Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем bora, 21 Червень 2007.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

А я вам шо повідаю... же як сі зберемо до купи, як таке щєсті людьом світи, то будут на нас як на експонати музею ся дивили. :radist:

• Подобається Подобається x 3
  2. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Є, наші виробляють. Галичина 1%, такий в зеленій пляшеці (не плутати з лісовими ягодами). ми його часто в салати замість сметани даєм.

• Подобається Подобається x 3
  3. Ella

Ella Well-Known Member

[/QUOTE]

Устриці й шампанське. :bazar:

4. pukhnastyk

pukhnastyk миється в бані

О це точно погоджуюсь -гарячі канапки, то файна страва нашвидкоруч, тільки переважно роблю канапки з нарізаного тонко білого батону, потім змащую майонезом, кладу нарізані кусочки маринованого червоного (болгарського) перцю і зверху посипаю потертим твердим сиром (можна поєднати ще й плавлений сир) - і в мікрохвильовку на 3 хв. Потім запарюю чай з кусочками фруктів (або з квітковими пелюстками - залежно який є в наявності на кухні, але ці два чаї, то улюблені) і на десерт влітку та на початку осені - фрукти! а взимку чи ранньою весною - морозиво, полите різним варенням (вишні без кісточок, абрикосове чи полуничне - знову ж таки, що буде "під рукою").
    І виходить такий ням-ням...

Додано через 16 хвилин
    Здивувати гостей можна і простою яєчнею :), особливо якщо Ви знаєте, що її Ваші гості люблять. Наприклад, приготувати італійську яєчню. Робиться так: порізати помідори кружальцями, викласти їх гарненько на пательну, на якій вже встиг "побувати" кусок українського масла. Потім "накрити" помідори збитими 4 яйцями, і коли яєчня буде майже готова (1 хв. перед тим як Ви вимкнете газ) посипати потертим твердим сиром. Далі посолити і прикрасити зеленою петрушкою.
    Навіть з того, що вже є приготовлене і всім відоме, можна зробити новинку. До прикладу, у Вас раптом "опинились" в холодильнику відбивні і якась грибна підливка, або грибний соус. Берете ту відбивну, поливаєте грибами, посипаєте тертим сирочком і в мікрохвильовочку і... ніхто не очікуватиме, що Ви так швиденько зробили страву 2 в 1:) Лишиться сказати тільки "то всьо тико для Вас - любі гості".
    Взагалі в кожну страву потрібно вкладати часточку своєї душі, тоді буде все смачно!!!

• Подобається Подобається x 7
  5. Kasia

Kasia Well-Known Member

дякую вам за цей допис. вже так давно шукаю такий йогурт без наповнювачів. і видно настільки мене розчарували пошуки , що на цей не звернула уваги.
    я вже давно вирішила , що в Україні таких нема.
    дуже смачний мені підійшов супер, а то я вже давненько жодних йогуртів не вживаю. шкода в Барвінку не продають біля дому.

6. Chortenia

Та нема за що, заодно і прорекламувала (ща піду відсоток вибивати за рекламу :ninja::):)).
    До речі, спитаю, чого його нема в барвінку

• Подобається Подобається x 2
  7. Єва

Єва Well-Known Member

До свят готуюсь заздалегідь, тому проблем нема.
    Несподівані гості бувають різні. Зазвичай - подружки, які приходять не пожерти, а просто поговорити. Кава, шоколадка, якийсь фрукт, трошки коньячку - цілком хватає. Якшо когось від солодкого і коньяку нудить - думаю канапка з ковбасов - нормальна закуска під сто грам.
    Коли приходить голодний народ (після роботи) - можу шось серйозніше приготувати. В мене в морозилці завжди є кусок мяса чи якась риба морожена. Розморожую швидко в мікрохвильовці. Роблю відбивні. Смажу рибку. Відварюю бульбу.

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

вчора спеціально зходила УСІ солодкі є, а його нема.

9. Chortenia

Значить, буде! Може партії не було тоді.

• Подобається Подобається x 1
  10. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Пропоную салатик, який дуже подобається гочтям чоловічої статі. Класти шарами і змащувати майонезом:
    -гриби(або шпарагівку консервовану, або солоні огірки, або варену курку)
    -пережарені терта морква і цибуля (як підсмажка до зупи)
    -варена морква, терта на грубій тертушці
    -білок яйця
    твердий сир
    жовток яйця
    Зсерзу прикрасити шматочками маслин і по колу чіпсами. Вийде соняшник.

11. Fotynka

Fotynka Member

А я зараз часто роблю запіканочку: ріжу кабачки дольками, висота 3-4 см, роблю в них виямку і запихаю туди фарш з цибулькою, ставлю на 10 хв в мікрохвильовку, затираю твердим сиром і ще на 5 хв в мікрохвильовку. Хто проти мікрохвильовки, може робити в духовці.

Додано через 2 хвилини
    А ще так само ріжу дрібно кубиками кабачки, печериці, можна цвітну капусту, закидаю на 15 хв. в мікрохвильовку, потім додаю помідор дольками і ще з 10 хв., можна додати трохи олії.

Додано через 5 хвилин
    А ще я в хаті завжди тримаю попкорн (5 хв. в мікрохвильовій), банку маринованих грибочків і баночку оливок, да і ще стараюсь завжди в компі тримати один-два свіжих фільма.

• Подобається Подобається x 8
  12. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Чай,кава,печиво чи торт.
    Канапки(Гарно якщо гарячі)
    Салати що швидко робляться.
    Помідори з майонезом та часником(можна і кабачки тільки це довще робити).
    Варені яйця+фантазія
    Крнскрврвані проодукти
    По трошки і на скору руку

• Подобається Подобається x 1
  13. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Тортик, печиво, сік, каква, чай.
    У мене завжди в холодильнику є морква по-корейськи, тому вона йде на стіл в гарній салатничці.
    М"ясна тарілка (ковбаса, шинка тощо) і сир твердий
    Огірки-помідори-перець. Свіжі або консервовані.
    Обов"язково - хліб!!!!! Бажано 2-3 види.

14. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

я взагалі люблю гостей, навіть як хтось просто прийшов до хати, то вже голодним не випущу.
    Оскільки я господиння завбачлива, то в морозілці завжди є чи вареники, чи пельмені, чи пальчика, але то все не магазине, я такого не визнаю.
    Просто коли є натхнення, я то всьо наліплюю, потім на кипяток, остудила і в морозілку, дуже швидко і зручно потім:).
    А як запас вичерпано, то варю бульбу, і розігріваю тушонку з морквою.
    До того подаю шкварки, масло, сметану.
    Теж даю овочеву і м"ясну нарізку.
    Але в нас можуть виникнути проблеми з хлібом, бо ми його з чоловіком їмо в край рідко.
    А на десерт роблю "псевдо шарлотку", для цього мені потрібні яблука, ягоди будь-які, 3 яйця, 3 ст. ложки муки, і стільки ж цукру. На дно тортівниці обмазаною маргарином трушу сухарі або манку, далі корицю, чи цукор ванільний і звичайний, потім викладаю порізані півкільцями яблука, і посипаю ягодами, які тримаю замороженими.
    Роблю бісквіт і заливаю яблука, 20хв і торт готовий, остужую і перевертаю верх дном, виходить досить симпатичне, кольорове:)

• Подобається Подобається x 12
  15. Яруська

Яруська Well-Known Member

Недавно купила собі керамічні горщики, то тепер там запікаю все,що в голову прийде.А для несподіваних гостей дуже класно викласти в горшки картопельку,куряче філе, цибулька, печерички..і в мікрохвилювку на 20 хв.Потім те все діло затерти сиром з майонезом і часничку додати, ну і зелені...смакота виходить суперська:)

• Подобається Подобається x 17
  16. bora

bora Well-Known Member

Коли за годину стає відомо про візит гостей я вже навчилась робити шарлотку з яблуками. Основне - мати яблука під рукою. На заміс міксером йде хвилин 5, порізку-чистку яблук хвилин 10 і запікання в духовці - 50 хв. Шматочки шарлотки я поливаю рідким варенням (роблю малюночки як це вже в рестіках практикують) або топленим шоколадом. Основне, що часу на себе та сервіровку - купа залишається. Фотку завтра притягну.

• Подобається Подобається x 4
  17. Kristin_Daae

Kristin_Daae Well-Known Member

А я погана господиня( Ніц для несподіваних гостей не готую, завжди просто біжимо в сусідній магазин:
    корнішони, мариновані печериці, оливки
    ковбаса, сир
    солодке (печиво, пляцки, цукерки...)
    пляшка)))

• Подобається Подобається x 6
  18. фіона

фіона Active Member

не знаю, можливо хтось пробував таке, чи можливо вже хтось таким рецептом ділився.
    - сир домашній посолити втиснути часничку, трошки масла, сметанки і тією сумішшю начинити очищений від сердинки болгарський перець. Лишити на годинку в холодильнику. Перед подачею порізати кільцями. ДУже гарно виглядає. У мене йде на розхват.
    -я вже переглядала попередні дописи, і йшла мова про баклажанні рулети. Я ще одну начинку для них роблю: тушу моркву з цибулею і теж в рулети загортаю. До моркви можна додати різні приправи, можна гостріше - з часничком.
    - в супермаркетах продається нарізана тоненько риба - чи сьомга, чи форель тощо, вона у вакуумних упаковках. З тієї рибки можна теж рулети робити, для начинки підійдуть і сирна маса з домашнього і з твердого сиру.

• Подобається Подобається x 7
  19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Не пам"ятаю чи було, але дуже скоро можна зробити лосось запечений - бляшку застеляю фольгою, мащу нерафінованою оливковою олією, кладу лосось(філе), посипаю розмарином,трошки меленої морської солі, скрапую соком цитрини, тою ж олією і в духовку. 30 хв і готово. За той час вариться рис. Подаю з свіжими дольками цитрини - смакота.

• Подобається Подобається x 12
  20. kati

kati Well-Known Member

якщо гості несподівані,то вони(гості) і повинні подбати про стіл.:)Тобто принести з собою пляшку,торт/печиво/цукорки, ще по дорозі в челентано захопити 2-3 піци. З мене чай/кава/капучіно:xaxa:
    Ну а коли гості запрошувані,тоді не ліньки і на кухні пів дня постояти

• Подобається Подобається x 6