Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Олена_ua А цікаво, їх спекти в печі можна? Бо я любитель дріжджового тіста
Відповідь: З особистих рецептів. Сьогодні дали ось такий рецепт і я скоренько на вечерю зготувала. Не знаю, як його назвати. Нехай буде М"ясна запіканка. Потрібно: 1 кг фаршу (будь-якого) 1 велика цибулина 1 столова ложка з чубком муки 2 великих кислих яблука 200 г тертого сиру(мозарела), або іншого майонез Включити духовку на 300*, щоби розігрілася. Цибулину покришити, як до зажарки, підсмажити на олії до золотистого кольору, в кінці дати муку і ще трохи підсмажити. Фарш виложити в миску, всипати підсмажену цибулю, присмачити перцем, сіллю і все вимішати. У вогнетривку ( в мене була керамічна) форму виложити на низ фарш рівномірно. Зверху потерті на грубій тертці яблука, тоді притрусити сиром і полити рівномірно майонезом. Але не переборщити з майонезом. Ложкою гарно розмастити, щоби все покрило. Закрити форму фольгою, духовку скрутити на 220* і лишити, щоби пеклося 40 хв. Нямка! П.С.Наступного разу хочу ще спробувати на яблука положити порізані консервовані гриби.
Відповідь: З особистих рецептів. І з грибами буде смачно. На прохання чоловіка постійно мушу як не запіканку, так лазанью робити. Запіканку часом роблю з картоплею, нарізаною тоненькими кружальцями і помідорами. Але в результаті багатьох спроб зрозуміла, що будь з чим буде добре. )))) А майонез можна не давати. Я його замінюю сметаною. І поливаю нею картоплю - вона виходить зовсім ніжна тоді. Важливо, щоб було багато сиру.
Відповідь: З особистих рецептів. Будь ласка, дайте рецепт приготування лазанї, тільки щось простіше, без "заморочок"
Відповідь: З особистих рецептів. Порадьте, різні комбінації (начинки) для вірменського лавашу.Вчора купили лаваш, і хочеться шось приготовити.
Відповідь: З особистих рецептів. Лінива лазанья Пластини лазаньї (Купую у Арсені. такі що попередньо не треба проварювати) 300-400 гр мішаного м"ясного фаршу 150 гр шампіньйонів 2 томати 200 гр сиру 0,5 молока Спеції Зелень петрушки Беремо обов"язково досить глибоку прямокутну форму. Змащуємо її олією. В неї викладаємо пластини лазаньї так щоб одна не заходила на іншу бажано. (Якщо будуть трошки заходити - теж не страшно.) Викладаємо на неї половину фаршу, перемішаного зі спеціями. Вирівнюємо пласт і викладаємо його 2 -ма томатами порізаними на кружальця. Засипаємо тертим сиром (третиною від підготованого). Викладаємо знову лазанью. На неї - 2 половину фаршу. Зверху - порізані гриби (можна їх також обсмажити попередньо). Затираємо сиром пласт. Викладаємо знову пластина лазаньї та затираємо верх сиром та посипаємо зеленню. Молоко вливати так, щоб повністю покрити зверхом лазанью. Кладемо в розігріту до 220 градусів духовку (режим-вентиляція) на 30-40 хвилин доки все молоко не запечеться. Готово. До фаршу можна додавати цибулю, але особисто я так не роблю.
Відповідь: З особистих рецептів. Мы на днях с женой купили книгу Зкакрпатські народні страви. Мы не раз отдыхали в Закарпатье, кухня замечательная. Сегодня приготовили мясо пикантное.
Відповідь: З особистих рецептів. 1. картопляне пюре зі смаженою цибулькою (але накладати охолодженим, бо лаваш буде рватися) 2. потерти моркву, дрібно порізати цибулю і тушкувати. коли остигне видусити туди часнику до смаку і заправити майонезом 3. варене куряче мясо 4. дрібно порізана зелень (цибуля, кріп, петрушка ну і ще хто що любить) 5. мариновані гриби 6. просто майонез з часником 7. просто Ваша фантазія :p
Відповідь: З особистих рецептів. Вірменський лаваш це те що таким великим тоненьким пластом і можна скрутити в рулетик начинивши різними штуками? Якщо то то, тоді знаю як приготувати дуже файний завиванець. Берете лаваш і викладаєте гарно на пластик. Смаруєте майонезом і посипаєте різними травичками, на кшталт петрушка, кріп, цибулька зелена, гичка зелена часнику... Зверху кладемо другий пласт лавашу і знову смаруємо майонезом. На цей лаваш тремо або дрібно краємо варене яєчко. Тоді третій пласт і знову смаруємо майонезом а зверху викладаємо подріблені або втерті на терці крабові палички або мясо. (хто що собі може позволити) Далі акуратно скручуємо це все в рулет і даємо трошки відпочити на холоді. Краяти навскіс і викладати на таріль. Я спочатку була насторожена такою репетицією майонезу, але не помилилась воно того варте. Навіть моя мама яка в житті не доторкнеться до морської їжі з задоволенням це чудо їла. Дуже гарно виглядає на столі. Як доживу до Різдва і вдасться приготувати, сфотоґрафую і показю.
Відповідь: З особистих рецептів. Всім дякую за рецепти начинок для лавашу. На вихідних обов"язково попробую Ніби зранку добре поснідала, але шось знову так їсти захотілося, шо слюнки течуть...
Відповідь: З особистих рецептів. А я сьогдні готувала страву з італійської кухні, так смачно і легко! Кому цікаво, читайте нижче. На пательню влити небагато олії і чучуть підсмажити зубчик часничку, але так щоб він не пригорів! Тоді на тій олії підсмажити фарш. Коли з фаршу почне воділятись водичка, тоді приправити його сіллю і червоним перцем, туди ж потерти одну цибулину! В окремій посудині розвести 3 столові ложки томатної пасти з водою( на 250гр. фаршу - 300гр суміші) це додати до фаршу і тушити 40 хв. По мірі викіпання воду можна доливати! Теж в окремій посудині розвести 3ст ложки сметани з водов( води так само як і до томатної пасти) і додати десь 5ч. ложок муки, це розтерти, як що не можете добре розтерти грудки муки, це не страшо, цю суміш додати до фаршу і підтушити 5хв. Воно почне гуснути на очах! Так має бути. Тоді відварити макарон такий з дирками але він має бути недовареним! Цей макарон вимішати з вже приготовленим соусом(той фарш)! Висипаєм це на бритванку і зверху натерти сир Пермазан, але як такого немає, то можна і звичайтий, твердий! Це все випікаємо в духовці 15-20 хв. на температурі 180"С Але не на грилі, на звичайній традиційній жарці! СМАЧНОГО!!!!
Відповідь: З особистих рецептів. Да хто любить поїсти тунця? Я - дуже. Велике прохання, хто знає рецептики салатів з тунцем - напишіть. Але є одне АЛЕ, я не їм яєць, отож хотілося б без них
Відповідь: З особистих рецептів. Отже ви майонезу також не їсьте? Бо можна до салатику додати різних пре-різних овочів, наприклад, дрібно покраяну моркву, селеру (зелену, пагінці), петрушку зелену, оливки, цибульку.
Відповідь: З особистих рецептів. Ні майонез я їм. Розумієте, це взагалі важко зрозуміти, вибачте за тавтологію. Я не можу їсти яйця, коли їх видно, а от там де вони є, але не видно - їм. Не знаю чому це так, бабаця каже, що малою їла, а от тепер - ні
Відповідь: З особистих рецептів. Ну тоді не все так страшно. Візьміть тунець і покрайте до нього маленькими кубичками свіжу моркву, зелений і червоний перець, цибульку, селеру (зелену), зелень кропу і петрушки. Якщо дуже бачаєте можете щей додати дрібно-покраяні чорні оливки типу каламата (у них особливий смак) і заправити все це майонезом. А ще дуже смачно якщо до такої салатки додати тертого твердого сиру.
Відповідь: З особистих рецептів. Обожнюю салатик з тунцем (в нас у Театральному гарно його готують). Складники до перемішування: - пекінська капуста - 1 качан - консервований тунець (у власному соку) - 1 банка - огірок - 1 шт. - цибуля - 1 шт. - голандський сир – 200 гр - сік лимону - олія- для заправлення - спеції за смаком
Відповідь: З особистих рецептів. Супер-пупер!!! Дуде дякую!! Треба буде на вихідних спробувати, та й є нагода
Відповідь: З особистих рецептів. Дівчатам на потіху, хлопцям на закуску до Свят... Давно хтів написати, та все часу бракувало... Мариновані грибочки за 15 хв., я не кухар, але якось традиційно їх готую до гостей, хвалили дуже всі, просили переписати. Рецепт історія не зберегла, тому пишу з голови. P.S.: Ліля, то я від однієї білоруски з Канади дістав... Величеньку пательню розігріти, туда вилити 1/5 стакану олії соняшникової, 1/3 оцту, 4 горошки духмяного перцю, 10 горошків чорного перцю, 8-10 лаврових листків, чайну ложку цукру з вершком, чайну ложку солі, три зубчики часнику розчавити... то все підігріти майже до кипіння і вкинути туди 500гр. помитих і порізаних на дрібніше шампіньйонів... Під кришкою кип"ятити 10 хв. і все. Потім охолодити на балконі і поставити на годинку в холодильник. Ну а потім на стіл. Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Канапе c лососем НАДО: 100 г соленого лосося или семги, 2 филе анчоуса, 0,5 луковицы, 1 ст. ложка сметаны, 1 ч. ложка коньяка, 1 - 2 веточки свежей петрушки, соль - по желанию, белый перец - по вкусу, ломтики черного хлеба, 1 ст. ложка красной икры. ГОТОВИМ: 1. Рыбу промываем под струей проточной холодной воды и мелко рубим ножом. 2. Лук и петрушку мелко нарезаем. 3. Смешиваем все компоненты (кроме икры). 4. Получившийся паштет намазываем на кусочки черного хлеба (корочку срезаем). Сверху украшаем красной икрой.