Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем bora, 21 Червень 2007.

  1. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    А можна томатну пасту чимось замінити?
    Пи. СИ. думаю, будемо це сьогодні їсти:girl_in_love:. Дуже дякую!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    Не впевнена може Нічка підкаже але думаю соєвий соус підійде
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. NikaLovely

    NikaLovely Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    а чом би і ні, соєвий соус пасує під телятину. Можна взагалі обійтись без пасти, або додати дрібно порізаний помідор.
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    Дівчата, ну ви мене і врятували!!!!! низький уклін!!!!!:girl_tender::rolleyes:
    Грильяжко, соєвий соус рулить!!!!:girl_curtsey:
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    Ну всьо ждьомс відгуків про рецептуру!!!
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    Дуже легкий перепис бульбочки запеченої з розмарином. Готовий за 40 хвилин.
    Беремо червону/білу/молоду бульбу і краємо на половинки/четвертинки аби була більш-менш такого самого розміру. Складаємо в миску. Туди додаємо сіль, перець за смаком. Я даю приблизно чайну ложку солі і пів чайної ложки перцю. Тоді наливаємо з дві-три столові ложки олії, я до таких речей беру оливкову. Закидуємо листки з одної гілочки розмарину або якщо сушений то десь 1/2 ч ложки, адже сухі трави більш насичені. Гарно все перемішуємо і в духовку 200 градусів на 40 хвилин.
    В процесі печення можна до неї заглядати, струхнути час від часу а можна і просто сісти побалакати з гостями і випити склянку вина. Бараболька готова коли встромлений ніж легко «заходить і виходить».
     
    • Подобається Подобається x 12
  7. Pyshunka

    Pyshunka Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    Скажыть будь ласка ще на скыльки ви кг. бульби робили (Бо я ше не дуже добре готую). Я тыльки можна сказати вчюсь :o
     
  8. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    Марусю, а то тільки з молодою бульбою проходить ч и можна і "старшу" залучати :)?
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    до речі, все це ще в рукаві дуже добре виходить. і по ідеї, навіть швидше б мало бути (я не засікала)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкоруч?

    А що про рукав відразу не було???? Бо я так і подумала...:)
     
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Ні, я запікаю просто на бритванці.


    Я роблю на око. Ось ці пропорції то приблизно на пів кіло.

    Можна використовувати як молоду так і старшу бараболю, єдино що має значення це її розмір і сорт. Якщо це велика бараболя, аля американка, то її краще пообирати і розкраяти на четвертинки або на шість частин. А якщо це золота така картопля (юкон ґолд в нас називають, вона така яскраво жовта в середині з тоненькою шкіркою) то її можна і зі шкіркою запікати лишень добре помити. Вона має менше крохмалю.
     
    Останнє редагування: 20 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Я під фольгою робила при 200 градусах. За 25 хвилин було готове. Але я ще гриль на 5 хвилин даю.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. mark

    mark Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Виручають магазини напівфабрикатами або домашні заготовки: огірочки, грибочки. салатики з баночок САЛО!!!:girl_in_love:
     
  14. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Скоренько роблю канапочки з тим шо є + різні нарізки + рибку можна посмажити або реберця (останнім часом користуюсь рецептом, який зтиряла з ДП :))
     
  15. Галченя

    Галченя Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Якщо гості двонять і кажуть що будуть за годинку, то я крім 2ох салатиків (з того що в хаті є), встигаю ще на гаряче щось придумати. Наприклад розморожую курячі бедра, мариную їх, і закладаю їх відразу в гусятницю (спочатку нарізаю великими кружальцями цибулю, потім різану великими квадратами чищену картоплю, а на верх лапки). Накриваю кришкою і ставлю в гусятницю. Поки гості біля салатиків посидять, то вже і гаряче готове. На стіл подяю іноді навіть з гусятницею (вона в мене прозора з термостійкого стікла)

    А колись полюбляла піццу саморобну готувати
     
  16. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Взяла на озброєння страву пабу Праги - смажені в меді крильця з сезамом та соусом Дорблу. Готується півгодини усе разом.
     
  17. Smakota

    Smakota New Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Як гості несподівано приходять, то завжди в морозилці маю пару котлеток. Поки вони смажаться, варю рис - то є 15 - 20 хв. Потім коли рис готовий додаю овочі Бондюель або шось того типу (Наприклад кукурудза, горошок), а котлети вже і готові. Якщо літо, то ще й овочі порізати - і обід готовий. Так само можна мати в марозилці не тільки котлети але й відбиті і замариновані відбивні.
     
  18. WEDLADY

    WEDLADY Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    а що це за соус такий, га?-секрети в студію:)
     
  19. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    Сирний. Купуємо сир з голубою плісінню (краще одноіменний Дорблу), жирні вершки з розрахунку 1:2, винний соус. Все це розтоплюємо на вогні майже до повного розчинення. Це пару хвилин. Видавлюємо наприкінці зубчик (або два) часнику. сіль. перець. Усе. А! І ставимо по тому в холодильник. В рецептах того не було, але після холодильника він кращої консистенції.
    Я купувала 100 гр сиру і 200 вершків - вийшло соусу на велику компанію. Для себе можна робити точно менше.
    І більше за крильця, певно, люблю палички зі свіжої моркви та селери з тим соусом. ням.
     
  20. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Хто і що готує для гостей коли треба нашвидкуруч?

    маю салат для несподіваних гостей - баночка горошку маринованого відціджується і викладається на плоску тарілку, за той час варяться яйця на круто, зварені яйця розрізаєм на половинки кладемо гарненько зверху на горошок і поливаєм все без фанатизму майонезом. Як є зелена цибулька то можна зверху посипати. Всім завжди той "салат" дуже смакує. І ще, так можна яйця подавати на великодній сніданок - в нас так роблять, але поливають тоді майонезом з хріном.
    Несподівані гості не претендують на обід з трьох блюд, то поки щось готується ставлю в мікрохвильовку попкорн - в велику керамічну миску, зверху накриваю плоскою тарілкою - щоб не вистрілював за межі миски. Всі жують з пивом і маєм ще 20 хв на якісь серйозніші страви.