Відповідь: Все про хрещення може, з батьками дитинки порадитись. можна тоненьке, а зверху конвертик, чи якийсь рушничок, для діток маленьких є великий вибір. а ще краще подивитись в неті, яка погода буде і від цього відштовхуватись. але, думаю, треба таке, щоб був вільний доступ до рученят і ніжок
Відповідь: Все про хрещення Ми минулого тижня хрестили нашу малу. Хрестили в катедрі. Попередньо домовлялися зі священником, бо він теж має і служби вести, і різні весілля, і т.д. На хрещенні були ми з чоловіком, хресні батьки і наша спільна коліжанка, котра фотографувала. Хрестили малу в захристі, там теж є невеличкий вівтар. Хресна мама нашої дитинки - сестра мого чоловіка. Дитина наша(має вона 2 роки), трохи сиділа на кріслі, трохи бігала перед священником, шось там бубніла, спокійно не стояла і тим більше не хотіла на руки. Священник казав що нема нічого поганого в тому що діти шумлять, бо це діти. все пройшло файно, священник молодий, веселий і дуже приємний казав що варто приходити в церкву з дітьми, навіть на службу і не боятися що вони будуть шуміти, бо це є нормально для дітей(мене дуже стресують гнівні погляди людей чи то в церкві, чи в транспорті, чи в поліклініці, як діти починають шуміти). Ми дуже задоволені ---------- Додано в 16:35 ---------- Попередній допис був написаний в 16:30 ---------- Я коли йшла за хресну то мала купити тільки крижмо і свічку. Пропонувала своїй подрузі що куплю малій одяг якийсь, але їм одягу надарували багато і вона мала біле вбрання для малої. так, поговоріть з батьками, як краще. якщо вони мають теплий конверт чи ковдрочку, то можна щось тоненьке купити, якщо ні то зараз вже певно є в продажу тепліші речі. Я на Південному для малої дивилась на хрещення одяг, так в магазинах з дит.одягом вже було в продажі багато різних кофтин білих, і плать досить гарних теж білих і тепленьких.
Відповідь: Все про хрещення Збираємось хрестити нашого синочка. Свекруха "активно пропонує" до нового купленого одягу додати розпашонку, в якій хрестили мого чоловіка. Чи хтось чув щось про таку традицію, що вона означає і чи дійсно так роблять? Дякую
Відповідь: Все про хрещення Різні сім'ї мають свої традиції. У нас тут родина одна (родом з Данії) має схожу традицію: хрестять дітей у сорочці, в якій хрестили батька тих дітей. То не є щось обов'язкове, але можете зробити приємне свекрусі. Що на то чоловік каже? Моя бабця завжди казала, що добре, як діти вбирають речі зі старших брата чи сестри, бо тоді будуть діти любитися. Але то між братами й сестрами тільки, про дитячий одяг тата чи мами ніц не казала.
Відповідь: Все про хрещення Доброго дня!!! наступної неділі мені випала честь вперше стати хресної мамою....синочка вже маю,а хрестити буду дівчинку....як хресна маю купити крижму, але дуже хотіла б гарно її оздобити, а саме нанести ім'я майбутньої похресниці на полотно....бачила в інтернеті що в Києві таке роблять але боюсь що не встигнуть за тиждень мені зробити і передати....якщо хтось знає підкажіть будь ласка де таке можна зробити у Львові? чи можливо хтось має знайому яка б таке зробила...буда б дуже вдячна!
Відповідь: Все про хрещення Я, взагалі-то, в ніякі забобони не вірю, але ось така традиція мені дуже сподобалася. Теж чула її давним давно). І саме так і зробила ). Мої дівчатка хрещені в одному і тому ж самому одязі. Не знаю, чи то правда, чи просто співпадіння, але любляться вони дуже! Одна за одною - горою. На всякий випадок залишили для ще однієї сестрички . Ну і мушу похвалитися! Завтра я вдруге стану хресною мамою! Буду тримати до хресту маленького хлопчика ).
Відповідь: Все про хрещення Дівчатка, підкажіть. Я хресна свого племіника, так сталося, що хрестили ми його у дорослому віці. Зараз він в нас хлопчина вже ого-го - 19 років. Питання такого плану, я задумалась якщо б я взяла його теперішню "дівчину", скоріш за все в майбутньому "дружину" за хресну своєї дитини. То виходить якесь споріднення, коли забороняється їм пізніше одружуватись.Вибачте я не знаю, як воно точно все називається. Але думаю ви зрозуміли, що я маю на увазі)))
Відповідь: Все про хрещення нема споріднення. не можна одружуватись хресній з своїм хрещеником. все інше можна.
Вибір хресних батьків для майбутньої дитинки Давно задумуюсь над цим питанням і впевнена, що кожен з нас над ним задумується, коли малятко ще в животику В мене, наприклад, склалась ситуація непроста - я взагалі не знаю, кого зробити хресними батьками нашої дитинки, бо ні я, ні чоловік немаємо рідних сестер\братів. З двоєрідних - у мене тільки одна сестра, з якою я 10 років не спілкувалась через проблеми в родині і тільи ось зараз почали спілкування... В чоловіка - з двоєрідних братів\сестер та й з друзів яких багато, немає таких, яких би можна було зробити хресними через дві причини: 1) вони живуть в іншій країні і, відповідно, розмовляють іншою мовою (не можу собі уявити, як вони будуть мовити "Отче Наш" і "Вірую" на хрестинах в греко-католицькій церкві по -українськи), 2) вони православної віри і чесно кажучи не дуже віруючі, дехто з них навіть не хреститься (навряд, чи в нашій церкві дозволять, щоб були такі хресними...). Я звичайно за, щоб його найкращий друг став хресним татом, але як людина, яка не розмовляє українською і не вірить в Бога буде хресним і як це все буде виглядати в церкві??? На рахунок моїх друзів, то немаю я на стільки близьких, щирих і справжніх друзів, яких би можна було зробити хресними, вірніше, вони є, але я не впевнена на 100% в тому, що ці люди можуть бути хорошими хресними батьками... Наперед буду всім вдячна за коментарі
Відповідь: Вибір хресних батьків для майбутньої дитинки почати хоча б з того, що абсолютно не обовязково робити хресними родичів
Відповідь: Все про хрещення Справа в тому, що й друзів в мене немає настільки близьких і щирих, яких я б могла зробити хресними нашої дитини... а про чоловіка друзів я вже писала....
Відповідь: Все про хрещення То вдіповідальна справа, бо хресні (куми) - то ж вже як родина практично . Вони мали б постійно бути в житті дитини і, отже, у Вашому. Але скажу таке: іноді трапляється, що несподіваний вибір стає дуже гарним. Моя друга похресничка "знайшла" мене зовсім неочікувано: працювала я з її татком, та й так не особливо і спілкувалися....Була тоді дуже подивована їх вибором, але потім ми з кумами стали такі близькі! Кумася - моя хороша подруга тепер . Тому іноді буває, що все відбувається у зворотньому порядку .
Відповідь: Все про хрещення Головне, щоб людина, котра хреститиме вашу дитину, сама була добрим християнином. Чому б вам не пошукати серед ваших чи чоловікових співробітників, сусідів або прихожан вашої церкви?
Відповідь: Все про хрещення От в мене є одна подруга, яка хороша людина, в житті багато чого досягнула, віруюча, має хорошу родину і сім*ю, мама і чоловік, в принципі кажуть її зробити, але ми з нею рідко спілкуємося, рідко бачимось.... і я боюсь, що вона не зрозуміє мене, коли я їй запропоную... В мене співробітники всі "москалі"-)) я в Києві працюю, а в чоловіка - фіни (він працює на фінську компанію), от таке
Відповідь: Все про хрещення Ви не будете про це знати, поки не запропонуєте, тут не потрібно боятися. Для вас має бути важливо, щоб дитинка мала гарну хресну маму, яка буде за неї молитися і по можливості буде присутньою в житті мацьопи. Думаю їй буде приємно, що Ви настільки їй довіряєте
Відповідь: Все про хрещення Можливо, то тільки тепер ви рідко спілкуєтесь. А коли вона стане хресною вашої дитини, то і спілкуватись будете частіше. Сорі, на iPadі не можу цитувати.
Відповідь: Все про хрещення А на рахунок хресного тата, то є два варіанти, але жоден з них не підходить 1) Чоловік моєї покійної двоєрідної сестри, з якою ми були дуже близькі і хресною чиїх дітей я є... але... він, чесно кажучи, не є тою людиною, кого б я хотіла бачити в житті моєї дитини, бо він постійно в конфлікті з моєю хресною (яка є мамою моєї покійної сестри)... і не дуже хочеться хресним татом дитини робити людину, яка є вдівцем... 2) Найкращий друг мого чоловіка, але він не українець і в Бога майже не вірить...
Відповідь: Все про хрещення Національність тут не суттєва, то не є пешкодою, але дійсно потрібно, щоб був віруючим. При чому, якщо Ви, я так розумію, католики, то достатньо, щоб хтось один з хресних був католиком і прийняв зобов'язання виховувати дитину в католицькій вірі, інший може бути і православним, наприклад.