З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    а ми мак тремо у блендері :o
    а колись і на мясорубці мололи :D
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ну не наю, мені не був гіркий. Бо якщо гіркий - значить старий.
    А в мене самого маку цілий величезний мішок лежить. Треба буде маківники поробити.

    А онтой Серомак то що сирник з маком? То в нас такий також продають в поляків і досить файний.

    Доречі, Олю, якщо ви володієте польською то знайшла перепис на цьому сайті, тай взагалі дуже раджу цей сайт - Wielkie Zarcie
     
  4. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    щось мені зле мак блендером чи комбайном терти. Багато порозкидає по посудині, а корисні мало виходить. Ксані, може у тебе секрети вдалого застовування блендера є?:)
    З іншого боку раз у рік можна і макогоном по макітрі потовкти ;)
     
  5. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Розкажу про те, як мак терти треба. Якщо маєте стандартну м'ясорубку, то тра на базарі купити сітку до неї з великою кількістю маленьких дірочок. Мак трошки вологий через неї перетирається ідеально.
     
  6. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А якщо замість зерен пшениці взяти пшеничні пластівці на кутю, то буде недобре?
     
  7. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    дуже зле буде....
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Molv

    Molv Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Підкажу, підкажу :) .
    За таким рецептом колись варили борщ у нас вдома.

    Там написано - 1-2 ложки томату. Влітку, коли помідори смачні, солодкі (з поля, а не з теплиці), то при тушкуванні буряків замість томату можна додати 2-3 (залежить від розміру) помідори.

    І ще. Замість 400 г яловичини краще зварити 2-3 види м'яса (волове, свиняче, бараняче), загальною масою 400г...

    Додано через 1 хвилину
    Буде клей. О!
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ясно. Дякую за розяснення :)
     
  10. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А мы, с женой готовим блюдо, назвали фаршированные овощи по Аржански. Взяли крупный картофель, болгарский перец,, капусту кольраби, баклажаны. Все это начиняем мясным фаршем, потом в духовку. Аржанских это моя жена, донская казачка, станица Аксайская
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    а якщо порізати всі овочі на шматочки, кілечка, чи як там вам заманеться, і обсмажити їх у клярі з пивом, то буде непогана закуска до того ж пива, та й так смачно ..я робила:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: З особистих рецептів.

    і мені зле... хіба може тою насадкою, що до сиру і крему? В нас є мясорубка ще польська, допотопна, там нака насадка без дірок, спецом для маку, в нових я таких насадок не бачила.

    я бачила на ринку, десь в районі 25 грн, якщо то таке...

    п.с. респект тим хто тре мак вручну!!! нелегке то діло(

    Додано через 58 хвилин
    Запрошую кулінарних спеців, які мають родичів/знайомих у Росіїї (призи тільки по тер. РФ розсилаються) до участі в кулінарному конкурсі.
     
  13. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Мак на півдоби замочуємо, потім зливаємо воду і кладемо до ширшої чашки з ножем (блендер браун малтиквік). Кілька хвилин у прискореному режимі- і мак перетертий :)

    Додано через 44 секунди
    це точно!
     
  14. Мих

    Мих Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    та то нє,. то бересі макогін, макітру, хлопа і няй круте....
     
    • Подобається Подобається x 6
  15. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    той блендер якраз у формі макогону :)
    а хлоп біля нього - у формі хлопа :D
     
    • Подобається Подобається x 4
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    мені таке не можна, бо мій хлоп дуже ся денервує процесом третя і своїм мамі макітру розколов на двоє... після тего випадку йґо мама ніґди більше до помочі не кликала, а нє щоб добре дати поза вуха.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: З особистих рецептів.


    Олю,Ксані має рацію. Я теж тру (для бабці тру, бо сама кутю не роблю - не вмію) в блендері чи комбайні. Перетирається дуууже добре. Єдине, що якось терла в декілька заходів і мені під ніж попався мак, то коли терла наступну порцію, той мак розтер пластмасу під ножем. Але ніц, комбайн і досі працює. В мене Браун К700.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Двойорідної сестри чоловік також на Свята втер в блендері мак. Вийшло досить добре!
     
  19. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    І я терла в блендері, і нарешті дійшло до мене в чому справа. Минулого року терла в блендері і перетерлось дуже погано, бо мак підготувала як для мясорубки - запарила, а потім через марлю відцідила, щоб він майже сухий був, то мак прилипав до стінок чаші. А цього року просто злила воду і поклала в блендер вологим - перетерлось супер.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я не в курсі тонкощів куті, бо мені бабця дає, а я тру. Але вона мені все мокрий мак давала, такий що лити можна і солодкий. Не дуже рідкий, але не сипучий. То саме такий треться в комбайні на ура :)
     
  21. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    В мене теж такий комбайн і я ним терла мак. Але спочатку запарювала в молоці і молола мокрий. А для кращого перетирання - додаємо цукор:)