Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Відповідь: Все про хрещення

Ми просили одну і ту ж пару стати хресними в обох дітей із точки зору елементарної логіки: добре, коли все добре, а коли раптом щось, то піклуватись вони мають про обох, а не кожен за свою хрещеницю, тим більше, що наші куми - близька родина. Але, священик був проти, хоча пояснити не дуже міг свою позицію. Хрестили ми в іншій церкві, чим образили і мою маму, і свекрів, бо вони із тієї когорти, що коли священик сказав - то все од Бога. Сказав "не можна" - то не можна, а чому - то є гріх питати. До цього часу в нас виникають конфлікти на цьому грунті.

• Подобається Подобається x 9
  2. галіна

галіна Well-Known Member

може хтось підскаже!!!!!!!!В моєї рідної сестри є також дитинка різниця між нашими діточками тиждень.Ми б хотіли разом похрестити.Чи можна так????І чи може хтось знає чи хрестять діточок на обливний понеділок

3. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

На рахунок того, чи можна хрестити дитину в понеділок після паски...треба питатись в церкві, а з приводу того, чи можна хрестити обох дітей одночасно...таке хрещення називається - спільним...можна хрестити!:)

• Подобається Подобається x 1
  4. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Ми і Устю (роджена 12 квітня) і Левка (7 квітня) хрестили на Світлий Понеділок.:) В СвятоІванівській Лаврі (Шевченківський гай). Узгоджуйте лише із розкладом священника, а інших перепон немає:clapping:

• Подобається Подобається x 3
  5. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Ми христили Данила правда не світлий понеділок, а в понеділок зелених свят. Також бачила христини і світлий понеділок

6. Андріана

Андріана Well-Known Member

а ми хрестили на Різдво!!! і священик нічого проти не мав

7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

А ми 1 січня

8. Megan

Megan Well-Known Member

Можна, можна. Похрестять. Треба лише графік узгодити, бо не лише для вас свято, ще й Великдень...

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

1 січня - свято світське, не церковне.

10. Зануда

Зануда Well-Known Member

Наприклад римо-католики 1 січня святкують свято Maryi Bożej Rodzicielki.
    А ще в нас практикують (якщо є бажаючі :) ) хрещення немовлят і дорослих підчас літургії Пасхальної Вігілії (Страсна субота) Якби мої діти були роджені десь коло Великодня, то я би теж так хотіла. То дуже урочистий обряд і ще й у такий день.

• Подобається Подобається x 2
  11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Наш Дарко народився 14 березня 2003. Хрестили ми його у Світлий Понеділок 28 квітня. Пасха в 2003 році припала на 27 квітня. До речі, хрестили під час Літургії. Було надзвичайно!
    У Суботу ми не хрестили, бо зазвичай маємо забагато обов'язків у той день. :) Але ідея дуже класна.

• Подобається Подобається x 2
  12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ми нарешті домовились за хрещення малої, на наступну суботу, і тепер виник ряд питань:
    1. Крижми... мають їх купувати хресні чи можу я купити, тих крижм має бути дві чи достатньо одної? Що з тими крижмами потім робити?
    2. Мені обовьязково бути з покритою головою?
    3. Хрестик можна принести свій чи треба брати той що в церкві дадуть?.

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

2. так
    3. нам хресна подарувала

14. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

1. Крижми купують хресні. Одна, дві, три - значення не має. У нас в церкві просто розстеляли одна на одну дві крижми ( було дві пари хресних). Одну ( махрову) використовую як покривальце, а шовкову сховала на згадку.
    2. Згідно з правилами - так.
    3. Нам купила бабуся. А Тані колись ми купували самі. Перед хрещенням дали священику, він їх освятив.

• Подобається Подобається x 3
  15. Matiola

Matiola Well-Known Member

1.Крижми купують хресні,обоє.
    2.Покривати голову обов'язково,бо з вас зніматимуть гріх порочноґо зачаття(здається так називається).
    3.Наскільки я знаю,хрестик дають той,що ви принесли.

16. Milka

Milka Moderator

Залежить від того в якій церкві ви будете хрестити, переважно вони самі говорять що потрібно мати. Наприклад ми хрестили в ц.Юра в світлий понеділок цього року. Коли домовлялись то дали список речей які потрібно принести і вимоги до хресних батьків.
    Ми мали мати 2 крижми (але обовязково відріз матерії, навіть розмір вказувався), їх нам купляли хресні; хрестик, хустку і свічку. Свічку ми забули вдома, повезло що одні батьки мали 2 штуки і ми одну відкупили, а хустку треба для виводу. В деяких церквах вимагають щоб і хресна мама мала хустку на голові.
    Ще на рахунок крижми, - колись з крижми шили дитинці постіль, як розказує мені мама і бабуся бо з цим був дефіцит, а зараз очі розбігаються від асортименту:8:, тому мабуть буде стояти в шафі. Дехто купує махрові крижми, вони у вигляді великих рушників, і потім можна використати,а дехто атласні, -вони красиві але теж потім стоять в шафі.

17. Oddly

Oddly Well-Known Member

звичайно, може. моя коліжанка хрестила обидвох своїх дітей (у яких різниця у віці 3,5 роки) одночасно - хресна була одна для двох, а хресний батько був для кожної різний

18. Макарена

Макарена Well-Known Member

Якщо будете хрестити в церкві тій, що біля нас, то:
    1. Крижмо купують хресні, якщо дві, то покладуть одну на одну. Нам принесли таку красіву з рюшичками і ми стелили її в каляску, а інша проста, з блакитними вставками і більша, то використовували,щоб прикрити мальоту літом, коли під чимось іншим жарко.
    2. Голову покривають лише на вивід.
    3. Ми мали свій (і ланцюжок), поклали біля того, що дають в церкві = 2

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ми будем хрестити в церкві на Щербакова, це УПЦ КП.
    Крижму я одну купила вже , то не страшно що сама купила?, а от на рахунок другої....дякую що сказали про махрові.... вона потім ще пригодиться....
    Голову покрити можна будь якою косинкою чи там тільки світлою однотонною?

Напевно дивні питання...але реально не орієнтуюся... і хустки толком такої немаю..... а то що маю не знаю чи підійде до церкви.

20. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Хустку візьміть ту що вам свекруха покривала голову на весіллі після зняття вальона (і в церкві). Ми, наприклад, хрестили малого в хаті і мені голову взагалі хусткою не покривали. наскільки знаю, що якщо дитину хрестять до 40-а днів то вивід не дається, тільки після сорока. Нам якраз в той день був 1 місяць рівно.
    Свічки я брала (так мені казали) т, що мали в церкві ми під час шлюбу.
    Хрестик нам подарувала хресна, а цепочку хресний, одразу й освятили нам на хрестинах.
    Крижму купляли хресні батьки, обидвоє. І ще хресні батьки мають знати і повторяти молитву "Вірую", але це все залежить від священника.