З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Олена_ua
    А цікаво, їх спекти в печі можна?
    Бо я любитель дріжджового тіста :)
     
  3. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Сьогодні дали ось такий рецепт і я скоренько на вечерю зготувала. :) Не знаю, як його назвати. Нехай буде

    М"ясна запіканка.


    Потрібно:

    1 кг фаршу (будь-якого)
    1 велика цибулина
    1 столова ложка з чубком муки
    2 великих кислих яблука
    200 г тертого сиру(мозарела), або іншого
    майонез


    Включити духовку на 300*, щоби розігрілася.
    Цибулину покришити, як до зажарки, підсмажити на олії до золотистого кольору, в кінці дати муку і ще трохи підсмажити. Фарш виложити в миску, всипати підсмажену цибулю, присмачити перцем, сіллю і все вимішати. У вогнетривку ( в мене була керамічна) форму виложити на низ фарш рівномірно. Зверху потерті на грубій тертці яблука, тоді притрусити сиром і полити рівномірно майонезом. Але не переборщити з майонезом. Ложкою гарно розмастити, щоби все покрило. Закрити форму фольгою, духовку скрутити на 220* і лишити, щоби пеклося 40 хв. Нямка! :)

    П.С.Наступного разу хочу ще спробувати на яблука положити порізані консервовані гриби.
     
    • Подобається Подобається x 6
  4. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    І з грибами буде смачно. На прохання чоловіка постійно мушу як не запіканку, так лазанью робити. Запіканку часом роблю з картоплею, нарізаною тоненькими кружальцями і помідорами. Але в результаті багатьох спроб зрозуміла, що будь з чим буде добре. ))))
    А майонез можна не давати. Я його замінюю сметаною. І поливаю нею картоплю - вона виходить зовсім ніжна тоді.
    Важливо, щоб було багато сиру.
     
  5. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Будь ласка, дайте рецепт приготування лазанї, тільки щось простіше, без "заморочок":)
     
  6. julka

    julka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Порадьте, різні комбінації (начинки) для вірменського лавашу.Вчора купили лаваш, і хочеться шось приготовити.
     
  7. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Лінива лазанья

    Пластини лазаньї (Купую у Арсені. такі що попередньо не треба проварювати)
    300-400 гр мішаного м"ясного фаршу
    150 гр шампіньйонів
    2 томати
    200 гр сиру
    0,5 молока
    Спеції
    Зелень петрушки
    [​IMG]
    Беремо обов"язково досить глибоку прямокутну форму. Змащуємо її олією. В неї викладаємо пластини лазаньї так щоб одна не заходила на іншу бажано. (Якщо будуть трошки заходити - теж не страшно.) Викладаємо на неї половину фаршу, перемішаного зі спеціями. Вирівнюємо пласт і викладаємо його 2 -ма томатами порізаними на кружальця. Засипаємо тертим сиром (третиною від підготованого).
    Викладаємо знову лазанью. На неї - 2 половину фаршу. Зверху - порізані гриби (можна їх також обсмажити попередньо). Затираємо сиром пласт. Викладаємо знову пластина лазаньї та затираємо верх сиром та посипаємо зеленню. Молоко вливати так, щоб повністю покрити зверхом лазанью. Кладемо в розігріту до 220 градусів духовку (режим-вентиляція) на 30-40 хвилин доки все молоко не запечеться.
    Готово.
    До фаршу можна додавати цибулю, але особисто я так не роблю.
     
    • Подобається Подобається x 7
  8. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Мы на днях с женой купили книгу Зкакрпатські народні страви. Мы не раз отдыхали в Закарпатье, кухня замечательная. Сегодня приготовили мясо пикантное.
     
  9. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Я дуже люблю бограш з їхніх страв
     
  10. Bavarlok

    Bavarlok Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    1. картопляне пюре зі смаженою цибулькою (але накладати охолодженим, бо лаваш буде рватися)
    2. потерти моркву, дрібно порізати цибулю і тушкувати. коли остигне видусити туди часнику до смаку і заправити майонезом
    3. варене куряче мясо
    4. дрібно порізана зелень (цибуля, кріп, петрушка ну і ще хто що любить)
    5. мариновані гриби
    6. просто майонез з часником
    7. просто Ваша фантазія :p
     
    • Подобається Подобається x 6
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Вірменський лаваш це те що таким великим тоненьким пластом і можна скрутити в рулетик начинивши різними штуками?

    Якщо то то, тоді знаю як приготувати дуже файний завиванець.

    Берете лаваш і викладаєте гарно на пластик. Смаруєте майонезом і посипаєте різними травичками, на кшталт петрушка, кріп, цибулька зелена, гичка зелена часнику...
    Зверху кладемо другий пласт лавашу і знову смаруємо майонезом. На цей лаваш тремо або дрібно краємо варене яєчко.
    Тоді третій пласт і знову смаруємо майонезом а зверху викладаємо подріблені або втерті на терці крабові палички або мясо. (хто що собі може позволити)
    Далі акуратно скручуємо це все в рулет і даємо трошки відпочити на холоді.
    Краяти навскіс і викладати на таріль.

    Я спочатку була насторожена такою репетицією майонезу, але не помилилась воно того варте. Навіть моя мама яка в житті не доторкнеться до морської їжі з задоволенням це чудо їла.
    Дуже гарно виглядає на столі.

    Як доживу до Різдва і вдасться приготувати, сфотоґрафую і показю.
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. julka

    julka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Всім дякую за рецепти начинок для лавашу. На вихідних обов"язково попробую:)
    Ніби зранку добре поснідала, але шось знову так їсти захотілося, шо слюнки течуть...
     
  13. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А я сьогдні готувала страву з італійської кухні, так смачно і легко!
    Кому цікаво, читайте нижче.

    На пательню влити небагато олії і чучуть підсмажити зубчик часничку, але так щоб він не пригорів! Тоді на тій олії підсмажити фарш. Коли з фаршу почне воділятись водичка, тоді приправити його сіллю і червоним перцем, туди ж потерти одну цибулину!

    В окремій посудині розвести 3 столові ложки томатної пасти з водою( на 250гр. фаршу - 300гр суміші) це додати до фаршу і тушити 40 хв. По мірі викіпання воду можна доливати!

    Теж в окремій посудині розвести 3ст ложки сметани з водов( води так само як і до томатної пасти) і додати десь 5ч. ложок муки, це розтерти, як що не можете добре розтерти грудки муки, це не страшо, цю суміш додати до фаршу і підтушити 5хв. Воно почне гуснути на очах! Так має бути.

    Тоді відварити макарон такий з дирками але він має бути недовареним! Цей макарон вимішати з вже приготовленим соусом(той фарш)! Висипаєм це на бритванку і зверху натерти сир Пермазан, але як такого немає, то можна і звичайтий, твердий! Це все випікаємо в духовці 15-20 хв. на температурі 180"С Але не на грилі, на звичайній традиційній жарці!

    СМАЧНОГО!!!!
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Да хто любить поїсти тунця? Я - дуже.
    Велике прохання, хто знає рецептики салатів з тунцем - напишіть. Але є одне АЛЕ, я не їм яєць, отож хотілося б без них
     
  15. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Отже ви майонезу також не їсьте?

    Бо можна до салатику додати різних пре-різних овочів, наприклад, дрібно покраяну моркву, селеру (зелену, пагінці), петрушку зелену, оливки, цибульку.
     
  16. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ні майонез я їм. Розумієте, це взагалі важко зрозуміти, вибачте за тавтологію.
    Я не можу їсти яйця, коли їх видно, а от там де вони є, але не видно - їм. Не знаю чому це так, бабаця каже, що малою їла, а от тепер - ні
     
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ну тоді не все так страшно.
    Візьміть тунець і покрайте до нього маленькими кубичками свіжу моркву, зелений і червоний перець, цибульку, селеру (зелену), зелень кропу і петрушки. Якщо дуже бачаєте можете щей додати дрібно-покраяні чорні оливки типу каламата (у них особливий смак) і заправити все це майонезом. А ще дуже смачно якщо до такої салатки додати тертого твердого сиру.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Обожнюю салатик з тунцем (в нас у Театральному гарно його готують).
    Складники до перемішування:
    - пекінська капуста - 1 качан
    - консервований тунець (у власному соку) - 1 банка
    - огірок - 1 шт.
    - цибуля - 1 шт.
    - голандський сир – 200 гр
    - сік лимону
    - олія- для заправлення
    - спеції за смаком
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Анютка

    Анютка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Супер-пупер!!! Дуде дякую!! Треба буде на вихідних спробувати, та й є нагода
     
  20. Samojlovu4

    Samojlovu4 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Дівчатам на потіху, хлопцям на закуску до Свят...

    Давно хтів написати, та все часу бракувало...
    Мариновані грибочки за 15 хв., я не кухар, але якось традиційно їх готую до гостей, хвалили дуже всі, просили переписати. Рецепт історія не зберегла, тому пишу з голови.
    P.S.: Ліля, то я від однієї білоруски з Канади дістав...;)

    Величеньку пательню розігріти, туда вилити 1/5 стакану олії соняшникової, 1/3 оцту, 4 горошки духмяного перцю, 10 горошків чорного перцю, 8-10 лаврових листків, чайну ложку цукру з вершком, чайну ложку солі, три зубчики часнику розчавити... то все підігріти майже до кипіння і вкинути туди 500гр. помитих і порізаних на дрібніше шампіньйонів...
    Під кришкою кип"ятити 10 хв. і все. Потім охолодити на балконі і поставити на годинку в холодильник.
    Ну а потім на стіл.

    Смачного! :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  21. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Канапе c лососем

    НАДО: 100 г соленого лосося или семги, 2 филе анчоуса, 0,5 луковицы, 1 ст. ложка сметаны, 1 ч. ложка коньяка, 1 - 2 веточки свежей петрушки, соль - по желанию, белый перец - по вкусу, ломтики черного хлеба, 1 ст. ложка красной икры.

    ГОТОВИМ: 1. Рыбу промываем под струей проточной холодной воды и мелко рубим ножом. 2. Лук и петрушку мелко нарезаем. 3. Смешиваем все компоненты (кроме икры). 4. Получившийся паштет намазываем на кусочки черного хлеба (корочку срезаем). Сверху украшаем красной икрой.
     
    • Подобається Подобається x 4