З КД в нас був випадок у знайомих- священник не дозволив, тому краще перепитати. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
а він що - питав чи є КД? Я думала греко-католицька церква уже щодо нечистоти жінки при КД має іншу думку. --- дописи об"єднано, 20 Січень 2016 --- Сама собі дам відповідь, ось таке знайшла - Хрещення: коли в таїнство вплітають забобон
Деталей не знаю але факт, що в той день мусіли брати геть іншу людину. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
А на хрестини малявку одягала в біле. А конвеитик обшила гарною українською хустиною. Всі були в вишиванках. А крижма священик клав хресним на плече (вперше таке бачила)
Дівчата, то мають посповідатися і хресні, і рідні батьки? Так ніби в нашій сихівській церкві сказали, прийти в четвер перед хрестинами на вечірню службу. Я щось не знаю, як то я маю зробити, нема з ким малого лишити, а з ним не хочу йти... Може хтось там хрестив (Різдва Богородиці)? Ну і хресні батьки можуть в своїй церкві посповідатись, ні? Не обов'язково ж до нашої їхати?
@tsiuma, я думаю що то батька стосувалось, бо мама дитятка аж через 40днів буде мати вивід , і аж тоді може приступити до Причастя.
Скажіть будь ласка, щодо хресних батьків... вони можуть бути одружені між собою, правда? Знаю, що можуть... але от ближче до хрестин стикаюсь із безліччю "порадників", які категорично кажуть, що такого не було ніколи ((( В когось є куми подружжя?
Мали таке ж питання, коли хрестили молодшу. Священник (Церква Михаїла) сказав, що жодних застережень нема. Але коли про то дізналися батьки майбутніх хресних, підняли шум, що так робити не можна. Сперечатися не хотілося, тому взяли іншу хресну маму. В православних таке не практикують.
Врятуйте мене. Весь час здається, що щось забуду. Що взагалі треба брати на хрестини? Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
це напевно в конкретній церкві треба питатися, бо ми наприклад тільки малюка і гроші брали, і якщо буде вивід мами, то хустку, ну хресні мали крижми з собою.
Все індивідуально, залежить від церкви і хресних, ну і забаганок самих батьків. В будь-якому випадку треба дитину, хресних і гроші А далі...Я була за хресну в одних, які самі купляли хрестик, крижмо (хоч і я також купила).
Всі грошей вчепилися.Просто для статистики напишу, що в Церкві Михаїла ніхто за гроші навіть не згадує. Тому якщо забути, дитину нехрещеною не залишать. Я знаю, що по багатьох інших Церквах повстановлювали такси на все, що можна і не можна. І я не проти робити пожертви в Церкві, але сама постановка питання
кажуть так, як є. Була за хресну двічі, в обох випадках - Ви нам гроші, а ми вам свідоцтво про хрещення кажу про те що відбувалось при мені. Як просто гість, то не завжди ту всю "кухню" бачиш . І це не в порядку "якщо можете, то щось пожертвуйте", а в більшій мірі нагадувало оплату "послуги".
Греко-католицький священик на проповіді (перед початком Великого Посту) казав таке - святкувати хрестини і навіть дні народження можна! Лише без танців і співів.