Хто кого перетягне?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем ГРоманюк, 30 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan Well-Known Member

Відповідь: Хто кого перетягне?

щось мені підказує, що ви, пан громанюк, не знайдете широкої підтримки вашої педагогічної науки....
    модливо, навіть: на жаль....

2. Melody

Melody Well-Known Member

Більшість геніїв стали геніями завдяки власній працьовитості і напелогливості, а не тому, що хтось їм створював відповідні умови і змушував до навчання (навпаки - зазвичай геній розвивається всупереч умовам і умовностям).

• Подобається Подобається x 1
  3. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

ось як і головах опосередковано проявляється комуністична ідеологія,геніальна дитина, вона іньша ,не така як ви ,їй не тре розвиватися." А остальные трут три копейки,хотят сделать три рубля ,не выхходит ни....."

4. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Зачем далеко ходить? Еще Лев Щерба (закончил гимназию в Киеве) подробно описывает в своей работе "Преподавание языков в школе" преимущества нового (хорошо забытого старого) метода обучения иностранным языкам - гувернантство.

Помимо этого, в славянской христианской традиции существует крестное (духовное) наставничество. Вот, только, относиться к своим обязанностям крестные отцы и матери стали не так, как в те далекие времена, когда интересы общины были важнее дел семейных, т.е. сугубо личных интересов.

Навіщо далеко ходити? Ще Лев Щерба (до речі, вiн закінчив гімназію у Києві) докладно розповідає у книжцi "Викладання мов у школі" про переваги нового (добре забутого старого) методу навчання іноземним мовам - гувернантство.

До того ж, в слов"янської традиції існує хресне (чи духовне) наставництво. Тільки ставляться до своїх обов"язків хрещені батьки стали не так, як у давнину, коли інтереси громади були важливіше за особистий інтересі сімей.

Це вже потім, стали відокремлюватися від громади на хуторі.
    -------

Так, мова, справді, не йдеться про англійську мову, але про методи навчання якої завгодно мовi. Хочете, щоб ваша дитина знала мову, потрібно цією мовою спілкуватися. Спілкування творить дива: возраждаются навіть мертві мови. Отже відродили чеську, словацьку, польську, іврит. Без спілкування вмирають і живі мови.

Да, речь, действительно, не об английском языке, а о методах обучения любому языку. Хотите, чтобы ваш ребенок знал язык, нужно на нем общаться. Общение творит чудеса: возраждаются даже мертвые языки. Таким образом возродили чешский, словацкий, польский, иврит. Без общения умирают и живые.

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Не зміщуйте акценти, якби ви вчили її тільки іноземній мові таких проблем б не виникнуло, і ставлення дівчини та її батьків було б нормальним. А ви перейшли межу дозволену для вчителя а тепер нарікаєте на ставлення.

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А взагалі то самодостатня і зріла особистість не потребує для самореалізації милиць. Шукайте не учнів, а працюйте над собою, міняйте роботу, звичне життя , вчіться новому - тоді не буде на кого нарікати за невдячність та нерозуміння.

7. ГРоманюк

Я на це питання вже відповідав. Неможливо навчити лише мовi. Мова не математика, не набір назавжди застиглих формул і визначень. Мова - жива система, яка розвивається постійно. Мову не можна вивчити у класі.

Тренер: "Спочатку навчитеся плавати, потім наллємо води!".

8. ГРоманюк

Чому ж зріла особистість померла у пустелі, а "незрілі" бедуїн там почувався дуже комфортно? Може оскільки зріла особа не хоче шукати вчителів? Зрiла людина шукає вчителів все життя, аби навчатися на чужих помилках. Незріла ж людина намагається навчитися на своїх помилках.

Самодостатня особистість - це мертва особистість.

9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А зріла особа шукає учнів?

а зріла намається когось навчити ? незважаючи навіть на не бажання вчитись ;)

10. ГРоманюк

Де ця межа? Межа існує лише у нашої голові й в кожного вона у різному місці.

11. ГРоманюк

Зрiла людина шукає вчителів, а й також шукає учнiв. Як вчив Сенека: Tamdiu discendum est, quamdiu vivas (Століття живи, - століття вчися). ;)

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Якщо ваша учениця вас покинула, значить її межу ви перейшли.

13. ГРоманюк

Дуже сумніваюся. Самі бачите, скільки предвзятостей існує.

Якщо батьки привели свою дитину до мене й попросили навчити її нглійської мовi, отже воні самі неспроможні цього зробити, проте що їх вчили байдужі вчителя. Не можуть, отже не знають, як (виняток, коли батьки не мають часу на навчання). Не знають як, значить треба довіряти вчителю, або шукати іншого вчителя, якщо результати їх не задовольняють. Довіряти, отже довіряти моїм методам. Якщо я вважаю за потрібне відправити дитину на навчання до зарубіжних країн, то треба відправляти. Але її батьки відмовилися. А вона дуже хотіла поїхати.

14. ГРоманюк

:agree: Але хто ж знав, де була її межа (чи межа її батьків).
    Якби не переходив, вона тепер двох слів не зв"язала б. Розумієте, іноді необхідно підштовхувати дитину. Я їй давав самостійно працювати. Що з цього вийшло? Нічого! Вона їде в Україну й праця, як кажуть у народі, iде котові під хвіст. Там потрібно відвідувати родичів, доглядати дітей тощо. Чіткої відповіді я, де й коли я перейшов межу - не отримав.

Батьки були дуже зайняті - приходили з роботи пізно. Виходило, що я став відтручувати батьків (це лише здогад). Коли я не підштовхував її, всі були доволны, вона була у групі середнячків, шкутильгала потихеньку. Її розвитку заважали інші учні. Одного разу мені навіть довелося заступитися за неї, коли учні дізналися її національність. :naci: Тому, що я вважаю, що всi рівні. Я міг наплювати на її, адже її родина, і моя не були тоді знайомими. Але в мене - принцип: не відмітати навіть відсталого учня. Іноді розвиток настає пізно і дуже важливо не пропустити цей момент. Її мама не дуже цікавилася успіхами доньки та рідко приходила до школи...

15. New Shrek

оппа ,а ларчик то просто открівался....юдейка

16. ГРоманюк

Не вгадали. Невже тризубець так нагадує мінору? :)

17. New Shrek

шото ви юлитє дорогой

18. Melody

Melody Well-Known Member

Хммм... У вас за українців заступатися треба?

19. Melody

Melody Well-Known Member

ГРоманюк, у мене до Вас запитання. Ця дівчина була єдиною такою обдарованою у Вашій вчительській практиці? Якось важко у це повірити. Довкола є багато обдарованих, талановитих, і головне - наполегливих дітей, яким потрібен добрий вчитель. Тому передайте свої знання комусь, хто цього справді потребує. А з невдячністю учнів, напевно, ще не один раз будете мати справу.

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Це більше схоже на самовиправдання. Такий собі аутотренінг. "Я все зробив правильно, я геніальний, талановитий і вийнятковий вчитель, мене ніхто не розуміє, мене ніхто не любить, люди невдячні і упередженні". І так без кінця.
    Ви помічаєте за собою , що постійно порівнюєте себе з її батьками, і при цьому вони її не люблять, приділяють мало часу, не розуміють і неправлильно виховують, постійне не.... І втой же час ви такий досконалий, стільки добра для неї зробили (не то що батьки), а вона все рівно обрала не вас. Ви вважаєте що це корректно по відношенню до її батьків?

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.