Відповідь: Все про хрестини В церкві на Симоненка є релігійний магазинчик (здається Св.Христофора, там вказівники є), то там так само можна купити. І ще є дуже гарні набори для хрестин, першого причастя і навіть весільні. То більше для хресних рекомендую зайти - допоможуть щось гарне і потрібне підібрати. Я хоч там і живу, але ніколи не заходила :confused:
Відповідь: Все про хрестини Ми синочка хрестили влітку, коли йому було вже 4 місяців....Так сталось, що я народжувала не в Україні, тому так довго зятянулось з документами та й хотілось щоб дитинка трохи підросла перед поїздкою. Хрестини були колективними, 4 діточок, але чомусь ті діточки практично не плакали, тільки одне якесь трошки під кінець підхникувало....Все було спокійно..А наш синочок, то вже мав рай, стільки цікавого довкола Роздивлявся, тянув кума за бороду, та до священника зачіпався :xaxa:... А за хресну хотіла, щоб була моя сестра.В той час вона була вагітна, так священник сказав, що можна вагітним. тільки б раду дала тримати дитину :xaxa:..Звязку з тим ми і змінили хресну, важко їй було б тримати такого карапуза, та й недуже добре сестра себе почувала в той час.... О таке от..
Відповідь: Все про хрестини Я хрестила дитину коли була вагітна. Ще й взула собі мешти на шпильці, бо краси хотілося . Моя похресниця на 7 місяців старша за синочка, я її дуже люблю.
Відповідь: Все про хрестини Є ще якась забобона щодо того, що не можна незаміжній жінці вперше бути хресною дівчинки. А от чому, ніхто пояснити не може. Я в це не вірю, бо вперше стала хресною дівчинки, коли мені було, здається, 15 років. А от знайома не взяла свою рідну сестру за хресну, бо та була незаміжня а похресників до того часу в неї ще не було
Відповідь: Все про хрестини Щось я в таке не вірю!!! :8: А ось за хресну до коліжанки не пішла...бо вагітна, та воно якось само так вишло...я не відмовлялась, і ніхти не казав не йди за хресну, так обставини склались, що вона живе в другій державі, а їхати мені зараз...нема смислу. А чому неможна брати хресну вагітну жінку??
Відповідь: Все про хрестини Може, тому що вагітній більше 5 кг підіймати не можна, а похресники часом і 8 важать. Просто піклування про здоров"я жінки. Принаймі я так думаю, що то не настільки не можна як просто не бажано.
Відповідь: Все про хрестини нууу...ніби логіка в тому є , але щос я не вірю в це...маля може важити і 3 кг, не всі ж хрестять в 4-5 місяців:xaxa:
Відповідь: Все про хрестини питали якось священика з приводу, коли хресна вагітна... казав: "лиш, щоби жінка добре почувалася".
Відповідь: Все про хрестини :confused: Хто сказав? Я два тижні до пологів бігла за маршруткою з Петром (20!!! кг) в руках. Всю вагітність Петра носила, так що немовля цілком реально вагітній тримати до хресту.
Відповідь: Все про хрестини видно, ви слава Богу здорова жінка... я першу вагітність попіднімала білизну - потрапила до лікарні. другу - 5-літрову пляшку з водою- на чистку... важко однозначно казати...
Відповідь: Все про хрестини хрестили в суботу синочка у вірменці. все було просто, без зайвої бюрократії, розборок по конфесіям і т.д. правда, обряд проводився на вірменській мові, але отець перекладав, що треба. після хрестин дав інструкції хресним щодо їх місії. єдине, що дуже маленьких там хрестять в водичці з пляшки (тих, що 5 літрів очищеної), бо не дуже довіряють водопровіднії. пожертва - по можливостям, скільки дасиш. от такий наш досвід.
Відповідь: Все про хрестини А я чоловіку помагала балкон робити в листопаді, то була вагітна десь місяців 6-7. А ще плитку помагала йому нести так кілограмів 10 несла. Нічо родила богатиря зато-4050.
Відповідь: Все про хрестини Я в 6 місяців садила з мамою кукурудзу На 9-у місяці відгуляла брата весілля, то ще дай боже поскакала. А під кінець всім гостям пляцка роздавала. А за останній тиждень до пологів тягала ящики з помідорами і закривала їх. А в пологовий (вже коли народила Діму) коли приїхали чоловік, свекруха, і сестра, стоять мене виглядають - нема нема, пройшла одна - не та, друга - не та. Потім чоловік - он біжить то точно наша :D
Відповідь: Все про хрестини Фурумчаниі форумчанки!допоможіть будь ласка.Якось просто сильно з цим не стикалась. Сестра обрала мене бути хресною мамою її синочку.Хрестини ціеї неділі. хотіла б знати все про це а не поверхнево. 1.У що я маю бути вдягненою(особливо в церкві,чи потрібна мені хустина на голову і чи підійде моя весільна-звичайно біла). 2.Скільки мае бути метрів крижма і що за матерія. 3.Що хресна даруе дитині. 4.Чи маю щось платити в церкві. 5.Хто тримае дитину на руках в церкві я чи хресний батько(бо маю халепу попекла ногу). 6.коли саме перед хрещенням треба висповідатись(бо наразі навідь по хаті важко ходити) Дівчата може хтось вже був за хресну розкажіть.всі дрібнички будуть цікаві. Заздалегідь вдячна
Відповідь: Все про хрестини ви не сказали найголовнішого в якій церкві буде відбуватися хрещення бо в кожній церкві щось своє
Відповідь: Все про хрестини Ми мою квіточку-похресницю хрестили в греко-католицькій церкві. Правду люди кажуть, що не край - то звичай, може, у Вас щось буде не так, але поділюсь власним досвідом. 1. Одягнута була просто в звичайний одяг, ясно що нічого визиваючого. Голову хустиною не покривала, бо в нас в церкві не покривають. 2.Крижму купувала уже готову в магазині, то точно не знаю, скільки там метрів має бути. 3.У нас прийнято похресникам дарувати золото. То я мацьопі купувала кулончик Матері Божої, а ще в придачу купу всякої дитячої косметики, бо знала що в тому в них є велика потреба. 4.В церкві нічого я особисто не платила, за хрестини платив батько дитини. 5. До хресту дитину спочатку тримав хресний, а потім священник передав мені (руки так стерпли, що боялась її не втримаю :shutup 6. А нас священник і не питав, чи ми сповідались. То так вийшло, що перед тим сповідана була десь до півроку часу. Враження від хрестин були дуже позитивні, я тоді особливо відчула ,як то приємно і водночас дуже відповідально
Відповідь: Все про хрестини Хресні дарують дитині хрестик і Бібілію (такий звичай, але дивіться самі), за хрестини платить хресний тато (зазвичай), крижма продається в магазинах, на Краківському є там де весільний одяг. Дитину тримають обоє хресних, але теж думаю розберетеся. А взагалі, Яремко правильно написала, все залежить від церкви, конфесії і т.д.
Відповідь: Все про хрестини Я б не сказала, що сильна, просто так склалося, що жаліти себе не мала як. Та й лікар мені казав, що те, що жінка носить важке чи багато рухається не є основним фактором при невиношуванні...