Христос НЕ народився!

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 7 Січень 2013.

1. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

Сьогодні у ФБ натрапила на дискусію про те, що говорити "Христос хрещається (охрестився)" не по-християнськи, що це фольклор Західної України. Правильно тільки - "Христос народився". Я це чую не вперше, і священики говорять теж по-різному в ці дні. Як все-таки правильно?

2. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

до речі, сьогодні теж зауважила що священик казав "Христос народився"

3. Margarett

Margarett Well-Known Member

Нині на казанні служби Божої у церкві отець наголошував вкотре, що треба вітатись лише "Христос рождається", не хрещається чи народився, а саме рождається, бо він рождається у серці кожнісінької людини кожен день і постійно.

4. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

У нас в церкві теж сьогодні отець про це в першу чергу сказав, і говорить про це вже 3 рік поспіль, немає такого привіту в церкві, це все народна творчість так можна було б до кожного свята новий привіт говорити. У церкві є лише 4 привіти: Христос Рождається!, Христос Воскрес!, Слава Ісусу Христу! і Христос посеред нас!

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Христос хрещається - галицька традиція. Нічого страшного в ній нема.

6. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Відповідь: Христос НЕ народився!

а я пам"ятаю ще з дитинства мене навчили так казати "Христос хрещається", тепер по іншому в цей день не можу казати. Напевне, то вже звичка.