Хто кого перетягне?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем ГРоманюк, 30 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Відповідь: Хто кого перетягне?

Я не вважаю, що дискусія була марною. Можливо, ця гілка утримає деяких батьків від дурних вчинків, навчить людей не бігати від проблем, а намагатися розв"язати їх, бо невирішені проблеми будуть переслідувати їх.
    Мені шкода цю дівчинку, життя якої буде нещасна, завдяки її батькам, які впритул недобачають, яка небезпека загрожує їй. Колись я хотів попередити батьків моїх колишніх учнів, але вони відмовилися слухати, тому їхні діти зараз у лучешем з світів (будемо сподіватися). Моя вина полягає лише в тому, що я вчасно не втрутився. Іноді одна зустріч, може змінити долю людини. Грім не вбиває, вбиває блискавка. Грім лише попереджає про наближення грози.

2. zet

zet Well-Known Member

А я таки надіялась що ви зрозуміли свою помилку... Вам стільки людей на неї вказували.. Але дарма...
    Все просто, ви самі винні, а не батьки дівчинки...Ви перейшли межу дозволеного у відносинах з ними, ви спробували довести свою вищість над ними, але не мали на те права та й підстав теж......

• Подобається Подобається x 2
  3. ГРоманюк

Ну, не впало би яблуко на голову Ньютона, впало би на іншу голову. Закон тяжіння існує незалежно від нас. Адже рано чи пізно із нею подібне здарилось би. Вона вже мала конфлікт з вчителькою літератури. Може, і краще, що це сталося зараз. Погано, що вона не витягує уроків. Вона повторює те ж саму помилку, настає на одні й ті самі граблі. Це засвідчує ригідность мислення.

Розумієте, в неї виникатимуть проблеми з іншими. Я намагався допомогти їй вийти з-під ковпака, під яким її тримали батьки. Вона обмежена колом родини та родичів. Батьки намагаються утримати її. Дитинi подобається професія батьків, вони ж штовхають її у іншому напрямку. Вони проти, щоб вона вступала до університету в Україні, а я - за. Вони проти, щоб вона йшла у монастир, я - за. Їй вибирають професію, їй вибирають друзів, їй вибиратимуть чоловіка? Дозвольте, як же свободa вибору? Вона поводиться як 12-річна дівчинка, хоча нині вона має більше знань, нiж я мав у її віці. На жаль, лише знань, але не вміння ними користуватися. А я вважаю, що дитина віком (майже) 18 років повинна вирішувати такі питання самостійно. Невміння розв"язувати проблеми обертається агресію. Це може призвести або до невроза (вже такий випадок був з одній із моїх колишніх учениць, я молодий був і не втручався; це страшне видовище), або до чогось гіршого. І це може зіпсувати долі іншим людям. Наприклад, що стосується двох учнів, що залишили нас назавжди... вони забрали з собою ще дві безневинні душі. Якби вони вважали про іншіх, були б із нами. Я вже пережив трьох своїх учнів! Зараз я дуже шкодую, що прислухався до порад хворого нашого суспільства та свого часу не перейшов цю межу. Ви знаєте, скільки матерів вбиває своїх дітей? Я вам скажу: 700 тисяч щорічно, в Україні (більше, ніж народжують)! Вони є "люблячими" матерями?

Ніколи не ставив і не ставлю себе вище батьків. Навіть, коли ми займалися минулого літа, я залишав вихідні для спілкування з родиною (хоча дороге було щодня!). Однак в будні дні в батьків бракувало часу. Але є батькі, які ставлять свої власні інтереси вище инересов дитини. Також є речі, які батьки не помічають. Не помічають недоліків дочки, бо вони осліплені батьківської любов"ю. Ми не можемо бачити свого обличчя без дзеркала, а дзеркало це інші люди, поза сім"єю.

Є щось вище батьків.

4. ГРоманюк

До певного віку авторитет батьків важливий, але згодом є вчителя й решта людей. І треба батькам вміти поступитися своїм егоїзмом, заради блага своїх дітей. Якщо авторитет вчителя затьмарює авторитет батьків, то може це важливо задля розвитку дітей? Якщо батьки справді люблять своїх дітей, вони зрозуміють i не заважатимуть.

5. Melody

Melody Well-Known Member

ГРоманюк, що Ви хотіли проілюструвати цією, безперечно, гарною картинкою? :)

6. ГРоманюк

Не хочу нав"язувати вам свої почуття, але ... "Йди туди, куди серце вестиме". На картинці зображено палац графів Шенборнів, у якому лікуються хворі на серце.

7. Melody

Melody Well-Known Member

Дякую за відповідь.

З поверненням Вас на форум :)

8. Yashma

Yashma Загублений

Дуже шкодую, що у мене не було такого вчителя, як Ви. Ті викладачі, котрих зустрічала я, були абсолютно байдужими до морального виховання учнів. А справжній Учитель так і не зустрівся. Всі звинувачення, які Вам висунули батьки учениці, походять від сучасного уявлення про відносини між людьми. А маючи хибні переконання, вони передали їх своїй дочці. Якщо їй пощастить, вона зрозуміє свою помилку, якщо ж ні - це буде обмежена людина, і так само вона виховає своїх дітей. Шкода її і тих, через кого вона переступить у майбутньому.

• Подобається Подобається x 1
  9. ГРоманюк

Про відносини між людьми
    Я її вибачив, тоді як мої родичі сприйняли поведінку її батька як особисту образу. Нині ми назавжди пов"язані із ученицею: мої родичі обіцяли адекватну відповідь, якщо з мною щось станеться. Тобто батько моєї учениці випустив джина з пляшки. Я намагався поговорити з родичами, але вони непохитні. Американське кіно відпочиває! Треба ж так влипнути! Якісь середньовіччі! Батькам наплювати на долю своєї доньки, а мені зараз доводиться боротися з моїми родичами. Я намагаюся довести їм, що дитина за помилки батька не має відповідати. У моїх ж родичів аргумент наступний: їй 18 років, вона доросла людина і має відповідати за вчинки. Але поганий приклад своєї доньки подав її батько! Мені тепер доведеться берегти себе, піклуватися про здоров"я та постаратися жити довго. Дуже смішно, якщо б не було так сумно. :sad:

10. ГРоманюк

Мій друг нещодавно повернувся із Китаю, де цілий рік перебував на стажуванні, і вiн має цікаві думки, що стосуються секретів економічного зростання Китаю: шанобливе ставлення до вчителя дозволить Китаю стати економічною державою номер один. У Китаї вчитель має статус рівний статусу батька, а то й вище. У слов"ян, до речі, також було таке ставлення до вчителя. Ось, що сказала інша моя учениця, що ставиться до мене з повагою: "Без вчителів не було б ні моїх батьків, ні двірників, ні лікарів, ні юристів, ні президентів... Дуже розважлива дівчина, повинен визнати, набагато далекоглядніша ниж окреми повнолітні учні.

Перехід вчителя у касту "шудр" відбулося у Європі, де вчителя не поважали, тому Європу стрясають постійні кризи та війни. Яке вiдношення це має до моєї історії? Річ у тому, що моя учениця збиралася вступати у економічний ВНЗ... Мотивацая її вибору зрозуміла, але є питання: як ми збираємося піднімати економіку України, коли цiм займатимуться кадри, виховані на цінностях неповаги до вчителя? Нині я збираю матеріал для своєї книжки - у якої, у мистецькій формі, опишу усі події і дам їм оцінку. Гадаю, вона буде корисна батькам, яки ще вважають, що навчання можна відокремити від виховання, розповім про своїх учнів, яким долю зіпсувала "любов" батьків, яки затримують розвиток своєї дитини, щоб вона залишалася інфантильною, про вчителів, яким, на відміну од мене, вдалося урятувати юні душі від задушливіх кілець батьківської любові.

Я присвячу цію книжку своєї учениці: вона, можна сказати, підштовхнула мене до цієї ідеї. Якщо розмови з батьками не допомогли покінчити з проблемою, може моя книга допоможе.

• Подобається Подобається x 1
  11. Оксана

Оксана Well-Known Member

Я тут прочитала гілку, Пане ГРоманюк, і висновок один-Ви розминулися з покликанням, Вам би треба було бути психотерапевтом, але не дитячим...і було би все ОК..

12. duncan

duncan Well-Known Member

а мені шкода, що не мав хороших вчителів по деяким предметам....

до 11 класу не розумів навіщо потрібна геометрія....
    аж к технікумі в цю науку закохався!....

13. ГРоманюк

Дякуй. Не найгірший вердикт. Ваше судження, безсумнівно, цікаво і я обов"язково прийму його до відома, коли прийму рішення отримати
    ще однy спеціальність, бо зараз, під впливом описаних подій, я вже пішов в економічний університет, де в нас формують економічну свідомість і мислення, потихеньку витравлюючи принципи гуманного ставлення до людей. За умов нестачі ресурсів, мислити інакше згубне. :sad:

Але було б цікаво дізнатися, як Ви прийшли до такого висновку?
    Якби ви почули слова мами цей учениці роки чотири тому, вони звучали зовсім інше. Слова моєї учениці на початку квітня цього року, також не віщували такого сумного результату. З іншого боку, я вважаю, що вчитель має совмешать у собі як спеціаліста у певній галузі, а й мати широкі енциклопедичні знання, і навіть бути психологом і психотерапевтом. Курс психології, який вивчав я - не менше, ніж курс, який вивчають в психологічних вузах.

Даруйте, але я завжди прошу своїх учнів обгрунтовувати свою думку, щоб їхні власні погляди завжди були у сфері критичного осмислення, щоб мої учні не перетворювалися на рабів стереотипів, що їм нав"язують УЗД - урядові засоби масової дезінформації, щоб нiхто не мiг маніпулювати їх свідомістю, щоб вони не були іграшками у своїх власних батьків, несумлінних вчителів, політиків тощо.

Я вже казав, що мені не байдуже, у чиї руки потраплять знання. Знання можуть не тiльки користь приносити. А мова це взагалі страшна сила.
    Виготського вже цитувати не буду. Одне помилкове слово чи вживання слів, трактування слова може знищити як людину, а й місто (згадайте Хіросіму), цілу державу й народ. У добу інформації, цінність слова зросла у сто разів, бо слово поширюється зі швидкістю світла. Хто володіє словом (інформацією), той володіє світом!

14. ГРоманюк

Вітаю всіх з Різдвом Христовим! Бажаю миру, добробуту, щастя, і здоров'я всім вашим рідним і друзям!

Сім'ї своєї колишньої учениці теж бажаю всіх благ. Я не тримаю на Вас зла. На жаль, не можу відправити листівку із-за недружнього відношення до мене. Мені шкода, що Ви копіюєте не кращу модель поведінки своїх батьків. Невже це єдине, чому Ви од них навчилися? У них же безліч інших прекрасних якостей. Я попереджав Вас, що маска лиходія Вам не пасує і одного разу маска може прилипнути до обличчя. Бажаю Вам залишатися собою.

15. Alla

Alla Well-Known Member

один з моїх улюблених....

16. duncan

duncan Well-Known Member

вона читає наш форум?...

17. ГРоманюк

Сподіваюся, що читає. Моя помилка в тому, що я пішов на поступки, залишив її у спокої. Вона сприйняла це як слабість і тепер вважає, що потрібно поступати з людьми так, як поступив зі мною її батько. Я давно зник з її життя, але проблеми у дівчини залишилися колишні.
    Мені дуже її шкода.

Думаю що таке відбувається із-за упередженого відношення людей. Вони бачать і чують тільки те, що бажають бачити і чути. Найзабавніше те, що зараз я вчуся в університеті з дівчатами 17 -18 років. Вони виснуть на мені, але я їх сприймаю лише як своїх дочок. Потім вони зрозуміли, що мене марно схиляти. Зараз одна вже спить з турком, інша - з китайцем, третя розважає італійців. Краще б батьки стежили за своїми дочками, чим підозрювали вчителя.

Додано через 35 хвилин
    Її батько, до речі, рахує подібну інформацію на форумі шантажем. Коли через подругу його дочцi дійшла інформація про те, що його дочка переступила закон, він назвав мене шантажистом. Виходить, що його дочці плювати на чужі права, а іншим забороняється навіть висловлювати свою думку.

Додано через 56 хвилин
    Тижнів два назад я вибачився перед нею за дії, які вона вважає за неправильне. І що ви думаєте? Вона подумала: "А-а просить вибачення, означає винен!" І знову наїхала на мене і стала загрожувати. Так само мислить її мама. Ну і нехай... Жінок прийнято прощати. Вони завжди мають рацію.

Додано через 1 годину 4 хвилини
    Не знаю, чи в традиціях це українських, але я зібрав всі подарунки і фотографії, які коли-небудь отримав від цієї сім'ї і повернув.

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Частково можу погодитись але як на рахунок таких випадків коли вчителі в школі вчать протилежні цінності тим що батьки вчать вдома, наприкал що стосується релігії і тому подібне. Якщо школа ввжає що релігія є відокремлена від навчання а батьки так не вважають, то що? Батьки погані а вчителі добрі?
    Ні... Як там не крутіть але ви трошки перегинаєте палку з тим аби віддати дітей повністю на виховання лише вчителям.

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

Все індивідуально але кожному вчительові який би попробував стати між мною і дітьми я би просто вирвав ноги із задниці

• Подобається Подобається x 8
  20. demetris

demetris Well-Known Member

Колись працював у школі. Молодий був ще зовсім і дівчата теж набивалися... не мона того робити. І дітей завжди вчив: майте свій розум, слухайте батьків, а потім вже все решта.

Статус теми:
Закрита.