Хто в домі голова?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем консультант, 29 Вересень 2007.

1. Korona

Korona New Member

Відповідь: Хто в домі голова?

А хіба я сказала, що будувати щось на цілях жінки? Спочатку мова йшла про те, хто у домі голова, а прискіпуючись до кожного виразу, плавно перейшли до іншого. Я не заперечую що варто все робити з Богом, через Бога ,і для Бога.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це тішить. Але зазвучало у вас усе дуже цікаво: жити цілями жінки і йти до них чоловіковим шляхом.
    Не бачу в тому ні краплі Божого. Бачу хіба два егоїзми.

3. Korona

Korona New Member

А хіба я сказала, що жити цілями жінки і йти до них шляхом чоловіка - це по Божочу чи не по Божому? У цьому своя філософія.

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

Я дуже перепрошую, Ліля Романова, а Ви напевне дружина священника?

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не напевно, точно. Тільки яким чином це стосується цієї теми? ;)
    Ви написали отако:
    Однозначно своя філософія. Тільки людські цілі вичерпні, як не крути, та й матеріяльні також. Цілі мають бути трохи менш приземлені, бо людська натура таких потребує.

5. Korona

Korona New Member

А хто ж тоді посилає нові цілі і матеріальні блага , коли вони вичерпуються?
    Це ніяк не стосується, тепер я розумію чову ви так все трактуєте.

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

а я не розумію як то так все трактується. Ви он нічого конкретного не говорите а кидаєтесь фразами а коли вам задають конкретне запитання ви знову кидаєте якісь високопарні слова, замість того аби сказати - я маю на увазі що жінка берегиня домашнього вогнища тому що А, Б, і далі по-списку а йти чоловіковим шляхом, значить так то і так то. А то якось по Божому чоловіковим шляхом, і як ж то? І чому тоді чоловік в хаті голова а не Бог?

7. Korona

Korona New Member

.....
    З самого початку, я намагалася підтримати тему, розвивати її. Але бачу, що уся негативна критика до моїх дописів, мені стає нецікаво продовжувати тему і щось комусь доказувати тижнями. Давайте змінемо тему.

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

ДЕ???? Чим підтримати??? І куда розвивати???

То може ще скажете що я винна в тому що ви не розкрились як того хотіли?

9. Korona

Korona New Member

А чи важливо і суттєво - хто голова?? думаю ні. Я вважаю , у сімї не має бути зверхності і приниження.

10. vikad

vikad New Member

Згідна.
    Питання головування однозначне і неоднозначне водночас. Читаємо Ефесян 5:22-31: "Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві, бо чоловік голова дружини, як і Христос Голова Церкви, Сам Спаситель тіла!
    І як кориться Церква Христові, так і дружини своїм чоловікам у всьому.
    Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе...
    Чоловіки повинні любити дружин своїх так, як власні тіла, бо хто любить дружину свою, той любить самого себе.
    Бо ніколи ніхто не зненавидів власного тіла, а годує та гріє його, як і Христос Церкву,бо ми члени Тіла Його від тіла Його й від костей Його!
    Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і будуть обоє вони одним тілом."
    Спочатку ап. Павло говорить однозначно: "Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господеві", а потім додає: "Чоловіки повинні любити дружин своїх так, як власні тіла" Дівчатка, подумайте, чи важко підкорятися чоловікові, який любить тебе, як власне тіло? Наприклад: Я маю математичний склад розуму і мені легше порахувати витрати на місяць, і чоловік, зі своєї сторони довіряє мені в цьому. Чи це принижує мого чоловіка, як голову? Ні. Тому, що я поважаю його! Я поважаю його думки, рішення, почуття. З іншої сторони, якщо чоловік розуміє це правильно, то він правильно виконує головування - шукає те, що є кращим для сім'ї.Коли в нас виникають якість проблеми чи питання - у нас діалог, я не приймаю рішень без нього, а він без мене (мова не йде про купівлю сірників і т.ін.). Але останнє слово має бути за чоловіком (навіть тоді, коли він погоджується з думкою дружини).
    Якщо чоловік сидить під столом, бо він голова ( з анекдоту, хто не знає - розкажу), то це переступає принцип підкорення. Але й якщо чоловік - голова, а жінка - шмата у домі, то він також не підкоряється Божому порядку.
    Хай кожен робить те, що вміє краще, але із взаємною повагою і любов'ю, і сім'ї будуть міцними.