З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Vanilia, пишіть, як вмієте. Основне - рецепти. :)

    Звикайте, раз в невістки до Львова збираєтеся. :) Та і нема нічо страшного в тих діалектах. Всі добре знають укр. літ. мову, але те, що чули з дитинства їм наймиліше. Та і приколюємося часто. Де ще так поговориш, як не ві Львові? Запитайте Бориса - він вже все розуміє. :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    А мене це й не хвилює, скоріше навпаки.Мені подобається коли пишуть як говорять, або приколюються.Ми ж тут не диктант з укрмови пишемо.
    Між іншим, не я це питання підняла:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Про Рататуй класно :)

    А сирний пляцок який? Сирник?
    Я хотіла сирну запіканку спекти, але сьогодні обійдемось. Я її й так часто печу.
    Сьогодні в нас курячі котлетки, гречка, салат з червоної квасолі, салат з капусти і желейний десерт :)

    Додано через 1 хвилину
    От і я так думаю, що на форумі не обов.язково писати літературною мовою і грамотно, це ж не документ або щось типу того :)
     
  5. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    to Liliyah Romanova
    Лілечка, а можна поставити список рецептів на першій сторінці? Це б було так файно.[​IMG][​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Якщо хтось його зробить. ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    to Liliyah Romanova
    Зроблю, і поштою перешлю? А Ви запостите?
     
  8. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    ЗРАЗИ
    Варимо бульбу, нечищену і несолену.
    Мелемо, додаємо яйце, муку, сіль, перець.
    Робимо тісто - щоб трималося купи.

    Начинка.
    Я дуже люблю з капусти і гречки(зварити квашену капусту, додати смажену цибульку і гречку, спеції, трошки посмажити (як на вареники))
    Або з фасолі. Фасолю зварити, підсмажити на цибульці, додати спеції.
    Або з мяса, гороху.....

    Тісто розкатуємо і нарізаємо як на вареники, але великими кусками. Робими великі "варениці", накладаємо начинку і закручуємо як вареники, кладемо лінією скрутки донизу, щоб вийшов пиріжок, притискаємо(щоб був плоский, 1-2 см). Смажемо на олії, перевертаючи. Їсти з майонезом, сметаною, часником - на свій смак.
    Швидко і дешево. І Смачно!

    Додано через 7 хвилин
    ПАЛЮШКИ​

    Варимо бульбу, нечищену і несолену.
    Мелемо, додаємо яйце, муку, перець.
    Робимо тісто - щоб трималося купи. (Без солі, бо розваряться)

    Розкатуємо як ковбасу, нарізаємо кусочками(трохи більшими ніж на вареники). Кожен кусочок розкатуємо долонею до форми пальця.

    Кидаємо на кипяток(посолений), варимо не довго! Відціджуємо і заправляємо смаженою цибулькою. Істи з майонезом чи сметаною.

    Трохи важко варити перший раз - щоб не розварилися і не були сирі.
    А готуються дуже скоро - якщо мати зварену бульбу, то за 30-40 хвилин можна їсти.
     
    • Подобається Подобається x 10
  9. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Зорянівонько Ви читаєте мої думки :) Я зібралась сьогодні палюшки робити :)
     
  10. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Обов"язково. Мій мейл у профілі має бути. Тільки мені скажете, коли вислали. :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ліля, сьогодні ж почну це робити. Поміж дощ, тобто поміж роботу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Сьогодні такий салатик роблю:
    Салат з курки
    Взяти або курятину копчену або філе куряче піджарити
    Нарізати соломкою (не дуже дрібно)
    3 -4 яйця збити, додати чуть солі (має бути як на омлет) і спекти 1 або 2 тоненьких "омлетики". Ці омлетики скрутити в рулетики, порізати. (Воно получиться теж як соломка).
    Цибулю порізати півкільцями.
    Туди ж половинками оливки (можна і без них). Заправити йогуртом, соусом або майонезом. Можна додати нарізаного зеленого кропу.
    Дуже смачно :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Нині зробила кекс ( до церкви). Дуже легкий рецепт і навіть не треба вмикати міксер, можна все гарно вимішати ложкою або «тріпачкою».

    Кекс маковий з родзинками
    Перепис взятий з (http://www.citykitchen.ru)

    1 склянку маку замочити на годину в 1 склянці сметани або йогурту
    1скл родзинок
    1скл муки
    1 яйце
    1 скл цукру
    1/2 ч. ложечки соди
    ваніль

    Всі складники вимісити до однородної маси. Викласти в кексову форму, змащену маслом і випікати при 185градусів Цельсію, приблизно 45-50хв. Готовність провіряється сірничком.
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ванілко, Ваш салатик мені запав вже пару днів тому. :) А нині зробила. Одне зауваження. Цибулю дуже чути. Півкільцями, думаю, загрубо. На другий раз її покришу маленькими кубиками і примариную. Тобто трошки солі, трошки цукру і трошки оцту, або лимона видушити. ;) А оливки тут дуже доречні! Тільки ще запитання. Чи не пробували Ви ще щось додавати з овочів? Чи не пішов би сюди квашений, чи свіжий огірок, або свіжа редиска, або болгарський свіжий перець, або хоча би консервований?
     
  15. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Відповідь: З особистих рецептів.


    З цибулею мені підходить, бо мій чоловік дуже любить сиру цибулю :) Інакше не пробувала. А примаринувати хороша ідея, спробую.
    По рецепту оливки туди не треба, це я сама по смаку попробувала і мені сподобалось.
    Перець, думаю, пішов би. От на рахунок огірка , - тут треба пробувати. :)

    До речі, мене теж Оля звати :ninja: :)

    Додано через 1 годину 47 хвилин
    салат з червоної капсти
    нашинкувати червону капусту, збризнути лимонним соком, трошки солі і розім.яти. Моркву натерти на круній торці. ,Часник роздавити в часникодавці.
    Все перемішати і заправити любою заправкою.


    Можна ще з ізюмом робити.
    Капуста, морква, цибуля (половинка), пару крапель лимонного соку, цукор, сіль, натуральний йогурт (для заправки), ізюм, перець (перець можна не давати).
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Оля

    Оля Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    І я люблю. Але коли вона дуже "жива", то тоді хоч після того, як наївся, біля нікого не ставай. :)
    Приємно чути. Буду знати. :)

    Ще такого варіанту, щоби ізюм і солений, перчений не пробувала. :) Мушу перше сама продегустувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: З особистих рецептів.

    На першій не вийде. Дописи на форумі розміщені за часом їх написання.
    Саме тому список є окремою гілкою, яку я навмисне прикріпила, аби вона завжди була однією з перших. :)
     
  18. Олена_ua

    Олена_ua Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    28 листопада-початок різдвяного посту.
    Було б цікаво дізнатися про пісні страви які хто готує.
    Почну зі свого рецепту:
    Варену картоплю перемолоти на м’ясорубці і разом із мукою замісити картопляне тісто.
    Начинку можна приготувати за своїм смаком. Це може бути смажена риба, капуста чи гриби.
    Сформувати пиріжки, щоб були приплюснуті і обжарити з двох сторін на олії.
    Таких пиріжків готую як правило багато, бо мої чоловіки малою кількістю не обходяться.:D
    Ось тут теж дещо можна знайти
     
    • Подобається Подобається x 5
  19. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    а як ви цю рибу начиняєте в тісто? Наприклад, берем філе хека і смажимо обкачавши спочатку в борошні і яйці. Потім риба підсмажена остигає і Ви її вилкою мнете всю і ориману масу кладете в тісто? Мене саме спосіб вкладання риби цікавить :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Олена_ua

    Олена_ua Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Краще, щоб була сама м’якіть без шкірки ну і звісно без кісточок.:)
     
  21. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів.

    Ясно. Дякую :)