Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем bora, 21 Червень 2007.

1. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

найлегше (залежить звичайно яка пора року і які гості - тобто тема приходу...) - сир білий (творог) зі сметаною і зеленню або сир білий, трошки гірчички, чуточку сметанки, цибулю ріпчату дрібнопорізану і паприку червону (як хто любить) і на грінки, або на канапки

також елементарно помити картоплю, перерізати пополовині - засунути в духовку на 220 градусів на 20 хв - відкрити посолити, поперчити, додати олійки трішки і ще на 20 - 25 хв при 180 градусах - можна на останні 5-10 хв притрусити ще сиром голандським потертим

супер пасують до пива сендвічі з тунцем (якщо є на момент гостей в хаті) - банка тунця, одна дрібнопорізана цибулька, сіль, перець, трохи майонезу і тостовий сир (сендвічний)

ну і в нас в холодильнику є про запас все (на випадок якщо гості, або варити лєнь) морожені вареники і пельмені:) ну і морозиво - яке незамінне часто з фруктами, варенням чи просто ложкою доброго домашнього вишняку:)

• Подобається Подобається x 7
  2. Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

а я дуже люблю таку ось закусочку,правда потрібно мати ті інгридієнти в холодильнику,а так все легко і просто....
    беремо сир домашній,на кг сиру ріжемо кубиками 3 середніх цибулини,досипаємо до творогу,тути ж видавлюємо біля 5 зубчиків часнику(хто любить гостре,то можна і більше),пів пачки масла,сіль,перець чорний,можна ще й паприки додати,але це на смак...трохи сметани і все перемішуємо.Маса повинна вийти не суха і не рідка,тому по мірі помішування по-трошки додаємо сметану.Ретельно все перемішуємо і формуємо кульки діаметром біля 5см.В блендері чи на мясорубці мелемо грецький горіх і обкатуємо в ньому наші кульки.На 10-15 хв в морозилку.....і смакота готова...смачного

• Подобається Подобається x 5
  3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

в мене фірмова страва нашвидкоруч паста з всім чим є в холодильнику.Це і мідії і шампіньйони і соєвий соус підійде і пармезан...Гості це дуже люблять бо смачно і ситно

• Подобається Подобається x 4
  4. La esposa

La esposa Moderator

А я, коли гості приходять несподівано, вгощаю чим маю, а поки їмо, то в мене печеться пляцок, треба на нього хвилин 30-40

Беру 4 яйця, збиваю, даю склянку цукру, пачку порошку до печива, далі збиваю, а тоді даю 2 склянки борошна і виходить рідке тісто.

Печу в великій круглій сковорідці з високими краями (виглядає як тортівниця) - ділю тісто на 2 рази, на перший шар викладаю свіжі нарізані фрукти або повидло, заливаю другим шаром і печу, поки не зарум"яниться. Потім перевертаю на таріль, посипаю пудрою - ВУАЛЯ!

• Подобається Подобається x 15
  5. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

А я хочу поділитися дуже смачною закускою, яка готуэться 25хв. Для того треба кілька шампмньйонів почистити від ніжок і наповнити масою тертий сир+часник+майонез. Тоді 20хв в духовці і закуска готова. Для несподіваних гостей смачна і оригінальна страва.

Останнє редагування модератором: 23 Вересень 2009
  6. Рибка

Рибка Well-Known Member

А в мене для такого випадку завжди в морозилці реберця. Розморити - то недовго, потім в соєвому сосі поталяпала і в духовку, на 20 хв.
    Ну і якщо картоплю встигаю почистити, то разом з нею ті реберця в рукав, і на 30 хв. Смакота :).
    Ну а за той час хліб порізати, кобаску, сир, огірочки, те що завалялось в холодильнику....

• Подобається Подобається x 6
  7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Я ще підрізаю в них такі кишеньки і начиняю розпареним чорносливом-то смакота старшна!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 3
  8. ЯСЯ

ЯСЯ Well-Known Member

піца, хачапурчики або чебуречки. Кексики морковні або апельсинові, або шоколадні пирожинка.
    Хачапурчики мене навчили робити на Льв. форумі, не знаю хто - не пам"ятаю, читала собі все підряд, дещо з ваших рецептів пробувала, дещо "не пішло", дещо "пішло на ура", а от хачапурі прижились в моїй сім"ї конкретно. Тепер - ні дня без хачапурчиків!!! Тісто на молочку квасному мішу раз на 2 дні, воно в мене завжди в холодильнику є, я на ньому і хачапурчики готую, і пиріжечки, і піцу, і кіш, і бутербродики гарячі, і без начинки паляниці роблю - замість хліба. Смажу його і без олії, і на олії, і в духовочці. Словом, - чудо, а не тісто! Велике спасибі автору рецепта, відгукніться!

• Подобається Подобається x 1
  9. Oddly

Oddly Well-Known Member

то дайте рецепт ще раз

я взагалі-то стараюся завжди в морозилці мати листове тісто - то мабуть схожий випадок, бо воно до чого завгодно надається, та ще й дуже швидко

Останнє редагування: 23 Вересень 2009
  10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Якщо це перепис Анути, то він ось - Хачапурі

• Подобається Подобається x 7
  11. ЯСЯ

ЯСЯ Well-Known Member

Воно, воно, моє рідненьке!!!!!! Дякую, Маруся-мама, дякую, Анута!!! Будете мати гроші - купите від мене собі цюцьо! :)

12. Ксюшаня

Ксюшаня Well-Known Member

Я роблю грінки, зверху мажу майонезом з часничком і посипаю потертим на тертці вареним яйцем.Всі гості хвалять і коханий їх просто абажає.

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Шкода, що в мене в гаманці зараз вітер гуляє.

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Люди, в мене сьогодні планується романтична вечеря:girl_curtsey:. Дайте, будь ласочка, якийсь хороший перепис приготування м"яса нашвидкоруч (реберця не пропонувати, бо вже їх готувала, хочу чогось новенького). HELP!!!!:girl_flag_of_truce:

15. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

безвідмовний і дуже смачний варіант
    ми називаємо м"ясо по-єврейськи (ін. по-французьки)
    відбити м"ясо як на відбивні, посолити, поперчити, можна інші спеції (люблю італійські)
    присмажити на сковорідці порізану півкільцями цибулю (до золотистого кольору)
    м"ясо викласти на деко (у форму), зверху викласти цибулю (шаром)
    перемастити майонезом (не багато, бо м"ясо сік пустить і цибуля теж)
    притрусити щедро голандським сиром і в духовку на 20-25 хв

Завжди готую нашвидкоруч і дуже самчно

• Подобається Подобається x 8
  16. Mazerati

Дякую! хороший рецепт! але забула додати: ми не їмо : ЦИБУЛІ, МАЙОНЕЗУ, сир я їм, коханий не їсть. Отак :girl_cray:

17. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

майонез-то півіди, а от з цибулею важко, якби на завтра, т ще печемо м"ясо (горіх) величезним куском, але його треба наніч маринувати

18. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Можна м'ясо (звичайно, краще, телятину) потушкувати з чорносливом і курагою. Як на мене - дуже швидко і смачно.

19. Mazerati

А можна детальніше? по ідеї, рецепт підходить :))) просто готувати не дуже вмію, тому прошу повністю описати, що і як робити.:o

20. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Я готую так:
    В розігріту олію кидаю порізану колами моркву. Тим часом замочую чорнослив і курагу в гарачій воді. Коли морква стане золотистою, додаю нарізану шматочками телятину. Додаю сіль і спеції (в мене це чорний перець мелений і горошком, орегано і базилік). Коли м'ясо стане рум'яним, додаю ложку томатної пасти, після того - нарізані чорнослив і курагу, тушкую ще хвилин п'ять.
    Все, цибулі не додаю, бо не їмо її.

Останнє редагування: 14 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 8