Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Все про хрещення

Християнського нема. Ми з чоловіком навмисне ламали ці вірування в невідомо-що й ходили з Дарком гуляти до Шевченківського гаю кілька місяців перед хрещенням.
    Тут таким узагалі ніхто не переймається. При тому тут нема таких людей, як в Україні, що і Богові свічку й чортові огарок. Вони або вірять і дійсно є християнами, або не вірять.
    Діток хрестять у півроку й пізніше, а гуляють з ними з перших днів, і до церкви теж приходять майже одразу. Просто таку дитинку до Причастя не можна взяти в церкві, а більше ніц особливого нема. Можете спокійно ходити, куди забажаєте.

2. Редвумен

Редвумен Active Member

А який вік є ідеальним для хрещення? і для дитинки і для батьків?

3. Златка

Златка Well-Known Member

У наших двох діточок по дві пари хресних. Хрестили їх в різних священників в різних церквах, але жоден до того заперечень не мав

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

цікаво в яких двох церквах? Наскільки знаю що Хрещення дається лише один раз, а якщо дитина була хрещена в одній християнській конфесії то в іншій вже не буде повного обряду, а лишень додаткові молитви. Нам священник казав що навіть якщо сталось так що ви були змушені самі охрестити дитину поливанням води їй на голову, бо боялись за її життя, священник вже цього робити не буде. Адже ми промовляємо Вірую і говоримо, що ми віримо в "єдине хрещення на відпущення гріхів". Єдине - тут ключове слово, тобто ОДИН раз можна приймати обряд хрещення. Отже якщо так сталось що ви дитину охрестили самі священник лишень відмовить над нею молитви але обряду водозанурення (поливання водою) вже робити не буде.

Тому мені дуже дивно з вашого -

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:06 ----------

А який ви хочете? Якщо дуже забобонні або дотримуєтесь законів Мойсея то обов’язково на 7-мий день треба це зробити.

Колись Ліля вже писала що не має значення коли а має значення щоб це було зроблено. Ви самі обираєте для себе оптимальний час. Я своїх хрестила по різному, але мені найбільше сподобалось з Андріаноя, бо ми її хрестили коли їй був місяць, бо нам так було найкраще - при тому всьому я до церкви ходила, дитину носила на двір і до церкви (хоча тато казав що то не пасує, правда кому не пасує????)
    Чому місяць, бо в нас в церкві практикують повне занурення а в місяць дитинка як то кажуть «тримається купи» і священнику вже не так боязко було тримати малу на руках, особливо якщо священник вже не молодий. Але це лишень мої спостереження.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

:) я так зрозуміла, що у Златки двоє дітей і у кожної дитини по дві парри хресних, і хрестили їх у різних церквах. А не кожного по два рази.

6. Маруся-мама

Ну дві пари хресних то одна річ, бо я щось подумала що двох по два рази і мені волосся дибки стало. :girl_crazy: Недоспала я знацця, раз так прочитала.

7. Liliyah Romanova

Точно 7-ий? Мені щось здавалося, що на 8-ий обрізували. Може, наплутала щось.

Нема такого поняття. Деяким узагалі дітей не варто хрестити.
    Я вже колись писала, що хрещення дітей виникло із того, що спільноти були дуже сильні й християнські. Нині таке є мало-де, тому хрестити просто так дивно й священики усе частіше відмовляють у хрещенні дітей, що є правильним, як на мене. Це сприятиме зменшенню конвеєрності. Та й навіщо далеким від Церкви людям хрещена дитина? Там ніби хресні беруть на себе відповідальність виховувати в християнському дусі, але я в то не вірю. Як на мене, у далеких від Церкви людей за хресних беруть грошовитих, а не моральних християн. Ми з чоловіком обираємо хресних за особистими якостями.

8. Маруся-мама

Може бути... кажу ж недоспала. Але ви зануди, чес слово, не буду більше писати.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

нас з сестрою вдома хрестили. Греко-католицької діючої церкви жодної в місті не було.

Двоюрідних наших теж, брата з тої ж причини, що й нас а сестру, можливо через те, що тітка була після кесарського і не дуже ходяча, а чекати поки вона зможе піти не хотіли, скоріш за все, через забобони.

10. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

ги, таке питаєш
    щоб "не врікали", "щоб спало добре, бо шось дуже плаче" (варіант "коліки" не підходить) :girl_crazy:
    бо "дитина маленька, перетяги, вроки....та й нащо якщо священника можна до хати привести :girl_devil:

ги, нас з сестрою теж вдома хрестили, але коли то було!..

11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

А мене в сусіднє село несли вночі хрестити...

12. Liliyah Romanova

Ну бачиш, ти сама назвала причину. Я її, зрештою, згадала в дописі. Мене теж удома хрестили, і брата мого. Тільки в тому часі наша Церква офіційно не існувала.
    А щодо того, що хрестять дуже рано, то це просто зі страху, що дитина помре до хрещення й опиниться невідомо-де. Можна назвати релігійним забобоном, по ідеї.

13. popelushka

popelushka Well-Known Member

Відповідь: Питання, відповіді, пояснення...

В мене таке питання: мені пропонують стати за хресну маму, але я дуже хвилююся за те, що ми з чоловіком живемо не в шлюбі... Я дуже хвилююся, чи так можна, чи краще пояснити батькам мою ситуацію?

14. Liliyah Romanova

Не можна, бо ви не можете до Причастя приступати, тобто є поза Тілом Христовим.
    А шанси на те, що ваша ситуація зміниться, є?

15. popelushka

popelushka Well-Known Member

Ситуація повинна змінитися, але боюсь, що не так скоро.
    Дякую, Лілю. Я так і думала і була впевнена, що не можу бути за хресну.

16. Liliyah Romanova

Якщо ви в процесі зміни ситуації, тоді я би казала поговорити зі священиком, котрий дитину буде хрестити. Він може більше порадити, відповідно до вашого випадку.

17. Sonne

Sonne Well-Known Member

Після хрещення користувалася крижмою(такою, як махровий рушничок) як покривальцем, але мала пару раз на нього сильно бекнула. Що порадите краще: випрати чи сховати брудне, як є?

18. solomka

solomka Active Member

я з крижми обом дітям пошила постіль (наволочки, простинь), відповідно діти і вимазували, і я це прала неодноразово. А те, що не можна прати крижму я взагалі не чула.

19. Liliyah Romanova

Випрати. ;)
    У нас крижми як куска матерії не буде, бо наша хресна мама купила нам білу сорочечку, в яку малюка вберуть. То так буде з подачі мого чоловіка, котрий сказав, що там мала бути не матерія, а сорочка власне, бо й у молитві священик говорить про "одіж нову".

20. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Краще випрати.