Хто кого перетягне?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем ГРоманюк, 30 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

Відповідь: Хто кого перетягне?

Оппа! ви бачите зраду своєї учениці і не бачите потенційну зраду моєго сина,яка у Вас освіта?

2. New Shrek

ЦПШа?.....

3. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Це так очевидно? ;)

4. New Shrek

Ні але якісь прогалини відчуваються....

5. New Shrek

відсутність цілісного сприйнятя світу, до заявленого Вами віку варто було би якось визначитись,але все відносно .Я теж визначився (к 30-ті),а система цінностей обвалилась.Всі померли і фізично і духовно

6. New Shrek

Я вже туть говорив :ми народжуємся в одиночку і помираємо в одіночку.І ханжі навіть хай не починають.....

• Подобається Подобається x 1
  7. New Shrek

я його так кохаю я помру з ним в один день

8. New Shrek

лицеміри.....

9. Melody

Melody Well-Known Member

Це правда. Пригадалася мені одна історія... Є в мене знайомий американець, який багато років живе в Україні. І ось він вирішив у вільний час давати уроки англійської мови дітям - абсолютно безкоштовно, просто людині хотілося зробити щось добре. Подав оголошення до газети: "Безкоштовні уроки англійської" - не відповів ніхто. Здивований, він запитав поради у своїх українських друзів. Ті йому порадили дописати в оголошенні якусь ціну, бодай мінімальну. Вказав ціну - отоді й почали дзвонити. Одного разу він у мене запитав: чому так? чому люди не вірять в те, що хтось може бути безкорисливим? Я не знала, як йому це пояснити...

10. ГРоманюк

А в чому це виражається? Визначитися? Наприклад? Своя позиція, принципи в мене вже є. Я живу й працюю за цiми принципами.

11. ГРоманюк

От-от! І я про теж.

Якщо людина звикла поводитися з лицемірами та негідниками, перестала довіряти людям, це не означає, що усі навколо лицеміри та негідники. Це одно, як сказати, що якість упаковки завжди відповідає якості товару. Чесна людина може виглядати ганебно, але не стане маскувати свої недоліки, тоді як ошуканець маскується і може видатися чесним, але постійно ризикує й боїться зіпсувати свій імідж. Похмура людина може все життя творити добро, допомагати іншим, а усмішлива - відправляти на загибель тисячі своїх співвітчизників й думати лише про те, як набити власний гаманець. Та в чесної людини не завжди і вистачає часу, щоб підтримувати свої імідж.

Як сказав один письменник: "Ми живемо в перевернутому світі, у світі, де зло постійно маскується під добро, а у добра бракує сил i часу скинути із себе маску зла". :ninja:

12. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

надто багато було замаскованих корисливих... афери, шарлатани, маньяки ... не дарма ж говорять, що сир безплатний тільки в мишоловці.

13. Melody

Melody Well-Known Member

А я ще завжди додаю: сир не безплатний. За нього мишка заплатила життям :sad:

14. ГРоманюк

Коли моя учениця вирішила кинути заняття, вона сказала: "Незамінних людей немає". Вона мала на увазі й себе, можливо, й мене.

З невідправлених листів до учениці:

Усі люди унікальні. Замінних людей немає.

Можна часто чути, як кажуть "незамінних [людей] немає". Усе залежатиме від цього, як ми ставимося до людей. Може це помилково з погляду людей, які не цінують людське життя або вважають, що людське життя можено оцінити (тобто, що життя має кінцеву цінність), хто вважає, що люди - безсловесні, безмозкі і бездушні тварі, хто вважає людей чимось на кшталт костяшека доміно (гвинтиками), свого роду роботами, зубними щітками (споживче ставлення до людей), а не живими істотами.

Візьмемо приміром наших батьків? Вони замінні? Чи можна замінити наших батьків на інших людей? A наші друзі?

Моє бачення інше: кожна людина унiкальна, всі люди незамінні. Не можемо навісити цінник на людське життя. Життя кожної людини має величезну важливість (незамінна) і треба берегти (охороняти), бо досвід кожної людської істоти унікальний. Жоден з інших людей немає такого ж досвіду. Неможливо знайти двох осіб, які виконали б одну роботу однаково. Прикро, що стільки людей вмирає, не передавши свій досвід наступному поколінні.

15. zet

zet Well-Known Member

Любая добросовестная работа чего-то стоит. Она хотя бы для того, что б цениться, должна оплачиваться.

16. duncan

duncan Well-Known Member

громанюк, та не любить вона вас......
    занадто молода.....
    знайдіть собі іншу....

• Подобається Подобається x 2
  17. duncan

duncan Well-Known Member

бо думають, що це мормони....
    вони теж безкоштовно навчають....

18. Melody

Melody Well-Known Member

Та той американець хотів просто з ким-небудь своєю мовою поговорити :)
    А щодо оплачуваності роботи... я багато чого робила безоплатно, і дуже сумлінно.

19. ГРоманюк

Усе правильно. Біда у тому, що моя власна дитина може бути зовсім інакша... не така талановита. Таки як вона не зустрічаються щокроку. Це був один шанс iз ... тисячі.

З листа до моєї учениці (переклад з англійського):

Не можу викладати: постійно заважають спогади. Кожен урок, кожну мить уроку пам'ятаю, хто яке питання задавал пам'ятаю. Наче все було вчора. Беру тему "улюблений фільм" і серце простромлює гострий біль. Немов хтось штопор крутонув. Перед очима постає 4 листопаду. За вікном уже темно. Вона розповідає про фільм. Матір опиняється перед вибором: чи відпустити свою рідну крівцю або приймака. Пам'ятаю їх усіх. Пам'ятаю їх посмішки, жести, радість успіху, гіркі сльози невдач.
    Особливо сльози пам'ятаю. Хворію за них і... вмираю щоразу, коли приходить час розлучатися.

Згадався фільм про українську жінку, що знайшла під час війни дівчинку.
    Потім найшлася дійсна мама дівчинки, й та відвезла її в Москву. Дуже зворушлива історія. Завжди шкодую жінку-матір, що ростила і виховувала цю дівчинку майже шість років. Важко їй було на серце. А дівчинка швидко освоїлася в столиці. :sad:

Мені здається, що діти швидко забувають. Їм не зрозуміти біль від утрати. Цей біль немов іржавий осколок, що засів глибоко в серце. У мене немає своїх дітей, тому не знаю, кого болючіше відпускати. Однаково боляче, напевно.

Останній рік був для неї дуже важким, тому вона перестала цікавитися. Просто вона виросла. Як швидко вони ростуть! Мені ж прийдеться знову відправлятися в перший клас і починати з алфавіту. Запекло намагаюся знайти її серед первоклашек i не знаходжу. Відвертаюся до вікна і змахую набіглу сльозу. Цей проклятий осколок у серце.
    So, where did we leave off? Read on.

...
    "Вона англійка? - запитує мене маля. - Навіщо вона учить англійський , якщо английка?"
    "Щоб не забути."

Якось прийшла до мене в сні відьма і запропонувала забрати мій серцевий біль в обмін на мою пам'ять. "Залишіть мені мій біль" - відповів я.

Там, на зупинці вона скаже: Всі ці ваші листи... [нісенітниця].
    Tа її мама скаже: Моя дочка відправила ваші листи туди, де їм і треба бути [в ящику для сміття].

20. duncan

duncan Well-Known Member

не перетворюйте все на фарс....
    досить.....
    чомусь мені здається, що всі вже зрозуміли ваші почуття....
    і ви також....
    тому пишіть прямо....

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.