Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. Dolche

Dolche Well-Known Member

Відповідь: Все про хрещення

ні,жодних. я навіть не знала що таке є. А якщо хресні здалека і можуть приїхати лише на один день?

в нас похрестить якщо батьки не в шлюбі, а якщо хресні батьки проживають у громадянському шлюбі (а відтак у грісі), то не дозволить бути за хресну/ого.

2. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Цікаво, чому ж тоді Ісуса похрестив Іоан і не питався чи його батьки в шлюбі... Відверта самодіяльність конкретного священника, імхо.
    Перші християни звідкись же мусіли взятися.

Ото вже адекватний священник. Буває, що взагалі доросла людина хоче прийняти обряд хрещення, батьки взагалі мусульманами можуть бути, і що.

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Чи є якась різниця між хрещенням подвійним іменем і двома іменами? І чи взагалі розрізняються ці поняття?

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У хрещенні нема різниці ніякої, на обряд то не впливає.
    А різниця, по ідеї, така і є: подвійне пишеться через дефіс і так і вживається, а з двох імен обидва не обов'язково використовувати, можна лише перше чи лише друге.

5. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Доні при хрещенні дали два імені, в свідоцтві про народження фігурує лише перше. В повсякденні вживаємо тільки одне (ну я часом і другим називаю :) ) Нас отець пробував відмовити від двох імен, але я на те мала свої певні причини, тому переконати нас не вийшло (уточняли ,правда, яке ім"я має фігурувати першим)

6. xenia

xenia New Member

Я завжди задумувалася, чому люди дають при хрещенні подвійне ім"я.
    Які такі переконання (причии)..?
    Коли охрещують, дитина отримує Янгола-покровителя і найпершого молитвенника на небі, а коли подвійне ім"я?

7. Liliyah Romanova

Тоді двох. ;)
    А що стається, коли монахи перейменовуються на вічні обіти?

8. xenia

xenia New Member

Це теж цікаво, навіщо?
    Людина прожила багато років маючи заступництво одного святого, а тоді переходить до іншого, бо як я розумію, їм дають просто інше ім"я (не подвійне).

9. strochka

strochka Member

інше ім,я дають саме на облечини(початок монашого життя), тоді йдуть перші обіти, другі аж так вічні

власне в цьому і полягає суть, а ще звертають увагу на значення цього імя, або ж заступництво святого.

10. Liliyah Romanova

Навіщо відомо. Щодо зміни імені в Біблії прикладів багато.
    Я питала, що стається з янголом-покровителем.
    То як у кого.

11. xenia

xenia New Member

Коли дають подвійне ім"я і оба церковні, виходить, що дитина отримує двох покровителів , а монахи отримують ще одного при висвяченні (коли дають інше ім"я), то його ж янгол-покровитель продовжує оберігати :girl_angel:.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Тема дуже велика, тому прошу поради. Може не там шукаю? Як підготуватиця до хрещення? Маю на увазі, що я як хресна маю мати, принести. І взагалі що потрібно мати? Сестру якісь важкі сни мучили, неспокійно було, вирішила, що таки будуть хрестити зараз і от вже домовилися на понеділок. А для мене то так несподівано скоро, як то до того всього підготуватися? Щодо сповіді я знаю, маю на увазі сам обряд. Якщо чесно я перший раз буду в ролі хресної.

13. Liliyah Romanova

А чому вважаєте, що ви не готові?
    Крижмо та свічку. І, якщо хочете, можете купити одяг, у який дитину одягнуть після хрещення. Це, звичайно, якщо ваша сестра не має вже чогось приготованого.

14. Vittoriya

І ще таке питання. В сестри з чоловіком були складнощі з вибором хресного тата. От якось не лежала душа до жодного з кандидатів. А їх досить мало, ну бо ще й відстань грає роль. І тут так вийшло, що приїжджає їхній остатньо дуже хороший колега, українець. Направду чудова людина, я бачу по них обох давно, що вони ним просто захоплюються, його мудрістю, вмінням жити. Як на мене чудовий хресний тато , але от живе не у шлюбі з дружиною, мають дітей. Церква ніби забороняє брати за хресних людей, які живуть не в шлюбі? Чи то таки не так строго? Так хочеться, щоб саме він був для Юстинки хресним...

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ----------

а як польською крижмо?

ну я взагалі не проти хрещення власне зараз, бо хочеться, щоб Юстинку вже похрестили. Бо так трохи то чекання було заради нашого тата, який сказав, що він конче хоче бути присутнім. А я то вже себе відчуваю не тільки її тіткою, а й хресною, так хочеться нею опікуватися. Сестрі стараюся допомогати гнати від себе погані думки. Хто хто , а вона мусить зрозуміти іі повірити, що Бог добрий , адже подарував за стільки років чекання доню.

15. Liliyah Romanova

Хресного тата може й не бути. Для хрещення вистачить лише однієї особи. Тобто може бути або лише хресна мама, або лише хресний тато.
    Строго. Людина, яка не живе в шлюбі, не має права приступати до Причастя, а отже й не є повноцінним членом Церкви. Така людина не може бути хресним чи хресною. Мудрість і вміння жити - це не ті риси, які потрібні хресному батькові чи матері. Має бути людина, яка живе своєю вірою повноцінно, або принаймні робить від себе усе можливе в міру своїх сил та обставин, аби бути добрим християнином.
    Винятком є, коли людина є розлучена, не з власної волі, і живе сама.

16. Vittoriya

маю на увазі підготуватися власне до самого обряду. Я просто була присутня при тому ще хіба в дитинстві і нічого не пригадую. До самої ролі яко хресної я готуюся вже дуже давно :)

17. Liliyah Romanova

За допомогою гугля знайшла, що ніби то називається szatka do chrztu.

18. strochka

strochka Member

я вас вітаю! з такою чудовою подією та важливою місєю!
    хресна має принести крижму - в нас вона продається, а ви можете купити кусок якогось білого гарного полотна можна його оздобити якоюсь стрічкою, колись полотно купляли в два роста дорослої людини, щоб воно покривало і вже дорослого. Я дарувала золотий хрестик, казав священник, що хрестик можуть дарувати тільки батьки або хресні.

було б добре щоб і в християнському аспекті була мудрість, бо хресні батьки є взірцем для дитини і церква наголошує, що не слід вибирати хресних через подарунки, а для того щоб навчали дитину чеснот , молитви...

19. Liliyah Romanova

Під час обряду все священик розкаже.

20. strochka

strochka Member

ви дуже серйозно відноситесь до цього питання, запитайтесь в сестри, здебільшого зараз в церкві дають науку перед обрядом хрещення,хай вона поцікавиться в священника.