Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Ну не наю, мені не був гіркий. Бо якщо гіркий - значить старий. А в мене самого маку цілий величезний мішок лежить. Треба буде маківники поробити. А онтой Серомак то що сирник з маком? То в нас такий також продають в поляків і досить файний. Доречі, Олю, якщо ви володієте польською то знайшла перепис на цьому сайті, тай взагалі дуже раджу цей сайт - Wielkie Zarcie
Відповідь: З особистих рецептів. щось мені зле мак блендером чи комбайном терти. Багато порозкидає по посудині, а корисні мало виходить. Ксані, може у тебе секрети вдалого застовування блендера є? З іншого боку раз у рік можна і макогоном по макітрі потовкти
Відповідь: З особистих рецептів. Розкажу про те, як мак терти треба. Якщо маєте стандартну м'ясорубку, то тра на базарі купити сітку до неї з великою кількістю маленьких дірочок. Мак трошки вологий через неї перетирається ідеально.
Відповідь: З особистих рецептів. А якщо замість зерен пшениці взяти пшеничні пластівці на кутю, то буде недобре?
Відповідь: З особистих рецептів. Підкажу, підкажу . За таким рецептом колись варили борщ у нас вдома. Там написано - 1-2 ложки томату. Влітку, коли помідори смачні, солодкі (з поля, а не з теплиці), то при тушкуванні буряків замість томату можна додати 2-3 (залежить від розміру) помідори. І ще. Замість 400 г яловичини краще зварити 2-3 види м'яса (волове, свиняче, бараняче), загальною масою 400г... Додано через 1 хвилину Буде клей. О!
Відповідь: З особистих рецептів. А мы, с женой готовим блюдо, назвали фаршированные овощи по Аржански. Взяли крупный картофель, болгарский перец,, капусту кольраби, баклажаны. Все это начиняем мясным фаршем, потом в духовку. Аржанских это моя жена, донская казачка, станица Аксайская
Відповідь: З особистих рецептів. а якщо порізати всі овочі на шматочки, кілечка, чи як там вам заманеться, і обсмажити їх у клярі з пивом, то буде непогана закуска до того ж пива, та й так смачно ..я робила
Відповідь: З особистих рецептів. і мені зле... хіба може тою насадкою, що до сиру і крему? В нас є мясорубка ще польська, допотопна, там нака насадка без дірок, спецом для маку, в нових я таких насадок не бачила. я бачила на ринку, десь в районі 25 грн, якщо то таке... п.с. респект тим хто тре мак вручну!!! нелегке то діло( Додано через 58 хвилин Запрошую кулінарних спеців, які мають родичів/знайомих у Росіїї (призи тільки по тер. РФ розсилаються) до участі в кулінарному конкурсі.
Відповідь: З особистих рецептів. Мак на півдоби замочуємо, потім зливаємо воду і кладемо до ширшої чашки з ножем (блендер браун малтиквік). Кілька хвилин у прискореному режимі- і мак перетертий Додано через 44 секунди це точно!
Відповідь: З особистих рецептів. той блендер якраз у формі макогону а хлоп біля нього - у формі хлопа :D
Відповідь: З особистих рецептів. мені таке не можна, бо мій хлоп дуже ся денервує процесом третя і своїм мамі макітру розколов на двоє... після тего випадку йґо мама ніґди більше до помочі не кликала, а нє щоб добре дати поза вуха.
Відповідь: З особистих рецептів. Олю,Ксані має рацію. Я теж тру (для бабці тру, бо сама кутю не роблю - не вмію) в блендері чи комбайні. Перетирається дуууже добре. Єдине, що якось терла в декілька заходів і мені під ніж попався мак, то коли терла наступну порцію, той мак розтер пластмасу під ножем. Але ніц, комбайн і досі працює. В мене Браун К700.
Відповідь: З особистих рецептів. Двойорідної сестри чоловік також на Свята втер в блендері мак. Вийшло досить добре!
Відповідь: З особистих рецептів. І я терла в блендері, і нарешті дійшло до мене в чому справа. Минулого року терла в блендері і перетерлось дуже погано, бо мак підготувала як для мясорубки - запарила, а потім через марлю відцідила, щоб він майже сухий був, то мак прилипав до стінок чаші. А цього року просто злила воду і поклала в блендер вологим - перетерлось супер.
Відповідь: З особистих рецептів. Я не в курсі тонкощів куті, бо мені бабця дає, а я тру. Але вона мені все мокрий мак давала, такий що лити можна і солодкий. Не дуже рідкий, але не сипучий. То саме такий треться в комбайні на ура
Відповідь: З особистих рецептів. В мене теж такий комбайн і я ним терла мак. Але спочатку запарювала в молоці і молола мокрий. А для кращого перетирання - додаємо цукор