Хто у домі "тяглова конячка"?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 3 Липень 2009.

?

Ну, то хто?

1. сім*ю утримує жінка

3,2%
  2. сім*ю утримує чоловік

33,5%
  3. заробляємо порівну

10,2%
  4. працюють обоє, але жінка заробляє більше

11,2%
  5. працюють обоє, але чоловік заробляє більше

37,7%
  6. свій варіянт

4,2%
  1. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Відповідь: Хто у домі "тяглова конячка"?

У нашій сім'ї - пятий варіант, заробляємо обоє, але я й навіть не намагаюся принести більше грошенят - бо то був би великий удар по його мужскому "самолюбію"...

2. Winter

Winter New Member

У нас мужчина заробляє більше. На свої гроші я можу купляти собі всякі дрібниці, сходити в кафе, на карманні розходи. А гроші милого йдуть на їжу, бензин...... на всі потреби і на мій шопінг:):):)

3. Ziben

Ziben :)

В нашій сім"ї заробляю я, чоловік працю радше для задоволення. Так було з першого дня знайомства, тому я знала на що йду. У мене величезний стимул- самовдосконалюватись, шукати якісь підробітки, не зупинятись на досягнутому. Скажете що я ненормальна, але мені так добре. Дуже боюсь стати від когось залежною в матеріальному плані, навіть від коханого.

• Безграмотно Безграмотно x 1
  4. mamaTimy

mamaTimy ... трохи вредна))

В мене зараз мама почала більше за тата заробляти, а він і радий. А мама якось змирилась вроді. Дивно, бо як на мене чоловік має сім'ю утримувати. IМХО!

5. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Одним коханням ситий не будеш.І рано чи пізно всі стосунки стають натягнутими якщо в сім"ї не буде нормальної фінансової сторони.Ніхто не говорить за якісь космічні багатства.Я про нормальне функціювання.Адже спочатку ми думаємо тільки про себе,про один одного.Але потім з"являється сім"я і треба то заплатити за хату,то щось купити,то на лікування.....І почались нерви.
    В нас так в суспільстві закладено,що чоловік повинен забезпечувати сім"ю.жінка виношує дітей,народжує,готує їсти,робить комфортне життя,та ще багато іншого.Хоч і чоловік їй допомагає у всьому(хоча не завжди).Це вже давно така норма життя.
    Але коли чоловік молодий та здоровий задере ноги і цілими днями робить вмгляд ніби він весь в пошуках роботи а її немає,то це ще гірша ситуація.Я б наприклад того не стерпіла,якби бачила фальш у тому всьому.Бо жінка дійсно як та коняка б була.Але якщо мій чоловік хворий чи є на те дійсно причина-це зовсім інше питання

6. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

ну, я б сказала що це було нормою життя. Все-таки світ міняється, і міняються стереотипи життя.

а от це дійсно погано.

Я розумію коли обох влаштовує, коли жінка заробляє більше чоловіка. Ну можуть же ж бути такі варіянти, що вона кар"єристка, а він - вільний художник.( ну це я образно). Не варто заганяти чоловіка робити кар"єру і гнатися за великою з/п якщо це абсолютно не його.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на сьогоднішній день "тягловою" конячкою в домі є той, хто вміє і може заробити кошти. І не важливо- жінка це чи чоловік. Адже і деяким жінкам це вдається набагато краще. Питання у іншому- добре, коли в цей час "друга половина" сім ї має бажання і можливість узяти на себе більшу частину домашніх клопотів. Бо так чи інакше, одна людина не може ідаельно працювати "на два фронти"- і достатні кошти заробляти, щоб дім був "повною чашею" і три рази на день їсти виварювати та з пилесосом по хаті бігати ( образно кажучи). У нас, наприклад, є така знайома подружня пара- дружина там займає значну посаду у відомій іноземній компанії. Тож вона забезпечує достаток у домі, а чоловік... пішов у декрет.

8. Gajka

Gajka Well-Known Member

А хіба в грошах щастя? Для мене мука не без грошей, а без коханого.
    Мені досить, як він буде мене любити і разом можемо й пісну бульбу їсти, лиш би в мирі.

9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

або з неї така собі господиня, зате їй вдалося свого часу зачепитися за добре оплачувану роботу, а він отримує задоволення від доглядання дітей і ведення господарства - і всім так зручно.

10. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Десь прочитала:"Если мужчина родит мне детей, забив при этом на свое здоровье и внешний вид, будет мне готовить, стирать, содержать дом в чистоте,воспитывать детей, лечить их,ждать меня когда я приду с гулянок.....то я готова сама его обеспечить."

То такий собі вистріл-дорікання в чоловічу сторону, хоча "забити" на зовнішній вигляд жінку ніхто ніби і не примушує, як і чекати когось з гулянок.

У нас зараз тяглова конячка я, чоловік працює вдома, школа, дрібна закупи - на ньому, як і прибирання. І знаєте, що мене тішить? Що мною хтось тішиться - що я прийду, нарешті, додому.

11. sonnechko

sonnechko New Member

мене найбільше достає така думка ,що чоловік заробляє , а жінка сидить ! вдома( НІБИ ТІЛЬКИ СИДИТЬ) .То ,що вона може за цілий день і не присяде, і всі нерви собі змотає ,поки робить уроки з дітьми ,обо ще щось - то до уваги зовсім не береться . Я наприклад , часом за так звані вихідні відчуваю себе так,ніби по мені каток пройшовся , а на роботі встигаю з розумними людьми поговорити , посплєтнічати , каву попити , а коли цілий день дома ,то не знаю за що хвататися .

12. oksumoron

oksumoron Active Member

мій чоловік заробляє більше ніж я, але якось проблема з коштами ніколи не виникає! загалом не задумувалась як би він реагував якби я заробляла більше, але думаю що б точно не дувся на мене
    зрештою якщо почну більше нього тоді і побачимо!

13. Lietti

Lietti New Member

А дітям також пісну бульбу дасть?! Вважаю що так можуть думати лише людина на початку закоханості (стан ейфоріїї ), а потім коли люди мають намір створити сімю - потрібно думати наперед, усього одразу не заробиш, але повинно бути велике бажання, а величезний стимул появляється з появою дитини (хочеться щоб твоя дитина мала все найкраще - в хорошому розумінні цього слова). Знаю по собі. Але це моя субєктивна думка - кожен думає по своєму. Але так "отрезвляють" (особливо від ейфорійної закоханості слова дитини - "Мамо, а ти мені купиш..., а ми поїдемо ..., а ми також підемо ...)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. vernata

vernata New Member

Колись я заробляла більше, тепер чоловік. Ніколи проблем у цьому плані не виникало. Я теж думаю, що в дитини має бути все найкраще, але останнім часом почала задумуватися, як зробити, щоб дитина це цінувала.

15. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Як каже мій тато: любов любовю, а їсти хочеться завжди) Або ще один прикол коли кажуть : "та не в грошах щасття!" Звичайно! Але довго триватиме веше сімейне щасття без грошей? Для мене головне щоб вистачало, а хто більше принесе не принципово)

16. Kordanna

Kordanna New Member

Завжди завжди мріяла заробляти гроші для того, щоб відчувати певну свободу. Ніколи не ставила собі за мету більше чи менше, просто виходить, що більше, бо бажань і потреб більше.

17. Santanka

Santanka New Member

А мене чоловік забезпечує, я хіба підробляю, на свої дрібнички... Але то поки вчуся, сидіти вдома не збираюсь нізащо, бо з розуму зійду.

18. Roxie

Roxie Галицька панянка

Зараз я в декреті, тому однозначно чоловік заробляє на всю сімю. А до декрету я теж працювала, спочатку зп в нас була однакова, потім в чоловіка більша.

Для мене ідеальний варіант був би такий, щоб працювали ми обоє, але основну частку сімейного бюджету приносив додому чоловік. А моя робота щоб була з більш вільним графіком, щоб не сидіти 10 годин на роботі, як то було до декрету. Я хочу працювати, бо куховарити-мити-прати-прибирати це ніби й робота, але трохи не та.. Я люблю бути між людьми, люблю спілкування, люблю розумову роботу - без неї я деградую. Але разом з тим щоб і був час на сімю.

19. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  20. Whiff

Whiff Well-Known Member

@Virchuk
    В таком контексте жалко мужа. Тем более если он не раз просил жену выйти на работу.