Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. Hermi

Hermi Well-Known Member

Відповідь: Все про хрещення

на скільки мені відомо, білий одяг символізую душевну чистоту дитини. А в що Ви одягнете дитину це вже Ваша справа, ніхто Вас з церкви не вижене. Ну звісно бажано не в червоне чи чорне(це моя думка). Була на багатьох хрестинах, дітки були переважно у вишитих костюмчиках, або просто в світлому чомусь.

Чи можна переобрати хресних батьків?

2. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Нічого собі... Я би і сам не захотів до них за кума, якщо би мене вибирали як спонсора. А якщо дитина та батьки справді близькі, то і не будучи хресним раз-два на рік файний подарунок зроблю.

3. nattsol

nattsol Well-Known Member

в цій темі вже згадували: ні, хресні обираються раз і назавжди

4. WildWind

WildWind Member

Можете запропонувати хресній розділити суму на двох, може вона на то чекає. Вважаю гарним подарунком для дитини наприклад ювілейну монетку банківську, вона з роками тільки дорожча стає (наприклад монета у 10 грн, ну залежить від суми, вона може коштувати і 500 грн зараз, є дешевші, є значно дорожчі, а через 20 років зросте в ціні значно, так що та дитина зможе її продати дуже вигідно). Або можете кожного року дитині дарувати по такій монетці наприклад гривень за 200 (номінал монети може бути і 5 грн.), через 18 років в дитини вже буде така немаленька сума якщо вона захоче ті монетки продати. Але то потрібно щоб батьки розуміли, що ви даруєте. Можна гарну дитячу Біблію, мені таку колись подарували, правда не хресні, та біблія дуже товста, гарно ілюстрована, сторінки ламіновані, мене дитиною просто тягнуло до неї, зараз мабуть і ціниться дорого, але я ту біблію в дитинстві мало не щотижня переглядала, настільки там були гарні ілюстрації, а вже старшою читала. Зараз планую від батьків привезти коли синочок народиться, то для мене вже як сімейна реліквія..
    Можете подарувати сертифікат на фотосесію! І якось домовитись з фотографом одне фото ви виберете і в рамці гарній подаруєте портрет як додаток до подарунка, або наприклад через рік, або навіть на одруження похресника... То теж буде пам’ятне.
    Або сертифікат до художника, щоб художник портрет дитини з батьками намалював, або може є фото гарне то можна по фото картину намалювати.. в гарній рамці то пам’ять на все життя буде.
    Срібну ложечку дарують з гравіруванням. Або медальйон, всередину якого можна поставити фото, то нічого що вже є хрестик на цепочці, хлопець колись можливо захоче те разом носити, або взагалі не буде носити (мій чоловік от не носить взагалі нічого і не сприймає ніяких прикрас на тілі, навіть хрестик), а медальйон з фото подарує нареченій колись вже як сімейну реліквію що ще хресні дарували, а ви замість фото можете всередині медальйона якесь гравірування зробити.
    Варіантів безліч, лиш би гроші))

---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

Ще собі згадала, для дитини гарний подарунок електронний "квартирний" планетарій, та річ дуже полегшить батькам життя бо діти то як чудо сприймають, а дорослі також дуже люблять такі штуки, якщо батьки зможуть зберегти таку річ до віку дитини, коли вона буде розуміти і навчиться сама шанувати.
    http://bestgift.com.ua/shop/planetarii

5. Janchyk

Janchyk New Member

Підкажіть будь-ласка хто небуть! Мені пропонують бути однією із хресних, все булою добре, ала якийсь не стандартний набір виходить: я з чоловіком + подруга Н (Н - це мама дитини) - ми за одну пару хресних, і мій брат із ще одною подругою Н - це друга пара. Це нормально?, так взагалі можна?

6. WildWind

WildWind Member

Я думаю тут ваш чоловік і подруга Н за хресних, а ви збоку будете стояти, просто щоб вас не образити. Хресних то запишуть в канцелярії церковній двох людей, вашого чоловіка і подругу Н.

7. Virna

Virna Well-Known Member

мама дитини, яку хрестять? я правильно зрозуміла, так, здається не можна. тут мова йде про дві хрещені пари батьків: дві мами і два тата. знаю, що такий звичай є на Рівненщині.

8. Hermi

Hermi Well-Known Member

не завжди так:) В моєї похресниці є 2 хресні мами і один хресний тато, і так записано в тій книзі. На скільки нам священик пояснював, хресних може бути не обмежена кількість необовязково по парах. Але якщо хрестять дівчинку, то має бути хоч одна жінка хресною, якщо хлопчик - то хоч один хресний(чоловік).

9. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Є регіони де беруть навіть 5 пар хресних батьків)

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То народні звичаї?
    У Церковних канонах взагалі говориться лише про хресного батька.

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

Після Ваших слів вже навіть не знаю. Мені так пояснював священик . От я подумала що це за церковними канонами так має бути.В мене вдома заведено що пара має нести дитину до хресту.

12. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Як мене хрестили в далекому 81-му році, то батьки брали аж 12 пар. Частину брали бо брат/сестра, а ще похресника немає, частину - бо так треба, частину - бо там свекруха сказала... Вобщем - набрали їх як з переляку, а тепер з них толку нуль, та й тоді з них допомоги не було. Їх ніхто нікуди не записував, хоч би й на листочок, то вже частину людей, які мене хрестили, просто забули як і звати, а декілька вже й померло. Тому для своїх дітей я братиму одну пару, але щоб були толковими, і в разі чого, могли мене замінити. Ну, максимум дві пари...
    До речі, а можна хрестити навхрест. Типу, я хрестила сина своєї подружки, а тепер, як будуть свої дітки, я б хотіла, щоб вона чи її чоловік мою дитину похрестили. Так можна?

13. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Та чому ні? Пересторог не має.
    В в менне от взагалі великий як ви кажете навхрест. Я хресна в донечки похресника моєї мами, в той час як цей похресник і батько дівнички хресний тато моєї доці, ну а його батько - мій хресний. Тобто моя похресниця- внучка мого хресного :) сподіваюсь, що не дуже заплутано пояснила :)

14. taniarz

taniarz Active Member

Моя рідна сестра - хресна мама моєї донечки, я мала бути хрещеною мамою її доці. Православний священник сказав, що так не можна. От якби в неї був хлопчик, тоді так. Ми тоді питались в трьох осіб, в тому числі священників, всі казали по різному, обгрунтування чіткого не було.

15. Liliyah Romanova

Можна, без проблем.

Та то все вигадки народні. Певно, теж пов'язано зі смертністю колишньою. Нема ніяких пересторог насправді.

16. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Та яка різниця, хлопчик чи дівчинка. Дивно таке чути від священника. Що говорити про простих людей, якщо священник вірить в забобони.

17. Virna

Virna Well-Known Member

в мене є брат, який за хрещених батьків взяв рідного брата і рідну сестру, своїх, тобто куми між собою рідні. теж питали в православного священика чи так можна і він сказав, що можна і то навіть дуже добре, що рідні так любляться і кличуть одне одного за хрещених

18. taniarz

taniarz Active Member

ну, як то кажуть скільки людей- стільки думок, священники також люди. а потім попробуй розберись:girl_impossible:

19. Liliyah Romanova

На щастя, є канони, де все прописано.

20. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Дівчата, потрібна порада. Маю йти за хресну, десь в кінці вересня, початок жовтня. Треба купити одяг в якому будуть хрестити маленьку, а я не знаю чи купувати теплий одяг, чи щось тоненьке. Підкажіть.