Хто кого перетягне?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем ГРоманюк, 30 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Відповідь: Хто кого перетягне?

Платон мій друг, та істина дорожча… Добре розумію природне бажання людини зводити всі людські стосунки до зрозумілого, банального і скандального: творчий порив, прагнення до творення, геройський подвиг пояснити сублімацією лібідо. Але я хочу вас порадувати. :no: Я маю iмунiтет до кохання. То не кохяння було, то була зустріч двох умів.

2. duncan

duncan Well-Known Member

якщо ви думаєте, що я шукаю приводу, щоб посміятися, то ви помиляєтеся...
    навіть якщо це кохання — не засуджую....
    якщо це професійне — можу тільки пожаліти, бо, судячи з усього, вам навряд чи вдасться щось вдіяти.....
    хіба (можливо) за кілька років, коли дівчина виросте і почне думати сама, але для її освіти це може бути вже пізно...

3. zet

zet Well-Known Member

Невже?!!!:8: :eek:

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А як ви тоді з таким іммунітетом уявляєте створення сім"ї і народження дітей ? чи сім"я також будується на зустрічі двох умів ;)

5. ГРоманюк

No one is perfect. Кожен має свої недоліки.;)

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Це як розуміти:
    1. Будете створювати сім"ю без кохання
    2. Не будете створювати
    3. Твердження про іммунітет було сильно перебільшене

7. ГРоманюк

Закоханість ваша зникне, але ви завжди будете разом шукати Бога, істину, красу. Якщо це вам не подобається, ви завжди залишитеся закохані одне в друга, але друзями не станете. Вибирайте!

8. zet

zet Well-Known Member

Это ваша ошибка. Не прочла этот пост еще Лилия...:)
    Где ж вы так себя умудрились законсервировать, что приобрели только книжное знание. ..
    [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  9. ГРоманюк

На жаль, я не вмію читати думки. Хоча можу й притягти містику, якщо кому инересно. Наприклад, я вгадав народження своєї учениці. Маю запис у щоденнику з її ім''ям на санскриті й фрагментом діалогу нашої зустрічі, наші імена починаються однаково, цифри дати мого народження - перекинути цифри дня дати народження моєї учениці (оскільки я вірию у забобони, я - не вказую дату свого народження), ми живемо із нею на одном поверсі, в квартирах з однаковим плануванням, її маму звуть як і мою...

У чому моя помилка?

10. zet

zet Well-Known Member

В зацикленности...

• Подобається Подобається x 1
  11. Ganusya

Ganusya Member

Це навіть якась хвороблива зацикленність...В першу чергу на собі,як на генії-вчителі.На місці вашого директора(вузу де ви викладаєте)я би добре подумала ,чи потрібен такий витель.Говорите про безкористність,а самі хочете ,щоб з вами розраховувались і не грошима а вічною вдячністю...Хороший вчитель дає і не чекає подяки...її дають ,якщо він дійсно все робив правильно.Ви думаєте ,що Ви геній -вчитель, і образились після того,як зрозуміли що ваш учень так не важає.Ви ж не в монастирі викладали де діти без батьків і крім наставників нікого не мають.Можливо там ви би отримали тут подяку яку і хочете.А не в простому вузі де є купа вчителів,не гірших а може і кращих за вас.То чому саме Вам вона мала би вітдати перевагу.Не говорячи про те ,що в неї є ще батьки...Вона взяла,все що потрібно і пішла далі,ви ж самі цього ніби хочете ,щоб діти яких ви вчите робили самі вибір і шли своїми дорогами.СВОЇМИ а не Вашою,яку ви важаєте кращою.І взагалі можливо вона вирішила ,що хоче бути математиком чи ще кимось і тому закинула ваші уроки???

• Подобається Подобається x 2
  12. duncan

duncan Well-Known Member

щось я не зовсім зрозумів.....
    людина не хоче грошей, а хоче вдячності.....
    так що вас дивує?...
    як на мене: абсолютно хороше бажання.....
    чому вчитель не повинен очікувати на вдячність.....
    я, наприклад, багатьом допомагаю, якщо їх цікавить, і допомагаю “просто так”....
    не побачу вдячності — більше допомагати не буду, хоч що би обіцяли...

13. zet

zet Well-Known Member

Но он же поступает не так, как вы... Он не ждет благодарности, а требует ее. Не видит благодарности, но продолжает навязывать свои услуги.

14. ГРоманюк

Найчастіше, люди й не дякують. Я вже звик до цього. Чи люблю я себе? Звичайно, люблю. У глибині душі, мені до сподоби, коли мене хвалять, хоча зовні це не проявляється. Я не працюю заради похвали (моральне заохочення) чи грошi (матеріальне заохочення). Просто виконую свою роботу, менi подобалася моя робота. Але робота вчителя циклична, повторюється з рiку на рiк, немає зростання. Я хочу досягти більшого і бачити результат своєї роботи. Хочеться вирватися з цього кола. Я вже думав про те, щоб змінити роботу. Я мав нагоду отримати роботу, зайнятися науковою працею, але залишився заради своєї учениці.

Їй подобалася історія, але її мама говорила, що історія не дає прибуток, заздрила бухгалтерам, підштовхувала дочку убік сфер економічних, влаштувала на курси математики у ліцеї. Потім її дочка раптом розлюбила історію, в неї пробудився інтерес до математики. Коли вона почала займатися математикою, результати в навчанни англійської мове стали гірше.

Можливо моя помилка у тому, що я хотів зробити її подібною до мене? Я постійно говорив їй, що гроши не головна складова життя, слід шукати справу, яку ти любиш, тоді будуть і гроші.

15. duncan

duncan Well-Known Member

я думаю, що найкраще вам було всиновити (народити) дитину та виховувати її....
    саме цього вам бракує...
    і справа зовсім не у цій дівчині....
    справа у тому, що ви хочете виховувати, а немає кого....

виріс у сім’ї педагогів....
    бачив достатньо прикладів...

16. ГРоманюк

Конечно, я не хотел терять такого ученика, но и навязывать свои услуги у меня желания не было. Я позвонил ей и предоставил выбор: Вы уверены, что Вам нужен английский? Она сказала, что ей нужно подумать, но я хотел знать точный ответ. Тогда она сказала, что больше не будет заниматься английским. Я еще спросил: Вы не будете жалеть о своем выборе? Она ответила: Может быть. Я поехал на работу к ее отцу и у нас состоялся разговор. Отец заверил меня, что его дочь будет ходить, но ... Потом я получил SMS: "У меня другие задачи и планы - я не буду заниматься английским". Тогда я позвонил ей и сказал, если ее не интересует мой предмет, то я больше к ней на День рождения не приду. На том и расстались.

17. duncan

duncan Well-Known Member

пане, це не так просто, як ви намагаєтеся показати....
    з кожним вашим постом — все більше враження, що мова йде не просто про стосунки між вчителем та ученицею....
    може подумайте та зрозумійте, що тут значно більше почуттів, аніж бажання навчити?....

18. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

Галатею?

19. Ganusya

Ganusya Member

Можливо проблема саме в тому.Ви підсвідомо звинувачуєте її в тому,що лишились за ради неї.Хоча вона вас про це не просила...
    Це взагалі якісь дитячі образки...І точно не стосунки вчителя і учня...

20. duncan

duncan Well-Known Member

[​IMG] куме, та чого так одразу?!....
    це ж не з гі*на коників ліпити....
    виховання — річ відповідальна, помилишся в одній деталі — і гаплик...
    “поганий батько”, “погана мати”, “вчитель чіпляїсі”....
    у моїй школі вчителі перфектно знали (знають досі) французьку, а як педагоги були на “трійочку”....

Статус теми:
Закрита.