усе про хрестини У нас скоро хрестини. Виявилося, що цю важливу подію в житті нашої сім'ї супроводжує ціла низка клопотів. Ось про що хочеться спитати в першу чергу: Якого віку мають бути хресні батьки? Хто повинен купувати хрестик і крижму? У що вдягнути малюка? Де купити спеціальну (велику) свічку для хрестин? Де і в якому "обсязі" частувати гостей?
Відповідь: Все про хрещення Не має значення. Аби повнолітні. Неважливо. Можна й без хрестика. В нас не було наприклад. У щось, що легко можна буде зняти. Правда, якщо нема повного занурення, тоді теж байдуже, в що. Не треба нічого спеціяльного. Ми мали просту, але зі справжнього воску, взагалі без прикрас. А це взагалі виключно ваше бажання й плани. Як зробите, так і буде. То ж усе чисто людське.
Відповідь: Все про хрещення маю ще одне питання до знаючих людей. сьогодні мені сказали, що погано, щоб хресною мамою дівчинки була неодружена жінка. то правда? чи черговий забобон?
Відповідь: Все про хрещення а що на рахунок тата сказали? Також мусить бути одружений чи на тата таке обмеження не розповсюджується. Йой, понапридумують. ---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ---------- а 16-ть то трохи замолоде? Бо ніби для церкви то вже повнолітня.
Відповідь: Все про хрещення Все залежить від окремого випадку, як на мене. У 16 вже мають паспорт, то чому ні. Забобон.
Відповідь: Все про хрещення звичайно забобон. я стала хресною мамою обох своїх похресниць до заміжжя. а сам забобон полягає в тому, що дівчинка або її хресна неодружена мама "заберуть" долю одна в одної. або в іншій інтерпритації, що дівчинка заміж не вийде, раз мама хресна незаміжня.
Відповідь: Все про хрещення Прочитала трохи теми (всю не осилила), але не знайшла того, що мене цікавить. Коліжанка моєї сестри зустрічається з хлопцем, і їх обох хочуть друзі взяти хресними для своєї дитини. Дівчина хвилюється, що вже не зможе вийти заміж за цього хлопця, бо він буде її кумом. Хто знає - то забобон, чи ні?
Відповідь: Все про хрещення хм, я ще в школі вчилась, і мене взяли хресною до сестрички моєї однокласниці, 16 точно ще не було...
Відповідь: Все про хрещення Ми Сашка хрестили в церкві Пресвятої Покрови, хрестив його той же священник що й мене хрестив малою, він же нам шлюб давав...домовлялись за тиждень наперед. Перед нами якраз хрестили дівчинку (Олександру) Все було спокійно, без поспіху, малий весь час спав, священник казав кумам куди стати, хто зараз має тримати дитину, тобто керував парадом))) а от як я була за хресну то хрестили щось біль 9 дітей нараз, і то таки був дурдом...хоча церква велика. але поставили нас всіх в проході між лавами, місця мало, спека неймовірна, дітиська верещать, батьки скачуть мало не по спинах кумів. бо ж треба то всьо зазнимкувати...добре що похресник був чемний і тихенько собі спав (хоча всі мене штурхали щоб я його розрухалоа і він покричав собі, бо так треба ). Я після тих хрестин ледве додому дійшла. так ноги і руки боліли, кум дав мені малого в руки , а сам заглядав по боках, ніхто не сказав хто має тримати дитину. то він сам собі вирішив так))) На хрещення Сащка лашки купувала я(цілий набір з камізелькою і різними прибамбасами), а крижмо то вже хресні забезпечували для похресника я теж купила набір і крижмо. Свічки нам давали в церкві
Відповідь: Все про хрещення Тільки то тоді, коли вже у воду занурюють, ну чи поливають нею. Не тільки. Кан. 811– § 1. На підставі хрещення між хресним батьком і похресником та його батьками виникає духовне споріднення, яке розриває подружжя. Тобто хресні з батьками дитини теж не можуть одружитися. От хресні батьки одружитися зі собою можуть. Це не забобон, це перекручення. Думаю, виходить із народних пісень, де "ой біда, я й забув що ти кума, ой лихо, що за ум, я й забула, що ти кум". Але то власне відносини не між хресними, а між хресним і та мамою похресника, ну чи татом похресника і хресною. Випливало то з того, що одружували батьки на нелюбах, відповідно коханих брали за кумів, аби могти "легально" зустрічатися з ними.
Відповідь: Все про хрещення Одного разу мені розповіли історію. Чоловік мав позашлюбну дитину і одночасно був хресним татом цієї дитини. ЯК? Як так може бути? Довго сушила собі голову і дотепер не розумію...
Відповідь: Все про хрещення У людей всіляке може бути. Думаєте, священик про то знав? Або "офіційний" батько дитини? Та й хто знає, наскільки історія правдива, а не плітка.
Відповідь: Все про хрещення Історія скоріше правдива, ніж ні. Зате задаю собі питання: " Чи таке дозволяється Біблією?"
Відповідь: Все про хрещення Думаю, що ні. Та якщо люди позволяють собі мати позашлюбні діти, то що їм мішає стати їх хресними батьками... Але, не мені судити.. В кожного свій розум
Відповідь: Все про хрещення Та могли би перешкодити. Чому ті, що вам розповідали, не сказали священикові про такий факт? Людям подобаються, вочевидь, такі історії.
Відповідь: Все про хрещення Мабуть, вважають їх романтичними - от все одно став батьком своєму синові хоч і хресним. Але насправді то ненормально, як на мене.