Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. Pearl

Pearl Member

Відповідь: Все про хрещення

Можливо. Ми будемо хрестити синочка на Йордан. Вже домовилися. Правда не в соборі св.Юра, а в церкві Арх.Михаїла.

2. Popi

Popi Well-Known Member

Моїй подрузі священник сказав що їй не можна бути присутньою на хрестинах дитини. Вона має прийти в церкву на 40 -й день на вивід. Обідно з того що в одних православних церквах можна бути присутньою а в інших ні.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Чому тоді не піти до іншої церкви?

4. Popi

Popi Well-Known Member

Дівчина живе в селі, і там 3 церкви: Православна, Греко-Католицька і Римо-Католицька. Проходила все життя до одної церкви там брала шлюб і хоче в тій же церкві похрестити дитину.

5. Dusheska

Dusheska Member

Коли ми хрестили нашого синочка, то я питала у священника чи можна мені бути присутньою, то сказав що треба, бо як то що мама родила, 9 міс виношувала, а хрещення не побачить. Правда на вивід все ж після 40 днів треба було прийти. Такщо все залежить від священника.

6. Відповідь: Все про хрещення

не знаю як там в православних, але коли я ходила на курси для вагітних, то ми мали зустріч з священником(греко -католик) і він нам дуже гарно пояснив, чому колись заборонялось мамі бути в церкві на хрестинах і чому зараз таких заборон в церкві немає

7. Paradise

Paradise New Member

Відповідь: Для майбутніх мам (10)

..На хрестини обов'язково потрібен хрестик з ланцюжком, чи може підійти, н-д, підвіска-ангелик? (мені дуже нра..).Хрестик потрібно для обряду при хрещенні, чи просто так заведено (не можу зрозуміти його актуальності для немовляти), і хто його має купляти? Чи можу я сама придбати?

Останнє редагування модератором: 3 Березень 2014
  8. Відповідь: Все про хрещення

Може хто знає і підкаже, чи можна старшій дитині носити хрестик з ланцюжком, які подаровані і освячені на хрестинах в молодшої ?

9. Liliyah Romanova

Ну, за винятком того, що просто подаровано не старшій дитині, інших перешкод нема. :)
    Можете й самі, можуть хресні. У нас не було хрестиків із жодною дитиною.

10. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

В Православних КП мама може бути на Хрещенні. В Православних МП - ні.

11. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Звичайно, що не обов'язково. Все залежить від звичаїв місцевості. У нас прийнято, що хрестик (без ланцюжка, бо буде завитратно) купує хресний тато, приносить на хрестини і там його освячують. У нашого малого є такий хрестик (як підросте, то ми йому ланцюжок купим), а ще звичайний мідний хрестик подарував священик. Місяць тому як мій чоловік хрестив братового малого, то ми теж дарували хрестик. А батьки у нас хрестики на хрестини не купують, бо зазвичай дарують.

12. oksumoron

oksumoron Active Member

Відповідь: Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Підкажіть, чи можливі хрестини з двома хресними мамами, а не традиційне мама-тато!
    Я питаюсь, бо в православних Італійців це нормально- можуть бути навіть два хресних тата, або взагалі одна людина! Я з таким не стикалась, а тепер коли постало питання хрестин, мені актуально!

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Знаю точно що в греко-католиків може бути хтось один тільки. Мене хрестили тільки з хресною мамою.

14. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Вперше таке чую: у мене вся родина греко-католиків, то хрестили і з хресною мамою і хресним татом, а дехто брав дві пари кумів, сільський священник нічого не мав проти...

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Крім того що мене охрестили тільки з хресною, в моєї племінниці дві пари хресних мама-тато. Тому спитайте на парафії, може і в вас може бути так як ви хотіли б.

16. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Теж знаю, говорив отець на розмові, коли обговорювали хрещення старшої.

17. oksumoron

oksumoron Active Member

Я тому і питаюсь, бо і я греко-католичка, також маю і маму і тата за хресних! А от побачила, що в італії такий о дивний набір, і мені стало дуже цікаво!
    Таки краще запитатись зразу ж на парафії!

18. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ми православні, в нас може бути лише одна хресна мама. А один хресний тато не може бути.

19. Liliyah Romanova

Саме так. У канонах так прописано, що може бути лише один хресний.

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

я так розумію, що один-обов"язково(батько), а може бути і більше
    ?