Відповідь: Все про хрещення Думаю, що так. Ви ж хрещена, і неважливо, священник якої церкви вас охрестив - чи православний, чи греко-католицький.
Відповідь: Все про хрещення Та ви ж ходили і до Сповіді, і до Причастя, і Символ Віри скільки разів визнавали. Можете не переживати, ви цілковито й повністю є членом вашої Церкви, тобто УГКЦ. Часи підпілля були складними й неоднозначними, тому ніхто вам за те, що православний священик хрестив, не докірне, а підстав до заборони бути хресною взагалі немає.
Відповідь: Все про хрещення А чи можу я бути хресною, якщо шлюб не брала? І чи в майбутньому похрестять дитину?
Відповідь: Все про хрещення Ні. Якщо ви заміжня, але шлюб не брали, вам не повинні дозволити бути хресною. Але вашу особисту дитину повинні охрестити.
Відповідь: Все про хрещення Підкажіть будь ласка. В нас народилася донечка. Ми хочемо її охрестити і вибрали дві пари хресних батьків, які дуже люблять малечу. І вибрати одну пару просто неможливо. Чи хтось знає і підкаже в якій церкві і який священник проводить обряд хрещення , де є дві пари хресних?
Відповідь: Все про хрещення Та всі священники проводять обряд хрещення з декількома парами хрещених, просто попередити тре.
Відповідь: Все про хрещення Символічна жертва Богові. Але то, здається, лише в Православній Церкві таке є. У нас щось ніколи не бачила, аби священики таке робили, а на римо-католицькому хрещенні не була.
Відповідь: Все про хрещення Коли до одного знайомого священика прийшли з запитання чи можна взяти 2 пари хресних він запитав: "А скільки рідних батьків в дитини?" - "Двоє", - відповіли йому. "То чому хочете, щоб хресних було 4?" Адже хресні батькі не є для кількості і тому, що буде люблють малечу. Вони в першу чергу покликані бдати за духовний розвиток дитини. Інколи мама і тато бачать виховання дитини по-різному, але домовляються між собою. То подумайте як будуть 4 не рідних між собою людей виховувати вашу дитину? З 2 завжди легше домовитись ніж з 4. Та й друга пара може пізніше стати хресними для наступної дитини.
Відповідь: Все про хрещення А колись традиція була така, що брали 2 і 3 пари хресних. На випадок, якби повмирали раптово тощо. Я свого хресного ніколи за свідомого життя не бачила. Було би файно, якби хресних були дві пари. Може, я би тоді й мала хоч одного хресного, а не тільки хресну, як то було в мене. І багато таких знаю, в кого або хресного нема, або хресної. І не те, щоби вони померли, просто їм байдуже до похресника. Я не бачу проблеми в такій традиції.
Відповідь: Все про хрещення В мене така хресна. Маю одну єдину фотографію з нею, і то мені там десь напевно місяць.Пам ятаю,декілька років тому розглядала свої дитячі фото і натрапила на нього. Запиталась в мами, виявляється вона все життя від нас недалеко жила і живе. З хресним протилежна ситуація. Я навіть зараз в нього живу зі своєю сім єю.
Відповідь: Все про хрещення власне, коли обираються хресні для дитини, то в першу чергу потрібно, щоб це були свідомі християни, а не просто страшно людили малечу. бо досить часто так є, що похресники своїх хресних не знають і не бачать і то не залежить від їх кількості. рідні батьки також можуть раптово померти, але їх від цього не стає більше 2. окрім того, сьогодні хресні дитину люблять, бо є у дуже добрих відносинах з батьками дитини, а завтра раптом посварились - і все, про дитину забувається. знаю дуже багато таких прикладів, на жаль. з рештою, про традицію брати по кілька пар хресних почула лише тут, на Галичині як і про кілька пар дружків-дружокне бачу в принципі також проблеми, але вважаю, що це зайве і не потрібне.
Відповідь: Все про хрещення Та я того свідома й завжди про це кажу. Але є ще родина. Й тискові родичів не завжди можливо протистояти. Особливо важко, коли вагітна або вже годуєш грудьми. Якось тоді хочеться просто сказати: "добре, добре, тільки дайте вже мені спокій". Коли ми з Дарчиком були у Львові (два роки поспіль по 2 тижні), його хресна не приїхала до нього. Звичайно, в усіх є причини, але якщо дитина живе геть на іншому материку, то невже так важко? Я просто точно знаю, що моя хресна би приїхала. Властиво вона дійсно приїхала. Других хресних (для молодшого сина) ми вже обирали самі. Хоча й там родичі пробували нам щось говорити, але через відстань не покеруєш. Та й аргументи були радше матеріяльні, бо пропонували на хресних тих, хто до церкви ходить яко-тако, хоча й дійсно віруючі. А нам важливо було, що хресні дійсно молитимуться за похресника й будуть йому підтримкою моральною, а не матеріяльною. Хресних для дітей тому й обирали, по ідеї, що хресні виховували дитину в разі смерті батьків. І тому й кілька пар обирали також.
Відповідь: Все про хрещення Лілю, а можна вас спитати, чи можна, щоб хресною мамою дитини була шлюблена жінка, котра розлучена (розлучена цивільно, а не церковно)?
Відповідь: Все про хрещення Я хоч і не Ліля, але думаю, що священик якщо її не знає, буде розпитувати про її життя. Бо згідно з ККСЦ Все залежить від того з ким і як вона живе зараз. Тобто все залежить від того де будете хрестити дитину і який священик. Спробуйте краще в нього особисто запитати, описавшу всю ситуацію.
Відповідь: Все про хрещення Вище вже відповіли, я лише уточню. Якщо вона не живе з іншим чоловіком і має намір жити далі самотньо, або якщо ні, то перше доможеться анулювання першого шлюбу й не житиме ні з ким "на віру", тоді перешкод для буття хресною мамою нема.
Відповідь: Все про хрещення в мене виникло дещо дурне питання: а можна брати хресних не зовсім парами? наприклад одного хресного і двох хресних [мам]?
Відповідь: Все про хрещення для хрещення - потрібна 1 людина. для дівчинки - хресна мама, для хлопчика - хресний тато. цього достатньо. але традиційно беруть двох осіб. усе решта - як на мене питайте в священника. бо значення на мою думку,це вже немає.