Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. maty

maty Well-Known Member

не можна справляти гучних забав

2. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Одна справа - посидіти з певною обмеженою кількістю людей за столом з нагоди дня народження чи хрестин,
    а зовсім інша - забава

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. silvia

silvia Well-Known Member

Чи можна брати за хресних тих, які одружені, але не брали церковного шлюбу? чи це слід уточнювати у кожній церкві чи є загальні правила?

4. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Загалом не можна, бо вони живуть у гріху. Але ми на всяк випадок питали - не дозволили.

5. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

В греко-католицькiй церквi точно не можна. Щодо оплати за хрестини - двiчi дiтей хрестила своiх в рiзних церквах( першого у рiдному мiстечку, у церквi де брали шлюб, другого вже у Львовi в церквi Йосафата), то нiхто за грошi навiть не згадував, не те що такси називав.

6. Sandra_Foster

Sandra_Foster Member

Дівчата, а є таке, що після хрестин даруються гостям бомбоньєрки із цукерками чи чимось іншим, як на весіллі? Натикнулась на величезний вибір тих штук на одному сайті із дитячим одягом для хрещення і отак собі думаю чи то я щось пропустила і тепер таке треба дарувати?

7. enigma

enigma Well-Known Member

А забава після хрещення що має собою представляти? Тільки короткий обід-вечеря чи замовляють ще музику?

8. Chekay

Chekay Well-Known Member

були недавно на хрестинах, то на тарілочках чекали нас бонбоньєрки, а в середині окрім цукерок ще міні листівочка з подякою що розділили радість святкування з сім'єю новонародженого - маленький приємний сюрприз. Це нове віяння моди, на скільки я зрозуміла, тому, якщо маєте час, ресурси і головне бажання з тим бавитися, то можете купити, але як не буде бонбоньєрок, то хрестини пройдуть прекрасно.
    тут все залежить від вашого бажання і бачення. Хтось обходиться обідом в колі найближчих, а хтось забаву з потрійним застіллям, живою музикою і танцями до упаду робить. Ні те ні інше не є поганим, головне не забути власне про суть свята. А ще, мабуть, варто зважити при плануванні на присутність маленького винуватця свята, який не завжди може спати під гучну музику, потребує мами 20 раз на годину і т.д.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Anagramka

Anagramka Member

В церкві, що біля Івана Федорова ( православна, здається) можна.

10. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Таке питання. Не будучи одруженою хрестила хлопчика, тепер чоловік хоче взяти мого кума за хресного для нашої доні. Чи таке можливе?

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

У нас дозволяли у трьох церквах- і в греко-католицькій , і в православній автокефальній ( двох різних) ( моїми хресними теж є подружня пара, яка одружена, але не вінчана). Зрештою, кожна церква у нас- то зараз окрема держава, так що краще питати у священнника тої, де буде таїнство

12. aknytsU

aknytsU волошкова...)

В нас так. Я хрестила сина мого брата, ще не будучи одруженою. Коли народився наш малюк, хресним татом став мій брат.
    А що тут неможливого? :)

13. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

А на хрещені окунають дитину чи просто окропляють?

14. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Залежно від конфесії. Принаймні так мені здалося з того, що бачила. Греко-католики поливають воду на головку дитинки з маленького глечика. Православні (МП) занурюють дитину в воду. Про римо-католиків і православних КП не пам'ятаю, бо давно була на таких хрестинах.

• Інформативно Інформативно x 1
  15. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Де можна замовити, купити іменну крижму?
    І що на хрестини дарує хресна? Крижму, хрестик?

16. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну за правилами хрестик з ланцюжком і крижму мають подарувати хресні, а хто саме з хресних що дарує...Тут треба з хресним домовлятись.
    Інші подарунки - за бажанням. Я була за хресну в одній сім'ї, де батьки все самі купили (так що напевно доречно і батьків запитати чи вони часом вже не купили). Я купила срібний хрестик як подарунок (батьки також купляли срібло).

• Інформативно Інформативно x 1
  17. opron

opron Well-Known Member

Я замовляла на кідстафі в Маринка79. Дуже круті крижми і хрестильні набори шиє.

Останнє редагування: 22 Травень 2016
  18. CAMPUS GROUP

CAMPUS GROUP Well-Known Member

В нас у Львові є гарний вибір на Володимира Великого - я замовляла, роблять оперативно дуже.

Красиві набори в них.

19. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Поділіться кого ви брали за хресних для своїх діток. Бо як я собі уявляю: хресна - з моєї сторони, хресний - з чоловікової. Крім того, маю намір обрати за хресних тих хто би справді цікавився дитиною, приділяв увагу, приходив. А з чоловікової сторони вся родина трохи далеко (хоч не так вже дуже далеко), але нас ніхто ніколи не навідує. Для чоловіка і дружб на весілля було проблемно обрати.
    Тож хочеться почути думку зі сторони. Може в когось була схожа ситуація.

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В нас таке було. Першу доцю тримали до хреста моя коліжанка і друг чоловіка ще зі школи. Другу доцю - друга моя коліжанка і чоловік тої, що є хресною першої. Третю - третя моя коліжанка і чоловік ще одної:) То в нас з університету п'ятеро подруг, ми дуже близькі, тепер сім'ями дружимо. Крім того, мої подруги справді є добрими християнками, як і їх чоловіки. Родичів не брала принципово: бачимося раз в кілька років, вони б моїми дітьми цікавилися максимум раз в рік. А моя сестра є прихожанкою православної Церкви (мені принципово мати хресних греко-католиків). Я дуже тішуся своїм вибором. Маю чудових кумів, вони приймають важливу участь в житті моїх дітей.

• Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1