Відповідь: Все про хрещення Мабуть так, адже навіть сам (святий) Володимир Великий проводив масові хрещення у Дніпрі.
Конвеєр. А людям вигідно вочевидь, бо паритися не треба. То як тут не узагальнювати? Якби дбали й вимагали відповідного відношення - було би інакше. Бо якби ні, церков багато... Як ні до чого жиди? А звідки та традиція?? Тільки не кажіть, що традиція нізвідки взялася. Бо ж таки стандартно 40 днів, а не для кожної особисто. І від чого очищення ще розкажіть. Суть нечистоти та сама. Христос не пішов голубів до храму палити, ані на купіль нікого не послав, ані жінку, ані іншого кого. А що саме забобон? Бо ваш висновок після допису незрозумілий.
Відповідь: Все про хрещення Ну так, а як я прийшла на парафію просити дозволу брати шлюб в іншій церкві то отець мене обзивав зрадницею і відступницею І це після Літургії, повна церква бабусь, дивилися на мене як на вбивцю якусь Досі неприємно А люди... люди хто не знає своїх прав, а хто просто ліниться довідатися, на жаль
Відповідь: Все про хрещення Про всі "можна і не можна" ,які миряни не знають , а священники мали б їм роз"яснювати, а не один в одного повіря переймати - то і є забобони.:umbrage: Я не не мала на увазі ваші, Лілю, дописи, якщо ви про це подумали. Ну тоді скажіть мені ,для чого тоді хрестити дитину і давати ім"я, якщо він не отримає Ангела - охоронця(якщо нема такого святого з таким ім"ям ,яке собі придумали)? Тут не традиція, а закони церковні, і їх треба дотримуватися , як дотримуємось законів Державних(якщо ми їх порушуємо, то нас наказують,судять, так і церква різних спрямувань має право ...)так, і різні закони мають усі Держави. Прочитайте 50 Псалом... Очищення від первородного гріха... Я не про Старий Заповіт пишу, і жиди тут нідочого. Закони не я встановлювала, і не я їх відміню я пишу те ,що є....
Відповідь: Все про хрещення Треба питати в таких "а це не християнська церква? не один Бог?" Мій тато так і спитав у Покрови. І до священика таки дійшло, що дурницю зморознув. Та й вам не треба почуватися так, ніби ви щось винні. Ми наприклад навіть не питали дозволу ні в кого, хоча територіально приписані до Покрови. Але в гаю ми практично жили, то ні в кого сумніву не було, де будемо шлюб брати. А не скажете, де записані. Я вже довший час шукаю, але так і не знаю, де можна почитати православні канони, бо наші я вже вивчила. :xaxa: До речі, в канонах ні слова про очищення чи 40 днів нема. Я нічого не подумала. Я просто не зрозуміла, бо висновок був відірваний від допису за змістом. Бо кожна дитина є під Божим захистом, і Божі закони - не людські, навряд чи вони такими дурницями займаються, що відбирають захисника в дитини, яку назвали "не так". Ті, хто є святими, могли бути першими з такими іменами. То в них як, не було заступника? А до існування церковного календаря, як було? Я не згідна з такими поглядами, що діти без календарного імені не мають заступника, це мені виглядає на вкладання Бога у людські рамки. Прочитала. Де там про очищення від кровотечі? Від первородного гріха очищує хрещення. До речі, Псалми - книга Старого Завіту.
Відповідь: Все про хрещення Наші чи Ваші, я не розділяю і ніколи не ділила. Бог один ,у Нього Ввірую, а церков так ,як вір багато , тому я до якого храму заходжу ті закони-канони ісповідую, і стараюся дотримуватися усіх догматів в яку прийшла,А йду туди де мені затишно і де відчуваю внутрішнє умиротворення, і ще якщо виникає потреба(хтось запросив на Хрестини, весілля , чи є поминальна служба...). Ніколи ,нікому ,нічого недоказувала і не хочу ,бо це є річ невдячна, ні щодо хрестин, ні щодо служб, просто написала, що знаю. Та бачу ,що ми Лілю розмовляємо ніби на різних мовах...:umbrage:
Відповідь: Все про хрещення :8: Так то ж закони, вони різняться. Що в тім дивного? Церква не з ангелів складається, тільки з людей. Для чого пафос? Взагалі дивно, що ви не знаєте, де можна прочитати канони вашої Церкви. ККСЦ лежить в неті на кількох ресурсах і є загальнодоступним, тому я попросила вказати, де можна почитати православні канони. Щиро дивуюся. А це як? Нью ейдж? До речі, догмати та канони - не те саме. І ще одне "до речі": хрестини та весілля - залишки поганських звичаїв. У церкві відбувається хрещення та шлюб.
Відповідь: Все про хрещення А хто казав, що то те саме? Ви знову читаєте , як Вам зручно... Я Вас не ображала ,будьте добрі і Ви, стримуйтесь... Якщо дивно ,можете подивуватися, я звикла за своє довге життя, сприймати дивні речі як належно. Ви тут на форумі Лідер ,чи як там не знаю, я ще зовсім в тому новичок і Пальму першості від Вас не забираю.Думаю,що тут права одинакові ,як для "бувалих", так і для "зелених". Хіба я казала,що я православна чи католичка,і до якої церкви я себе відношу,НІКОЛИ,прочитайте ще раз попередній мій допис, І не придирайтесь до слів ,я ж не називала ніколи де ви допускаєтесь помилок чи чогось незнання, на це і є форум , у якому можна висловити думку чи прочитати чиюсь ,або запитати, тільки без суперечок і закидів...:umbrag:
Відповідь: Все про хрещення І в чому образа? Пафос є пафос. Я теж часом пафосно пишу, якщо є потреба. Я писала конкретно, а ви зійшли на загальні фрази. Для мене то є брак аргументів і втеча від відповідей. Логіка проста. Я вас питаю про канони, а ви мені про догмати пишете. Скидаєте в один мішок, а потому дивуєтеся, що я вас неправильно зрозуміла. Із ваших слів я зрозуміла, що знаєтеся на православних канонах. То я помилилася? Це завжди уточнюю. Саме тому, що це форум. Не ви перша й не ви остання таку помилку робите. Цю тему спершу так і назвали "все про хрестини", хоча обговорювали саме хрещення. Невміння сприймати власні помилки до добра не веде. До речі, я вам спокійно відповіла, а ви щось вичитали ненаписане й реагуєте емоційно. Ну ви вибачте, але писати таке взагалі смішно, навіть примітивно.
Відповідь: Все про хрещення Ні смішного, ні примітивного , просто читаючи Ваші дописи (відповіді)на форумі у різних гілках, дивлячись реєстрацію, Ви вже понад три роки ,тому була моя така думка, і без ніяких поганих емоцій.:radist: І взагалі ,Лілю,(хрещення чи хрестини )хіба це міняє саму суть. А помилки свої, я завжди визнаю... Щось образливе -:shutup:, вибачайте!!! Не помиляється той,хто нічого не робить
Відповідь: Все про хрещення :eek: В ауті. Тобто церковне таїнство і п*янка в хаті - то одне й те саме? Вже маєте один виняток. Я теж можу у ваших дописах вишукати образливе, тільки пощо. Може, продовжимо дискусію й не будемо займатися переливанням водички? До речі, навіть зараз не дивилася ні кількість ваших дописів, ні на дату реєстрації. Не люблю ярличків.
Відповідь: Все про хрещення Інколи друге навіть важливіше, ніж перше (з власних спостережень). Не комплексуйте, Вікторино, через малу кількість своїх дописів. Не в кількості справа.
Відповідь: Все про хрещення Тоді для чого та статистика на форумі? Навпаки приємно мало б Вам бути, що Ви стільки на фурумі ,багато спілкуєтесь ,і я за Вас ЩИРО пораділа... :radist: Я до Вас з хорошими ,позитивними емоціями ,а Ви всі мої слова розумієте по-своєму. Воля Ваша... Про комплекси:o ,то тут взагалі не до мене ,я таким не страждаю.Можу нічого не писати .Думала може комусь знадобить мій життєвий досвід і поділюсь тим ,що сама знаю,бо "Вік живи - вік учись".
Відповідь: Все про хрещення А я без позитивних емоцій? Ще скажіть, що з негативними. І в чому полягав досвід? У тому, що нема різниці між хрещенням та хрестинами? До чого в результаті звелася дискусія? До обговорення особистих якостей та статистик форуму? :confused:
Відповідь: Все про хрещення Це просто мій досвід. Дуже часто трапляється, що коли вже нема що сказати, згадують про кількість дописів чи дату реєстрації...
Відповідь: Все про хрещення хрестини чи хрещення? (враховуючи дискусію на попередніх 2-ох сторінках) Вітаю! в будь-якому випадку
Відповідь: Все про хрещення Якби люди не називали(хрестини чи хрещення) я мала наувазі, що не міняє суті самого чину хрещення, а не те, що це - одне і те саме.:umbrage: Уважніше читайте. : А сказати ,Un.Known, у мене є ще багато чого і досвіду вистачить , "життя прожити не поле перейти" з кожним роком він мені додається і життя вчить.Тіль суперечок і перекручувань не люблю,тому не хочу ... :confused: А вже хто собі ,що подумає ,то на те має повне право.
Відповідь: Все про хрещення Ну, зважаючи на слова "життєва мудрість", таки варто розрізняти, ЩО і ЯК називають. Я того й уточнюю неточності й перекручення, бо уважно читаю. Справді перекручень не любите? Ще раз уточню (вкотре, зрештою): в церкві ......... обжиралівка поза церквою хрещення ............. хрестини шлюб ................... весілля похорон ............... поминки Вітаю! А хрещення було?