Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
відповідь: з особистих рецептів. дайте. будь ласка, простого рецепта пирога або торта з яблуками чи сливами.ніц нічого в голову не приходить, а хочеться смачненького самій спекти.
відповідь: з особистих рецептів. я пару днів назад пекла ось по цьому рецепту дуже легко та смачно вийшло.
Відповідь: З особистих рецептів. ну то й я сюди свою шарлотку впхаю Ну і сам перепис Апельсинова шарлотка Яйця 5 шт цукор 250г борошно 250г апельсини 2 шт цедра апельс. 2ч.л. маргарин для змащення форми я ще додала 2 яблука Яйця збити, поступово додаючи цукор та борошно. Апельсини помити, натерти цедру, розібрати на дольки, розрізати кожну дольку навпіл. Цедру та апельсини додати в тісто. Злегка змастити форму маргарином, вилити в неї тісто. Я ще додала яблучка (почистила, порізала на дольки, виклала на тісто зверху - вони потім "втопляться" ) Я готувала в мультиварці, але в духовці має вийти не гірше - при Т 180 градусів випікати 65 хв (перевірити сірником, чи спеклося всередині ) Смачного
Відповідь: З особистих рецептів. а я дивлюсь якийсь вигляд знайомий де купували того звіра? тобто мультиварку. я ще ні секунди не пошкодувала за жодну копієчку її ціни
Відповідь: З особистих рецептів. будете сміятися - у Львові тут зможете прочитати про усі мої перепетії :cowboy: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=40277 хочу ще оджну купити за такою ж ціною але нажаль не можу знайти ((
Відповідь: З особистих рецептів. Дівчата! Не дає мені одна згадка спокою вже майже 20 років! Скуштувала тортику і забути його не можу! Смак передати важко!:8: Молода була одразу не допетрала спитати як готували:umbrage:. На вигляд: два коржі - один темний, мабуть з какао, а другий жовтуватий з маленькими цяточками, неначе мелена кава. Крему зовсім мало, може з сметанки? Коржі вогкі, або пропитані чимось, або самі по собі такі. Дорогенькі, може хто впізнав? Може в кого є в кулінарній скарбничці рецептик? Поділіться, будь ласка, буду дуже вдячна!!!
Відповідь: З особистих рецептів. Дівчата підскажіть будь ласка парочку якихось смачних салатиків, а то в малого ДН не загорами, а я хочу чогось новенького, а то всі решта приїлися. Наперід дякую!
Відповідь: З особистих рецептів. А ви брокколі любите? Я дуже... Можете спробувати салатик з брокколі з родзинками заправлений сметанно-майонезним соусом з горіхами. Або, брокколі, кукурудза, корнішончики, зелень і це все заправити ложкою майонезу і ложкою сметани. Ще смачний гуцульський салатик: буряк варений і гриби смажені покраяти на тоненькі смужки і заправити сіллю, цукром і оцтом.
Відповідь: З особистих рецептів. Дівчатка,а як хто варить гарбузяну кашку.Пам"ятаю,що вже десь писалось,але не можу знайти :confused:.Або нагадайте,який це був допис.
Відповідь: З особистих рецептів. ОТО мій рецепт, десь уже давала. Гарбуз очищаєм від шкірки і ріжемо кубиками, так само ріжемо одне велике зелене яблуко. Родзинки замочуємо в гарячій воді. У каструлю вливаємо склянку води, додаємо 3\4 склянки цукру і як закипить вкидаємо наші нарізані продукти та родзинки і варимо хвилин 20. За цей час місимо тісто із одного жовтка і борошна як на вареники, розкачуємо і ріжемо довгу тоненьку домашню лапшичку. Окремо кип"ятимо молоко (я беру десь 1,5 літра до 2л). Як молоко закипить, робимо найменший вогонь, щоб не втекло і ложкою перекладаємо гарбуз з яблуком і родзинками і вкидаємо лапшичку. Даємо двічі закипіти і вимикаємо, най постоїть трохи. Можна додати ваніль чи корицю за смаком.
Відповідь: З особистих рецептів. Народ! Конче треба перевірений перепис медівника! Допоможіть! Ніколи його не пекла, а зобов'язали!
Відповідь: З особистих рецептів. 25 dag mąki pszennej 250 ml miodu 10 dag cukru 4 jaja 2 czubate łyżki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 dag orzechów włoskich 1 czubata łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki zmielonych goździków ok. ćwierć łyżeczki gałki muszkatułowej ok. ćwierć łyżeczki zmiażdżonego ziela angielskiego Miód podgrzać razem z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ostudzony miód, mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawami korzennymi i pokrojonymi orzechami. Dobrze połączyć składniki. Ubić na sztywno pianę z białek, delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej tłuszczem i piec 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Uważać, aby nie przesuszyć ciasta. Gotowe posypać cukrem pudrem lub polukrować. Piernik powinien leżakować dobę lub dłużej zanim zostanie podany gościom. Мушу бігти потім перекладу. Такий в нас пекли.
Відповідь: З особистих рецептів. А ми так варимо: чистимо від шкірки, ріжемо гарбуз в молоко (невеличкими кубиками в пропопції 1:1 - 1кг гарбуза:1л молока), варимо на маленькому вогні 20-30хв, тоді помняти мнячкою і додати промитого пшона або рису (я даю пшоно на "око" приблизно на 1л 5-6 ложок), варити, час від часу помішуючи ще 20хв; в кінці додаю 2-3 ложки цукру, пакетик ванільного цукру і ложку вершкового масла. Гарбуз треба брати яскраво-оранжевий, тільки з такого вийде смачна каша.
Відповідь: З особистих рецептів. 2 яйця 2 ст.л. меду (я брала 1.5) 1 стакан цукру (брала половину, бо не дуже люблю солодкі) 1.5 ч.л. соди погасити оцтом Все перемішати і поставити на парову баню до отворення золотистої пінки (не забуваєм помішувати). Зняти з вогню і в гаряче потроху добавляти 2 ст. муки, перемішати і розділити на 5 частин. Кожну обваляти в муці і покласти в морозилку на 10-15 хв. Форму д24-25 см змастити добре маргарином і розмазати тісто. Крем - збити 0.5л сметани з 2-3 ст.л. цукру, ваніль. В крем можна додати порізаний чорнослив, дрібно різані підсмажені горішки. Рецепт не складний, врахуйте що тортик не буде дуже високим, для вищиго або ширшого беріть подвійну порцію продуктів. Смачного!