Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Все про хрещення

У нас не було крижми в сенсі простирадла, а була біла сукня хрестильна, то ми збираємося її на наступне хрещення теж узяти. А щодо такої, як у вас, то навіть не знаю, що казати. Я би, певно, священика спитала.
    Правда, священик у молитві каже слова про "одіж нову", то може, краще взяти нову. :)

2. Milochka

Milochka New Member

Раніше ходила в православну на Левандівці, але потім перестала, почала ходити в католицьку на Залізняка, вона по місцю проживання ближче. А на Левандівці дитину хрестити однозначно не хотіла. Чому? Просто прийшла я туди посповідатися, а священник ну дуже спішив, я навіть слова не встигла сказати, як він мені: дитино ти свята, нема в тебе ніяких гріхів, прочитай 2 рази Отче Наш і 2 рази Богородице Діво. А мені в той момент на душі так тяжко було і дійсно треба було висказатись, но не получилось. Залишився в душі осад і не хочеться більше туди ходити. Правда там є ще один священник його син, так він при мні людям сказав 300грн. за шлюб дати

---------- Додано в 07:53 ---------- Попередній допис був написаний в 07:50 ----------

Можливо це мені не везе, але на даний момент я дуже задоволена церквою до якої ходжу, та й дитина при цій церкві ходить на заняття для дошкільнят

3. madchen

madchen Member

Мене попросили бути хресною мамою для хлопчика:girl_tender:Безмежно радію, бо це буде мій перший похресник! Дуже хочу зробити якийсь гарний подаруночок в цей день, тому прошу у вас цікавих ідей:girl_tender:

4. Liliyah Romanova

Ікона, дитяча Біблія з грубими картонними сторінками, дитяча релігійна музика тощо.

5. Virna

Virna Well-Known Member

в нас в родині хрещені батьки купують золотий хрестик чи медальйон з Матінкою Божою, його посвячують відразу коли хрестять дитину
    але це теж гарна ідея

6. Liliyah Romanova

Питалася за крижму в священиків. Сказали, що можна вдруге без проблем.

7. Hermi

Hermi Well-Known Member

В мене виникло питання, чи може бути священик хресним батьком?

8. Liliyah Romanova

Так, може. У нас знайома священича сім'я бере на хресних тільки священиків. Здається, навіть у когось із знайомих є єпископ за хресного. Ну, бо так сталося, що його обрали на єпископа, а за хресного він пішов, коли ще був священиком.

9. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну тоді виникає інше питання, а наприклад ситуація, коли в селі є один священик, хто тоді хрестить дитину? Приїздить інший?
    Просто в мене родичі вирішила брати за хресного їхнього священика. В селі такого не було, до священика не підходили ще. От думають чи можна чи ні.

10. Liliyah Romanova

Ну най спитають. Як не відмовить, то буде за хресного й скаже, як можна вирішити проблему зі священиком, аби було кому похрестити, а як відмовить, то найдуть когось іншого.

11. solomka

solomka Active Member

Чи є якісь обмеження щодо різниці у віці між похресником і хресним? Чи може хресний батько бути однолітком похресника?

12. Liliyah Romanova

Хресній мамі має бути 14 років, батькові - 16.
    Якщо хрестять дорослого, то хресних можна не брати. Або вистачить лише хтось один.

13. solomka

solomka Active Member

От власне хрестять дорослого (25 років), чи тоді обряд такий самий? як так розумію потрібно проходити науку, скільки часу?

14. Liliyah Romanova

Для дорослого обряд хрещення виглядає інакше, ніж для дитини. Науки треба проходити. Скільки часу не скажу, бо не знаю. Але якщо знати, де хоче людина хреститися, то там най і розпитає в пароха, що і як.

15. silvia

silvia Well-Known Member

цыкавить наступне - коли хрестять новонародженого-його тримають лежачого на руках, а коли дитинка старша ( 6 міс наприклад) і вже сидить? його тримають на руках у сидячому положенні?

16. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Не думаю, що положення дитинки має якесь значення.

17. Raven

Raven Мама малятка

Так, нахиляють для купелі.

18. Megan

Megan Well-Known Member

Так, тримають так, як зручно дитині. Я так похресника тримала. Положення точно не має значення.

19. Fiyalka

Fiyalka Active Member

доброго дня, скажіть на хрещення до церкви має нести дитину (хлопчика ) хресна мама так? чи може тато нести.

20. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В нас (православна церква) спочатку і до певного моменту Хрещення хлопчика тримає хресна, потім передає хресному, і він вже до кінця тримає.
    Ну і з дівчинкою навпаки.