Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Що подарувати на хрестини?

А во, на маєш... а я думала, що то отець буде обряд проводити а хресний батько тільки до хресту тримає. :girl_haha:

Ми вже десь то питання обговорювали, і казали що один з хресних має дарувати ікону а інший хрестика. Якось так.

2. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Можна я вклинюсь? Хресні моїх дітей самі передзвонювались і вирішували між собою, що дарувати. Вони не знались між собою, тому в телефонному режимі радились.
    Коли чоловік мій був за хресного, то йому мама дитинки сказала чітко - дарувати щось з одягу, бо золота зараз не треба. Моєї похреснички мама теж чітко сказала - тільки золото. Тому я дарувала підвіску із зображенням Матінки Божої, а кум - ланцюжок.
    І таке в мене є запитання.
    Я йду в неділю на хрестини, в якості гостя. Що дарувати хлопчикові? Іграшок мають дуже багато, всяких прибамбасів також, бо є старша донечка, 2 рочки. Фотосесія не підходить, бо вони мають знайомого фотографа, який їх час від часу фоткає. Гроші дарувати не хочу. Порадьте щось будь ласка.

3. solomka

solomka Active Member

Їдемо в суботу на хрестини і незнаю що подарувати. Не буду за хресну, але всеодно немає ніяких ідей з подарунком. Одяг, іграшки відпадають - майже все купили і купують в Німеччині. Окрім грошей нічого не можу придумати, може в когось будуть якісь пропозиції?

4. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

оригінально і цікаво дивиться тортик з памперсів, можна навіть самому попробувати зробити.

5. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

мені такий сестричка подарувала, як тільки ми з пологового виписались. корисний і гарний подарунок. і можна туди покласти різні корисні дрібнички :) робила вона його сама.

6. StarRace

StarRace миється в бані

Хресний дарує золотий хрестик, хоча у випадку з дівчинкою можна і кульчики придбати.

7. bowka

bowka New Member

Маруся-мама
    :pardon:

Останнє редагування: 14 Серпень 2013
  8. marife

marife Member

Випала мені честь бути тут за хресну маму. Так от незнючи тих всіх обрядів тутешніх, пішла до отця радитись. Найперше, що він мені сказав, то подарувати дитині молитовник. Щоб не тільки коштовні подарунки були, а й духовні. І хрест на груди. А от який, чи дерев'яний чи золотий вирішуйте самі, по можливості.
    Я купила молитовник дитячий, іконку срібну (хрестик з цепочкою вже кум спрезентував), і каляску:girl_curtsey:
    Але от що я думаю.....Ну не через багаті подарунки беруть за хресних.Правда? Беруть якусь рідну чи близьку людину котра ніколи не залишить в біді (не дай Бог). А подарунки-річ набута)

9. bowka

bowka New Member

так це правда, але все ж таки подарунок запамятовується і потім дитині можна це розказати, а гроші(в мене так було) то потратили навіть не памятаю на що..

10. marife

marife Member

Звичайно.:girl_smile:
    Гроші, як каже мій муж, то зло. Нащо їх дарувати:girl_nea:

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

а я дарувала дитячу біблію і різні християнські розмальовки, одяг і книжечку-пазли, ну і звісно хрестик:)

12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Якщо не йти за хресних, то можна срібну ложку чи горня подарувати (+ вигравірувати все що вважаєте за потрібне).

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я коли ішла за хресну, то ми з кумом скидувалися на золотий хрестик з ланцюжком. Зараз ще такі гарні футлярчики є спеціально на хрестини. Я ішла з чоловіком, то чоловік дарував гроші (батьки найкраще знають що купити) і солодке.
    Думаю найкраще кумам зустрітися і обговорити такі питання ще до хрестин. Хресні старшого принесли кожен по хрестикові, бо кожен з них знав, що хресні батьки мають принести хрестик.))) Ще якісь гроші, але тут вже точно не пам"ятаю.
    Впринципі найкраще, коли батьки самі скажуть, що їм потрібно, але тут не факт, що скажуть і не факт, що вам підійде то купувати через різні нюанси.
    Чула ще, що несуть срібні ложеки.
    А і хрестик ніби обов"язково має бути з розпяттям, але то скоріш забобон, тому враховувати думаю не потрібно.
    Ну, і крижмо.

---------- Додано в 07:04 ---------- Попередній допис був написаний в 07:00 ----------

Я б несла гроші, якщо батьки не кажть що їм потрібно. Ну, і солодке щось.

---------- Додано в 07:09 ---------- Попередній допис був написаний в 07:04 ----------

Та то так.))) Але я в принципі встидаюся сказати, коли мене питають що купити, бо не знаю які в людини фінансові можливості і чи вона буде мати час шукати те, що мені потрібно, та морочити голову купити те то, але воно має бути таке то чогось не надто. А так, піду і куплю все, що дитині потрібно і сама собі виберу, таке, як мені подобається.
    Для прикладу, нам подарували три одинакові коци ще й з одним малюнком і розміром. І віддаровувати не гарно і що з ними трьома робити.)))

Останнє редагування: 15 Серпень 2013
  14. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

На посиденьках продай :). Але я б при нагоді і віддарувала комусь, чого не гарно?
    Мені вже натякнули щодо подарунку, і сказали, щоб купувала тільки в Антошці. От тепер думаю - і якого милого я взагалі питала? До Антошки мені далеченько їхати, тим більше з двома малими. Думала спочатку в Карапузі купуватиму, а тепер не знаю навіть що то робити.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я сто разів переконалася, що краще не питати, бо потім можна самому ж пожалкувати.))
    Спочатку питаєш, а потім думаєш нащо я дурна питала, бо мені то не підходить, те то не можу знайти, за тим то далеко їхати і т.п...)))
    Подарувати гроші, нехай самі собі поїдуть в Антошку і виберуть що їм до вподоби.:)

16. fiesta

fiesta Well-Known Member

В Антошці є подарункові сертифікати. То і подарунок, і батьки виберуть щось на свій смак.

---------- Додано в 07:47 ---------- Попередній допис був написаний в 07:44 ----------

Коліжанка ішла до малявки, то батьки їй замовили дерев'яний столик і стілець в Ікеа. Мені кума крісло годувальне несла, бо золото бабусі надарували...

---------- Додано в 07:53 ---------- Попередній допис був написаний в 07:47 ----------

І ще про крижма: вони зараз дуже різні є. Є ніби атласна простинка і є в'язаний чи трикотажний тоненький плед десь 1 на 1 метр (нам такий приніс хресний, то малу накриваю). Ціни на них теж дуже різні.

17. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

недавно хрестила похресницю...не говорили перед тим з кумом...подарували обої дві пари кульчиків золотих((( краще питатись завчасно...взагалі мають бути золоті вироби...хресний- хрестик або кулончик...ну то все при домовленості..і батьків треба питати
    а так солодке і печиво ще треба брати,крижму

батьки не чекали на золото,хотіли зібрати гроші на каляску...в кожного своє!
    думаю не так важливо,що подарувати,головне любити своїх похресників і не забувати їх протягом життя! Це велика відповідальність на все життя...хрестини один день...

18. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

я теж похресниці золоті сережки дарувала, а кум ланцюжок, бабуся кулончик. Подруга йшла за хресну до хлопчатка-подарувала дуже гарну срібну ікону з ангеликами в блакитній рамці-як на мене теж гарний подарунок.

19. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

а в нас 3 пари, на хрестини подарувала кума (я так їй сказала), та 2 срібні ложечки також подаровані різними друзями, а от на 1рік нам подарували ще кульчики - кум і дідусь, от тепер маємо купу кульчиків.:girl_crazy: Я завжди говорю своїм, що нам потрібно, якщо не має змоги, то можу додати свої гроші, щоб придбати ту чи іншу річ, або ж якщо нічого не потрібно, то кажу нести гроші, але краще за все таки подарунок, дитинка буде мати пам"ятку на все життя.

20. Hermi

Hermi Well-Known Member

це залежить в якій церкві хрестити. Я хрещена в греко-католицькій то в мене звичайний хрестик, а от ішла за куму до православних, то священик наголосив що має бути розпяття. То тут треба добре поцікавитись який хрестик до якої віри належить(бо як виявилось не все так просто з тим ділом)
    Крижмо обовязково мають хресні купляти (правда в моєму випадку ще купила прабабуся похресниці).