Відповідь: За і проти спільного життя до одруження А ми коли хрестили дітей, то нас обидва рази священник запитував, чи ми брали шлюб. Получається, що можна дитину хрестити, навіть якщо батьки не в шлюбі? В принципі, правильно, дитина ні в чому не винна.
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження А хіба матері-одиначці дитину не похрестять? Принаймні я не чула, що хрещення має відношення до шлюбу батьків. Між іншим є ж випадки коли люди переходять з іншої віри чи атеїзму в християнство, це ж теж не перешкода для хрещення.
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження Ми з чоловіком спочатку взяли шлюб, а потім пішли до РАГСу (в той же день), обручки надівали в церкві і потім вже не знімали. А довідку про шлюб (з церкви) нам дали після того, як ми принесли і показали свідоцтво про шлюб. ---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ---------- Та я не заперечую, а навпаки підтримую. Але просто дивно, чому нас запитували, чи ми живемо у шлюбі?
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження Священик може питати, але то не має прямого відношення до того, чи похрестять дитину. Радше тоді священик буде мати більше питань і настанов для хресних батьків, бо їм тоді дитину до церкви водити та у вірі виховувати.
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження А мені не захотіли похрестити дитину в греко-католицькій церкві (на сихові) і саме тому, що ми не в шлюбі...Я, правда, потім перепитувала в інших греко-католицьких священників, то вони казали, що такого не може бути і т.д., але факт залишається фактом. Я тоді страшенно образилась, бо ж до чого тут дитина?
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження Ми хрестили також в греко-католицькій, і також на Сихові, то нас про шлюб і не питали, і похрестили без проблем.. Не розумію, як можна відмовити в хрещенні в принципі.. Подруга також охрестила двох своїх дітей, хоча вони з чоловіком не вінчані і не розписані..
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження Олю, я тобі ще раніше пояснювала, чому так є. Священики починають усе частіше відмовляти, бо люди хрестять просто як талісман. Нащо батьки хрестять дитину, якщо самі до церкви не ходять, дитина в церкві теж ніколи не буде, а хресні обрані за гаманцями? (то я не про тебе, але є таке) Гірше, що з тобою священик не розпитав, що й чому, мав би вияснити всі моменти. А чому ні? Можна відмовити у хрещенні, і в шлюбі. Більше того, іноді навіть треба. Мене завжди цікавило питання, де ті діти потім є. Якщо батьки до церкви не ходять, чи ходить вона з хресними? Чи посилають її на катехизм, чи не чинять батьки тому перешкоди? Дуже часто хрестять, бо баба дитини вимагає, що "треба". А потому та дитина в церкві хіба на Перше Причастя, бо знову приходить баба зі своїм "треба"... і все.
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження знаю випадок що на тому ж сихові у якійсь із церков не хотіли молодим давати шлюб, бо батьки молодого були невінчані. трохи то дивно як на мене.
Відповідь: За і проти спільного життя до одруження Аргументи щодо хресних з гаманцями, які не впливають позитивно на духовне життя дитини, звичайно, справедливі. Але ж І хресні батьки, мабуть, також. Дитина може мати більше прагнення пізнати Бога, і сприяти їй у цьому можуть не тільки батьки чи хресні (ставлення яких до Церкви, до речі, теж з часом може змінитися). Ніколи не забуду, яке враження на мене справили розмови з монахинями, які приходили до діток в табір в Брюховичах. З того часу я і "тягнулася" до віри, хоча цьому в сім"ї на той час особливо і не сприяли.. І хресні в мене були не зразкові.. Шкода, щоб дитина росла неохрещеною, з вини батьків. Це ж невинне створіння.. Крім того всяке в житті може статися до того, як вона матиме можливість свідомо долучитися до Церкви (не дай Боже). Це дуже дивно.. Звичайно, багато хто вінчається "заодно" з розпискою. Але якщо припустити, що дорослі, свідомі, віруючі діти своїм шляхом прийшли до Бога вирішили побратися, а їх не вінчають, бо батьки невінчані...
Відповідь: Все про хрещення Та ні. Якщо хресні такі, що теж не приведуть дитину до церкви, то нема сенсу її хрестити. Хрещення не є для того, щоби в дитини все було добре, як багато-хто вірить. Хрещення - це не лише з'єднання з Богом, але й із Церквою. А про яке з'єднання може бути мова, якщо дитина ніколи не буде в храмі, ніхто її не приведе, не навчить молитися. Вона не буде членом Церкви. Чому? Можна припустити, але враховуючи, скільки в нас беруть шлюб, бо родичі натиснули... Ситуація попри все дуже дивна, бо що то за шантаж батьків? Вони мають вінчатися, аби повінчали дітей? Деякі священики мають цікаві способи збільшувати паству.
Відповідь: Все про хрещення Розпитала тут авторитетних отців. Кажуть, що якщо води не було, то хрещення було недійсне. Вам треба знайти священика, який би належно похрестив дитину, оскільки вона й надалі є неохрещеною. Аби хрещення відбулося й було дійсне, має бути поливання водою або ж занурення. Окроплення також не чинить хрещення дійсним.
Відповідь: Все про хрещення Я перепрошую що можливо пишу не в ту темку, яку потрібно, але ближчої не знайшла. Маю таке делкатне питання до "знавців". Мене запросили за куму. Саме по собі то не є зле, але - АЛЕ. Люди, які просять за куму є ДУЖЕ далекими родичами. Тата я бачила двічі в житті, а маму - ніколи. Я не відчуваю себе причетною до їх життя і, чесно кажучи, не хочу бути. По-друге, вже маю двох похресників, беру учать у їх житті наскільки це виходить і відчуваю, що більше просто не потягну. По-третє, для мене це не просто обряд, я думаю, що то має бути дійсно відповідальність як у других батьків, і знову ж, більше просто не вийде у мене. Мене попередили, що відмовлятися не можна. Тобто просто поставили перед фактом. Будь-ласка, допоможіть порадою чимшвидше, що мені робити. Хрестини за тиждень, я в шоці просто. Я до сьогодні навіть не знала, що у них народилася дитина.
Відповідь: Все про хрещення Можна відмовлятися, особливо із таким серйозним ставленням до цього, як у вас. То люди придумали, що не можна, але я он священиків розпитувала, то всі кажуть, що навпаки, якщо є вагомі причини, то треба відмовитися. Питання тільки, чи ваше пояснення зрозуміють.
Відповідь: Все про хрещення Дякую за відповідь, це для мене насправді важливо, ваша думка. Ще раз дякую!
Відповідь: Все про хрещення Я в щоці! Священник з нашої церкви Св. Андрія хрестив Максимка вдома, невже він міг забути про воду??? Після хрестин ще кропив квартиру, відправляв Службу! На голівці, ручках та ніжках мастив олією хрестик!
Відповідь: Все про хрещення А скільки йому років? Може, й забув. А яку Службу відправляв? Де? То не хрещення. Має бути вода, і то поливання або повне занурення.
Відповідь: Все про хрещення А, тобто помешкання посвятив? Бо я так зрозуміла, що лише покропив. Служба - то для мене Служба Божа, того й здивувалася.
Відповідь: Все про хрещення нині взнала, що на хрестини хрещеним треба купити крижму... але непарної кількості метрів... то як?? і нащо? то новий забобон?
Відповідь: Все про хрещення Не має значення, скільки метрів. І вистачить, якщо хтось один із хресних купить, обоє не мусять. Хоча то вже залежить, де які звичаї.