Дорогі форумляночки! Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів. В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут. Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів. Наперед дуже всім дякую за розуміння! Смачного!
Відповідь: З особистих рецептів. Vanilia, пишіть, як вмієте. Основне - рецепти. Звикайте, раз в невістки до Львова збираєтеся. Та і нема нічо страшного в тих діалектах. Всі добре знають укр. літ. мову, але те, що чули з дитинства їм наймиліше. Та і приколюємося часто. Де ще так поговориш, як не ві Львові? Запитайте Бориса - він вже все розуміє.
Відповідь: З особистих рецептів. А мене це й не хвилює, скоріше навпаки.Мені подобається коли пишуть як говорять, або приколюються.Ми ж тут не диктант з укрмови пишемо. Між іншим, не я це питання підняла
Відповідь: З особистих рецептів. Про Рататуй класно А сирний пляцок який? Сирник? Я хотіла сирну запіканку спекти, але сьогодні обійдемось. Я її й так часто печу. Сьогодні в нас курячі котлетки, гречка, салат з червоної квасолі, салат з капусти і желейний десерт Додано через 1 хвилину От і я так думаю, що на форумі не обов.язково писати літературною мовою і грамотно, це ж не документ або щось типу того
Відповідь: З особистих рецептів. to Liliyah Romanova Лілечка, а можна поставити список рецептів на першій сторінці? Це б було так файно.
Відповідь: З особистих рецептів. ЗРАЗИВаримо бульбу, нечищену і несолену. Мелемо, додаємо яйце, муку, сіль, перець. Робимо тісто - щоб трималося купи. Начинка. Я дуже люблю з капусти і гречки(зварити квашену капусту, додати смажену цибульку і гречку, спеції, трошки посмажити (як на вареники)) Або з фасолі. Фасолю зварити, підсмажити на цибульці, додати спеції. Або з мяса, гороху..... Тісто розкатуємо і нарізаємо як на вареники, але великими кусками. Робими великі "варениці", накладаємо начинку і закручуємо як вареники, кладемо лінією скрутки донизу, щоб вийшов пиріжок, притискаємо(щоб був плоский, 1-2 см). Смажемо на олії, перевертаючи. Їсти з майонезом, сметаною, часником - на свій смак. Швидко і дешево. І Смачно! Додано через 7 хвилин ПАЛЮШКИ Варимо бульбу, нечищену і несолену. Мелемо, додаємо яйце, муку, перець. Робимо тісто - щоб трималося купи. (Без солі, бо розваряться) Розкатуємо як ковбасу, нарізаємо кусочками(трохи більшими ніж на вареники). Кожен кусочок розкатуємо долонею до форми пальця. Кидаємо на кипяток(посолений), варимо не довго! Відціджуємо і заправляємо смаженою цибулькою. Істи з майонезом чи сметаною. Трохи важко варити перший раз - щоб не розварилися і не були сирі. А готуються дуже скоро - якщо мати зварену бульбу, то за 30-40 хвилин можна їсти.
Відповідь: З особистих рецептів. Зорянівонько Ви читаєте мої думки Я зібралась сьогодні палюшки робити
Відповідь: З особистих рецептів. Обов"язково. Мій мейл у профілі має бути. Тільки мені скажете, коли вислали.
Відповідь: З особистих рецептів. Сьогодні такий салатик роблю: Салат з курки Взяти або курятину копчену або філе куряче піджарити Нарізати соломкою (не дуже дрібно) 3 -4 яйця збити, додати чуть солі (має бути як на омлет) і спекти 1 або 2 тоненьких "омлетики". Ці омлетики скрутити в рулетики, порізати. (Воно получиться теж як соломка). Цибулю порізати півкільцями. Туди ж половинками оливки (можна і без них). Заправити йогуртом, соусом або майонезом. Можна додати нарізаного зеленого кропу. Дуже смачно
Відповідь: З особистих рецептів. Нині зробила кекс ( до церкви). Дуже легкий рецепт і навіть не треба вмикати міксер, можна все гарно вимішати ложкою або «тріпачкою». Кекс маковий з родзинками Перепис взятий з (http://www.citykitchen.ru) 1 склянку маку замочити на годину в 1 склянці сметани або йогурту 1скл родзинок 1скл муки 1 яйце 1 скл цукру 1/2 ч. ложечки соди ваніль Всі складники вимісити до однородної маси. Викласти в кексову форму, змащену маслом і випікати при 185градусів Цельсію, приблизно 45-50хв. Готовність провіряється сірничком.
Відповідь: З особистих рецептів. Ванілко, Ваш салатик мені запав вже пару днів тому. А нині зробила. Одне зауваження. Цибулю дуже чути. Півкільцями, думаю, загрубо. На другий раз її покришу маленькими кубиками і примариную. Тобто трошки солі, трошки цукру і трошки оцту, або лимона видушити. А оливки тут дуже доречні! Тільки ще запитання. Чи не пробували Ви ще щось додавати з овочів? Чи не пішов би сюди квашений, чи свіжий огірок, або свіжа редиска, або болгарський свіжий перець, або хоча би консервований?
Відповідь: З особистих рецептів. З цибулею мені підходить, бо мій чоловік дуже любить сиру цибулю Інакше не пробувала. А примаринувати хороша ідея, спробую. По рецепту оливки туди не треба, це я сама по смаку попробувала і мені сподобалось. Перець, думаю, пішов би. От на рахунок огірка , - тут треба пробувати. До речі, мене теж Оля звати :ninja: Додано через 1 годину 47 хвилин салат з червоної капсти нашинкувати червону капусту, збризнути лимонним соком, трошки солі і розім.яти. Моркву натерти на круній торці. ,Часник роздавити в часникодавці. Все перемішати і заправити любою заправкою. Можна ще з ізюмом робити. Капуста, морква, цибуля (половинка), пару крапель лимонного соку, цукор, сіль, натуральний йогурт (для заправки), ізюм, перець (перець можна не давати).
Відповідь: З особистих рецептів. І я люблю. Але коли вона дуже "жива", то тоді хоч після того, як наївся, біля нікого не ставай. Приємно чути. Буду знати. Ще такого варіанту, щоби ізюм і солений, перчений не пробувала. Мушу перше сама продегустувати.
Відповідь: З особистих рецептів. На першій не вийде. Дописи на форумі розміщені за часом їх написання. Саме тому список є окремою гілкою, яку я навмисне прикріпила, аби вона завжди була однією з перших.
Відповідь: З особистих рецептів. 28 листопада-початок різдвяного посту. Було б цікаво дізнатися про пісні страви які хто готує. Почну зі свого рецепту: Варену картоплю перемолоти на м’ясорубці і разом із мукою замісити картопляне тісто. Начинку можна приготувати за своїм смаком. Це може бути смажена риба, капуста чи гриби. Сформувати пиріжки, щоб були приплюснуті і обжарити з двох сторін на олії. Таких пиріжків готую як правило багато, бо мої чоловіки малою кількістю не обходяться.:D Ось тут теж дещо можна знайти
Відповідь: З особистих рецептів. а як ви цю рибу начиняєте в тісто? Наприклад, берем філе хека і смажимо обкачавши спочатку в борошні і яйці. Потім риба підсмажена остигає і Ви її вилкою мнете всю і ориману масу кладете в тісто? Мене саме спосіб вкладання риби цікавить