (такі продають до морозива), а окремо ставлю на столі якийсь готовий соус "Вереса". Навіть мої діти ту страву їдять з охотою. Головне вгадати з добрими сардельками.
Відповідь: З особистих рецептів. Солодкавого присмаку не відчула, напевно, його перебивають інші складники. Може, хтось порадить рецепт чогось на солодке, але щоб не пекти, бо не буду мати часу, а треба чимось частувати домашніх на День матері в неділю. Я таку колись робила "солодку ковбасу" з печива, масла, какао, родзинок (пропорції подивлюся вдома і тоді напишу тут рецепт), але вже не хочу повторюватися.
Відповідь: З особистих рецептів. Можно взять кило "Топленного молока" - печенья и четыре-пять пакетиков заварного крема, плитку шоколада на украшение. Печенье выкладывается слоями, каждый слой перемазывается заварным кремом (погуще), сверху можно натереть шоколад. Часа четыре постоит и можно есть Можно испечь (15 мин) кекс (3 яйца, стакан сахара, 3 стакана муки, стакан сметаны яйца взбить с сахаром, туда же сахар, соль, соду гашеную, сметану, ст. ложку какао тесто вылить на смазанную маслом сковородку и в горячую духовку) готовый корж разделить на два, верхний порезать кубиками и в миске перемешать с заварным кремом (можно крем - сметана с сахаром) Выложить эту смесь на нижний корж, сверху можно полить растопленным шоколадом.
Відповідь: З особистих рецептів. Голубці з картоплею Склад: 5 картоплин, 2 цибулини, 50 г молока, 1 невеликий качан капусти, 100 г сиру, 1/2 склянки сметани, 1 ч. ложка борошна, перець, сіль. Приготування: З відварної картоплі і молока приготувати пюре, додати до нього нарізану і обсмажену цибулю. Качан відварити у підсоленій воді, розібрати на листя, зрізати з них товсту частину, покласти картопляний фарш, надавши форму голубців. Покладені у форму голубці залити соусом з сметани, борошна, солоної води і запікати в духовці протягом 10-15 хв., посипавши тертим сиром.
Відповідь: З особистих рецептів. 1. Зробив як у пості. Вийшла цементо-подібна маса=) Ні туди, ні сюди її мішати. Додав ще склянку сметани і яйце. Отримав пасто-подібну масу. 2. Вилив у форму. 3. Поклав у мікрохвильову. Поставив режим піч, 250 градусів. 15 хв. Отримав щось солоне і в'язке =( Притому цукру була склянка, а солі тільки ложка =( 4. Поклав знов у мікрохвильову. Режим: піч-СВЧ. 7 хв. Корж значно збільшився. Став крихким. Загалом вживати можна. Є фото. При нагоді заллю.и